mire képes egy robotporszívó

Hagyd magad mögött a gyermekkori frusztrációdat!

Gyerekkori élményeink egész életünkön át kísérő társaink, és gyakran észre sem vesszük, hogy a korai évek alatt rögzült frusztrációk mennyire meghatározóak felnőtt életünk kialakítása során is. Tisztaságmániás anyuka mellett felnőve, én már csak tudom, mit jelent, soha nem elég makulátlan lakásban élni. Szóval, amikor megkaptam a felkérést erre az együttműködésre, abszolút tudtam vele rezonálni. Fogadjátok sok szeretettel, vendégírónk cikkét. 🙂

#szponzorálttartalom


Gyerekkoromban anyámmal minden hétvégén takarítottunk. Szombat délután elkezdtük. Azért délután, mert ez még a kommunista szombatok időszaka volt: szombaton 8 és 12 óra között anyám a szolnoki Járműjavítóban, apám pedig a szolnoki Kőolajkutató Vállalat központi irodájában építette a szocializmust. Aztán egy gyors ebéd és indult az otthoni délutáni műszak: rendcsinálás, porszívózás, felmosás, portörlés. Vasárnap folyt. köv.

És ha ezek után azt gondolod, hogy a házunk minden évben elnyerte a „Tiszta udvar, rendes ház” címet, akkor nagyon tévedsz. A takarítás végtelen történetének alig-alig volt látszatja. Mivel a ház szinte mindig „szaladt”, anyám sohasem látta szívesen a váratlan vendégeket. Jöttek a barátaim és a kertkapuban kellett ácsorogniuk.

8 évesen megfogadtam, hogy ha egyszer felnövök és saját lakásom lesz, akkor mindig kifogástalan rend és tisztaság lesz. Bárki bármikor jöhet, nem kell majd szégyenkeznem a nappali állapota miatt.

Gyerekkori élmények átültetve a felnőttségbe

Tényleg felnőttem és tényleg lett egy saját lakásom. Közben pedig éltem a magam multikulti életét. A lakásom pedig pontosan olyan volt, mint gyerekkoromban. Ha a barátnőim váratlanul felugrottak, akkor eszeveszett takarításba kezdtem, amíg felértek a 4. emeletre. Szerencsére lift nincs, így nagyjából 3-4 percem mindig volt a tűzoltásra. Már kezdtem azt hinni, hogy a családfánk menthetetlen: még az ükunokám is porcicákkal fogja vívni a megnyerhetetlen harcát.

Aztán a legjobb barátnőmtől tavaly karácsonyra egy váratlan ajándékot kaptam. Gyanúsan nagy doboz volt. Benne pedig az egyik legjobb robotporszívó, egy Rowenta RR8595WH X-PLORER. (Természetesen a nevét nem tudom fejből leírni, a dobozáról betűztem le típus pontos nevét.)

Ajándék robotporszívó, avagy félszeg ismerkedés a család új tagjával

Először kétségbe estem. Mióta a Telekom kicserélte a beltéri dobozt és a távirányítót, képtelen vagyok még TV-t is normálisan használni. Erre pedig kapok egy olyan bonyolult masinát, mint egy robotporszívó. Barátnőm megnyugtatott. Jóba lesztek, mondta és magunkra hagyott. Kicsomagoltam. Egész pofás darab volt. Szeretem a feketét, fiatalabb koromban Cure-os voltam, csak feketében jártam. A Rowenta pedig szintén koromfekete volt. Jó előjelnek tekintettem. Azt még inkább, hogy a cicám kényelmesen elhelyezkedett a robotporszívó tetején.

Aznap este csak egyetlen dolgot tettem: elneveztem a masinát. A keresztségben a Chitta nevet kapta, természetesen lány.

Mire képes egy robotporszívó?

Másnap olyat tettem, mint még sohasem: átolvastam a használati utasítást. Nem volt bonyolult. És elvégeztem Chitta beüzemelését. Elhelyeztem a dokkolóját, feltöltöttem a víztartályát, felhelyeztem a kifejezetten háziállatok szőrével kapcsolatban kifejlesztett Animal Turbo kefét. A telefonomra letöltöttem a Rowenta applikációját. Bejelöltem a cicám kuckóját és a kedvenc porcelán padlóvázám helyét No-Go zónaként. És megnyomtam a START gombot. Chitta pedig 60 perc alatt ragyogóvá tette a lakást. A nappali szőnyege még sohasem volt ilyen tiszta, a konyha csempéje pedig csillogott a reggeli napsütésben.

Ha anyám élt volna, azonnal felhívtam volna. Sajnos már nincs velem, így nem tudom megosztani Vele ezt az élményt. Pedig Ő biztosan megértette volna, mit éreztem ebben a pillanatban. Végtelen nyugalmat és elégedettséget.

Chitta a legjobb robotporszívó a világon. Legalábbis számomra. Észrevétlenül és csendben teszi a dolgát. Porszívóz és felmos, hetente háromszor. Én pedig ma már nem kezdek eszeveszett kapkodásba, ha megszólal a kaputelefon. És negyven éves koromra végre teljesítettem azt, amit 32 évvel ezelőtt egy 8 éves kislánynak megígértem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük