véroxigénszint-mérő

Véroxigénszint-mérő: minden háztartásba kötelező!

A véroxigénszint mérése rendkívül egyszerű, így megfelelő készülék megléte esetén otthon is kényelmesen elvégezhető. Miért fontos a véroxigénszint mérése? Mit jelez, ha nem megfelelő az érték? Miért érdemes beszereznünk? Mutatjuk a válaszokat!


Kevesek vitatkoznának azzal az állítással, hogy fontos az egészség megőrzése. Ez olykor csupán apró dolgokon és némi odafigyelésen múlik. Pontosan ezek közé tartozik a véroxigénszint ellenőrzése is. Erről következtik most pár hasznos gondolat szponzorált bejegyzésünk keretében.

#szponzorálttartalom

A véroxigénszint pontosan megmutatja a vér oxigénszállító teljesítményét

A szaturáció, vagyis a véroxigénszint százalékos arányszámban mutatja meg a vér oxigénszállító teljesítményét. Ez az érték pulzoximéterrel, ismertebb nevén véroxigénszint-mérő eszközzel állapítható meg. Ha a véroxigénszint 96 és 100 százalék között mozog, normál értéknek számít. Ebben az esetben a szervezet megfelelően működik. Ha 90 és 95 százalék közé esik az érték, akkor már egy fokkal alacsonyabb a véroxigénszint az egészségesnél. Ez még nem tekinthető életveszélyesnek, azonban mindenképpen érdemes részt venni egy alapos kivizsgáláson. Ha a 90 százalékot nem éri el a véroxigénszint, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, mert valószínűleg betegség áll a háttérben. Alacsony véroxigénszint esetén kevesebb oxigén kerül a sejtekbe, amelynek következtében általánosságban leromlik a szervezet állapota.

Véroxigénszint-mérő – minden háztartásban ott a helye

A koronavírus korai felismerésében is fontos szerepe van a pulzoximéternek, emiatt minden háztartásban ott a helye. A Covid-19 fertőzés esetén érdemes gyakran mérni a véroxigénszintet, ugyanis a fertőzés miatt csökkenhet az érték. Előfordulhat, hogy a beteg teljesen jól érzi magát, miközben a véroxigénszintje alacsony. Ez a jelenség a happy hypoxia, azaz a boldog oxigénhiány állapota. Ebben az esetben a szaturáció mérése rendkívül hasznos lehet, a segítségével még időben észlelhető a csökkenő véroxigénszint. Előre jelezhető általa az állapotrosszabbodás, így még időben orvoshoz lehet fordulni. A készülék használata rendkívül egyszerű, csupán ez egyik ujjhegyre kell csatolni a diagnózishoz, a kijelző pedig azonnal mutatja az értéket. A járvány idején mindenképpen érdemes beszerezni egy véroxigénszintmérőt, amely a Carbon Medical webshopban most kedvező áron megvásárolható a koronavírus gyorstesztek mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük