vicces paranormális sorozatok

7 szórakoztató természetfeletti sorozat

Bár furcsa évünk van, valójában már tavaly megfogalmazódott bennem, talán egy kicsit kifogytam az év sötétebb időszakához passzoló film-listás ötletekből. És bizony az idei ősz közeledtével sem igazán érkezett meg az isteni szikra.

Aztán arra gondoltam, hogy egyrészt a 2020-as év nagy arányban szól az otthon töltött időről – finoman fogalmazva – és azért a jelen helyzetben az sem árt, ha némi könnyedebb, lazítós szórakozással is meg tudjuk tölteni a szabadidőnket. Így aztán jött az az ötlet, hogy megtartva a sötétebb karaktert, de vegyük könnyedebbre, szórakoztatóbbra a figurát. Így összeszedtem néhány olyan sorozatot, aminek ugyan központi eleme a Halloweenhez passzoló paranormális faktor, a természetfeletti, de alkalmas arra is, hogy némi humort csempésszen az őszi borongósságba.

Nézzük is azt a 7 sorozatot, amit összegyűjtöttem a misztikus szórakozáshoz!


1. Odaát (Supernatural / 2005-2020)

Bár az Odaát volt az a sorozat, amivel meglepő módon még egy-egy haveromra is sikerült a frászt hoznom, de a para-faktoron túl rengeteg humoros momentumot csempésztek a készítők az egyes részekbe. Olyannyira, hogy a sorozat olykor még önmagát is kikarikírozza. Természetfeletti pipa, némi parázás pipa, humor szintén pipa.

Ismertető (1. évad): Sam és Dean a paranormális nyomozó és szörnyvadász apjuk mellett, folytonos költözések közepette nőttek fel. Sam a „családi biznisz” elől az egyetemi tanulmányaiba menekül, ám váratlanul beállít bátyja, azzal a vészjósló hírrel, hogy apjuknak nyoma veszett. Sam nem szándékozik visszatérni és felkutatni apjukat, ám egy váratlan fordulat ráébreszti, hogy nincs más választása…

>>IMDb adatlap<<

Kritika:Geekz Blog – Supernatural 1. évad kritika

2. Hétköznapi vámpírok – A sorozat (What We Do In The Shadow / 2019-)

Elfér egy kimondottan paródia is a néznivalóid között? Akkor a Hétköznapi vámpírokra, a maga elborult humorával érdemes lehet szemet vetned. A sorozat remekül figurázza ki a vámpír-mítoszt, és dokumentumfilm szerű formátumban, 20 perces részekre osztva tálalja a könnyed kikapcsolódást.

Ismertető: Áldokumentumfilm arról, hogyan élnek a több száz éves vámpírok napjainkban.

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Hetediksor.hu – Hétköznapi vámpírok 1. évad kritika

3. Farkasbőrben (TeenWolf / 2011-2017)

Tini, mégsem tipikus tini, sem a drámai, sem a komikus részletekben. Nagy meglepetés volt számomra a teljes sorozat, mert bár voltak gyengébb évadok, összességében mégis nagyon kreatívan szakadtak el a készítők a kliséktől, csavartak a sztorivonalon, vagy éppen adagoltak váratlan humoros pillanatokat. A néhol morózus sztoriban pedig igazán üdítően hatottak a eredeti módon vicces jelenetek, és összességében nagyon sokat hozzátettek az élményhez. Olyannyira, hogy nekem leginkább az maradt meg, hogy milyen klassz humorral operáltak. Ráadásul bár kamaszkorú karakterekkel, mégsem kiborítóan tini, hanem amolyan szerethetően, átérezhetően (haha, nosztalgikusan) módon mutatja be ezt az életszakaszt.

Ismertető (1. évad): Scott és legjobb barátja Stiles egy éjszakai erdei kiruccanás során rábukkannak egy félbevágott lány holttestére, ráadásul a borzalmakba váltó kaland közben Scottot valaki vagy valami megtámadja és megharapja. Az ilyen módon vérfarkassá avanzsáló fiatal srácnak a kamasz kor kihívásai mellett, nem csak a vérfarkas léttel, de a titokzatos gyilkossal is szembe kell néznie…

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Corn&Soda – Viszlát Teen Wolf! (teljes sorozat kritika)

4. iZombie (2015- 2019)

Nem egy tipikus zombis sorozat, és talán pont ezért nagyon hamar rákattantam. Könnyed hangulatú, nyomozgatós sorozat, amit klassz humorral töltöttek meg, de mégsem közönséges komédiaként van megalkotva.

Ismertető: Az orvostanhallgató Liv Moor meghívást kap egy buliba, ami eléggé félresikerül és másnap a lány zombiként tér magához. Hogy mentse, ami még az életéből menthető, stílust vált és a hullaházba szegődik el rezidensnek. Csakhogy a menüre kerülő agyak elfogyasztásának van egy kis mellékhatása: átveszi az elhalálozott tulajdonságait és bevillannak látomások a halál előtti utolsó emlékekből…

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Filmsor.net: iZombie – A nyomozólány, aki agyat eszik és még vicces is

5. Lucifer (2016- )

Finom pszichologizálással operáló, elég eredetinek mondható megvalósítás. Bár itt-ott kilógnak a klisék, kicsit limonádé, és egy-egy „nagy” felismerés annyira ki volt dolgozva, hogy már-már az válik az izgalom tárgyává, mikor jönnek végre rá… Összességében mégis egy eredeti és szórakoztató sorozat, magával a földre megtért Ördöggel!

Ismertető: Lucifer, a Pokol Ura úgy dönt, kivesz egy kis szabadságot, és pár évre Los Angelesbe költözik kiereszteni a gőzt. Ám, a találkozás Chloe Decker nyomozóval nem várt irányt ad a „nyaralásának”…

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Galaktika.hu: Ördögi nyomozás – Lucifer évadkritika

6. Elveszett lány (Lost girl / 2010-2016)

Méltatlanul mellőzött sorozatnak érzem, legalábbis mielőtt véletlenül rábukkantam, sehol nem hallottam róla. Rendkívül kellemes időtöltésnek éltem meg, szépen túlszárnyalta azt, amit vártam tőle. Érdekes mitológia, izgalmas sztorik, eredeti karakterek, a háttérben finoman bontakozó nagyobb szálak, szerelmi fordulatok, mindez kiváló humorral nyakon öntve. Bár az utolsó évadokra némileg csökkenő tendenciát mutatott a színvonal, összességében mégis egy klassz sorozat.

Ismertető: Bo azóta menekül és járja egyedül a világot, mióta kiderült, hogy csókjába belehalnak partnerei. Ám, a menekülésnek most vége, ugyanis megtudja, hogy szukkubusz és fény derül arra miféle képességei vannak. Majd elkezd elődei után kutatni...

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Sorozatjunkie.hu: Lost Girl sorozat és évadkritika

7. True Blood – Inni és élni hagyni (True Blood / 2008-2014)

Igencsak gondolkodtam, felvegyem-e a listára, mert vannak elég sötét részek is benne, de emellett mégis ott a humor és a sötét, de könnyed hangulat. A nem szokványos alapsztorikkal és fordulatokkal megtöltött sorozat teli van egyedi karakterekkel, különleges hangulattal, sötét humorral, ami igazán kellemes szórakozással tölti meg a bekuckózós lazításokat.

Ismertető (1. évad): Feltalálták a szintetikus vért, és True Blood nevű „italként” piacra dobják. Ezáltal lehetőséget kapnak a vámpírok, hogy felfedjék létezésüket, előmerészkedjenek a sötétből, és hétköznapi polgárokká válnak. Persze ezt a változást nem mindenki üdvözli, az eseményekbe pedig Bon Temps, egy louisianai kisváros életén keresztül nyerhetünk bepillantást.

>>IMDb adatlap<<

Kritika: Sorozatjunkie.hu: True Blood sorozat és évadkritika


Remélem sikerült hasznos tippeket adnom természetfeletti sorozatozáshoz. Ha ennyi mégsem lett volna elég, van ám még pár listánk, ami érdekelhet:

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

1 thought on “7 szórakoztató természetfeletti sorozat

  1. A Rejtélyes Igazságok sorozata is felkerülhetne a listára, szerintem konkrétan az a legjobb. Ráadásul jópár történet közülük valóban megesett (pl. a halált hozó szék, vagy az elátkozott Hampton Manor).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük