Bújtasd magad DIY szabadidőruhába

Ha eleged van abból, hogy a sportruházat boltokban sosincs megfelelő szín, méret vagy szabás, ami neked igazán megfelelne, akkor érdemes megpróbálni házilag elkészíteni azt.

Egy korábbi bejegyzésemben már említettem tippként, hogy könnyen ösztönözhetjük magunkat az edzéshez szükséges sportszerekkel, illetve ruházattal. Hiszen, ha már megvan, sokszor égünk a vágytól, hogy használatba is vegyük új szerzeményeinket. Legalábbis nekem mindig adott némi extra muníciót, esetleg új lendületet egy-egy új kedvenc, hogy kitartsak az aktív életmód mellett.

A mai sportruházatokról elmondható, hogy korántsem egyhangúak vagy szürkék: divatot lehet teremteni egészen új mintázatokkal, összeillő felső- és alsó ruházattal is. Fontos azonban, hogy bármilyen mozgásformát könnyen és élvezetesen tudjunk végezni, és az öltözék biztosítsa az egészséges kikapcsolódás feltételeit az adott edzés során. Ha azonban a boltok polcain nem találjuk meg az ideális edzőruhát, megragadhatjuk az alkalmat arra, hogy mi magunk készítsük azt el.

Az elmúlt időszakban újra trendi az otthoni kreatívkodás, és a saját kezűleg készített holmik. Hát miért éppen a házilag készített edzős ruhákat hagyjuk ki a buliból? Az interneten rengeteg szabásmintát fedezhetünk fel, amit letölthetünk és annak mentén könnyedén elkészíthetjük egyéni öltözékünket. Arról nem is beszélve, hogy a varrás csökkentheti stressz szintünket is, ugyanis sokak szerint ezzel a kreatív alkotói tevékenységgel
egészen meditatív állapotot lehet elérni.

Szóval érdemes lehet kipróbálni ezt a lehetőséget is, így ebben a bejegyzésben ehhez ad néhány tippet számotokra, a Takoy méteráru webáruház. #szponzorálttartalom

Textil sportoláshoz

Amire érdemes figyelni, az a sportöltözék anyaga. Lehetőleg légáteresztő anyagból készüljön, hiszen a szabadidős tevékenységek során a szellőzés nemcsak segíti a testhőmérséklet megfelelő szabályozását, de az izzadás elvezetését is támogatja. Így sem csuromvizesek, sem túlmelegedettek nem leszünk az aktívabb mozgások során.

Amire mindenképpen fektessünk hangsúlyt, az a kényelem. Senki nem tud száz százalékosan koncentrálni a mozgásra, ha a ruha anyaga szúrós, csiklandoz, vagy kellemetlen. Az irritált bőr pedig irritált sportolóhoz vezet.

A legkellemesebb viseletet ezért – a pamuton túl – a kifejezetten sportoláshoz gyártott, hő- és izzadságelvezető ruhaanyag tudja biztosítani a szabadidő ruházatokhoz.

Ha nem okoz gondot nekünk az sem, hogy esőben vagy havazásban sportoljunk a szabad ég alatt, akkor érdemes olyan anyagból készíteni a felsőruházatot, ami víztaszító hatással bír. Erre kiváló megoldást nyújtanak a poliészter anyagból varrt könnyed kabátkák, amik alá melegebb ruházatot is fel tudunk venni.

Szabd csinosra a szabadidőruhád

Bármelyik textilt is választjuk, széles skálájú színvilág és mintázatok állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy mi magunk is divatosan, csinosan, és egyben extra kényelmesen tudjunk sportolni. Ruháinkat saját elképzeléseink, ízlésünk szerint alakíthatjuk, valamint a saját edzésformánkhoz leginkább passzoló formavilágba önthetjük a nélkülözhetetlen ruhadarabokat. Ráadásul így az egyéniségünket leginkább tükröző ruhába bújhatunk, legyen az klasszikus, visszafogott, erőt sugárzó vagy akár bohém.

Mindezek után magabiztosabban és elégedettebben fogunk a tükörbe nézni, ráadásul elkötelezettebbé válhatunk az adott mozgásformához. Szabjuk hát alakra a ruhánkat és magunkat is!

A fotó forrása: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük