Akciós önismeret, avagy kuponos tippek önfelfedezéshez

Amikor önfejlesztésről beszélünk rendszerint a kemény és nehéz munkával kapcsoljuk össze. Ez nem kifejezetten az a terület, ahol szót szoktunk ejteni bármilyen „spórolásról”. Ha eredményt szeretnénk elérni, akkor a melót valóban nem lehet lespórolni. Ugyanakkor a belső munkának sokféle megnyilvánulása és útja van, és ezek egyáltalán nem csak magasztos, és anyagi értelemben drága befektetések lehetnek! Olykor a leghétköznapibb dolgok, egy kis tudatossággal fűszerezve, kimondottan hatásosak. Szóval ezúttal egy kicsit más oldalról néznénk rá az önfelfedezés témakörére, és szót ejtünk róla, hogyan könnyíthetünk az anyagi terheken, például kuponokkal.

Kuponok? De mik is azok és hogy jönnek ide?

A különböző promóciós kuponokkal, voucher ajánlatokkal, és kedvezményes kuponkódokkal sokkal pénztárcabarátabb árakat tudunk elérni. Ebben pedig segítségünkre lehetnek azok az oldalak, amelyek összegyűjtik nekünk a kedvezményes lehetőségeket, ezáltal megkímélnek a hosszas és nem feltétlenül hatékony kutatástól. Ilyen aranybánya például a PromoKupon is, akik szponzorálásukkal segítettek, hogy ez a bejegyezés létrejöhessen. #szponzorálttartalom

kedvezmények a PromoKupon oldalon

Na és hogy jön ez az egész az önismereti munkához? Hát úgy, hogy az első ránézésre jelentéktelennek tűnő dolgok is támogathatják a fejlődési utunkat. Egy jól átgondolt utazás, egy új ruha, vagy akár egy új elektronikai eszköz is lendíthet rajtunk, különösen ha a választás során tudatosan orientálódunk az önfejlesztés irányába.

A kint és bent viszonya

Elsőre talán furcsának tűnhet a felvetés, hogy mellékesen kuponokat is használhatunk önismereti segítségként. Hiszen önmagunk meghaladása, amolyan magasztos dolognak tűnik. Ezért könnyen elkövethetjük azt a hibát, hogy bizonyos lehetőségek kikerülnek a látóterünkből, mert a világi hívságok kategóriájába soroljuk.

Pedig a „kint és bent” szoros kölcsönhatásban áll egymással, ami oda-vissza is befolyással bír. Tehát nem csak a belső változás eredményez változást „kívül”. Ha kívül, a felszínen változtatunk, az is hat befelé! Tipikus példája ennek, amikor a nők szakítás után új frizurát csináltatnak. Ez egy igencsak ösztönös elindulás önmaguk újraépítése felé, ami bár apróságnak és hívságnak tűnhet, mégsem érdemes lebecsülni.

Amikor a változáshoz elővesszük a jó nehéz belső munkát, nagyon sokszor pont a nehezebb utat választjuk, holott lenne könnyebb is! A változás nem csak és kizárólag kemény munkával érhető el. Sok esetben a kívülről befelé irányuló megoldások sokkal praktikusabbak, mert könnyebben megléphetőek. Ráadásul nagyot tudnak lendíteni rajtunk, amiből erőt nyerünk a kihívásos belső munkákhoz is.

Természetesen a harcainkat meg kell vívnunk, az utunk során mindenképpen lesznek nagyobb kihívások, megküzdősebb időszakok. Ideje van a kemény belső munkának is, ami valóban nem lespórolható. De mindenképpen hasznos, ha nem kizárólag ebben gondolkodunk, hanem teret engedünk más lehetőségeknek is.

A fordított útvonal is működik

Éppen ezért például egy utazás más síkra hozhatja önmagunk felfedezését. Ahogyan egy új outfit is olyan oldalunkat hozhatja elő, amivel azelőtt nem kapcsolódtunk. Ezek az élmények is értékes tapasztalatokhoz, felismerésekhez juttathatnak hozzá.

Természetesen nem váltja ki az új frizura, vagy a londoni látványosságok fotózása azt, hogy előbb vagy utóbb meg ne vívjuk a nehezebb harcainkat is önmagunkkal. Mégis úgy gondolom, érdemesebb egy kicsit holisztikusabban kezelni az önfejlesztést, és nem lebecsülni az apró, kívülről induló lépéseket.

Ezzel pedig el is jutottunk oda, ahol igenis van helye a kuponoknak. Mert hát az anyagi forrásaink legtöbbször korlátozottak. Ilyenkor hasznos segítség lehet, ha egy-egy termékhez, utazáshoz, különleges élményű programhoz jutányos áron jutunk hozzá.

Az érthetőség kedvéért vegyünk át néhány gyakorlatiasabb tippet, hogyan használhatjuk ki a kuponok által nyújtott kedvezményeket az önfejlesztési utunk során.

Mit tartogathatnak nekünk az utazási kedvezmények?

Nem véletlenül asszociálunk az önfejlesztés során is a „személyes utunkra”, hiszen bizonyos szempontból az is egy élménydús utazás. Ám, amikor a nyaralásról, vagy egy hosszú hétvégére szervezett városnézésre ruccanunk el, nem feltétlenül tekintünk erre önmagunk mélyebb megismerésének lehetőségeként.

önismereti utazás kedvezményesen kuponokkal

Pedig attól, hogy nem befelé indulunk el, közben még önmagunk felé is vezethet az út. Az egyik legkézenfekvőbb példa, amikor egy idegen helyen, teljesen magunkra vagyunk utalva. Ha hosszabb-rövidebb időre kiköltözünk egy idegen országba, na ez pont egy olyan szituáció, amikor nagyon evidensen és közvetlenül nyúlunk hozzá belső erőforrásainkhoz. Az ilyesmi igazi, mély öntranszformációs lehetőség.

Persze nem kell egyből gyomorgöccsel fűszerezve bepakolni a hátizsákot, és mindent magunk mögött hagyni. Akár egy pár napos városlátogatásra is lecsaphatunk jutányos áron. Ez is nagyszerű terepet nyújt arra, hogy a látványosságok között kalandozva önmagunkban is felfedezhessünk új dolgokat. Akár teljesen új oldalunkra is rálelhetünk, ha például ezzel a szemlélettel, egyedül utazunk el egy hosszú hétvégre, akár Európa valamely nagyvárosába kirándulni. Az utazás gyakorlati leszervezése során pedig miért ne élhetnénk a kedvezményes ajánlatokkal?!

Mit kezdhetünk a divatházak kuponjaival?

Talán nincs is a felszínes jelzővel jobban megbélyegzett terület, mint a divat, az öltözködés és a külsőnk csinosítása. Mégis az egyik legkézenfekvőbb módot nyújtja arra, hogy más szemmel nézzünk magunkra, hogy mást is megláthassunk önmagunkban.

Gondoljatok csak az átalakítós műsorok végén, a sokszor döbbent résztvevőkre, akik szinte el sem hiszik, hogy valóban saját magukat látják a tükörben. Az önmagunkról szóló ítéleteink, véleményeink, elképzeléseink, valójában korlátozóak is lehetnek, hiszen nem engednek teret arra, hogy máshogyan is megélhessük magunkat.

Nagyon elementáris élmény lehet egyszerűen az, ha a külsőnket máshogyan látjuk. Ez kinyit egy kaput, arra, hogy lehetek olyan is, amit korábban talán elképzelni sem tudtam. Ez az érzés pedig elég egyértelműen befelé is hat, felszabadít és teret nyit a mélyebb változásra.

önfelfedezés a divaton keresztül kedvezményes kuponkódokkal

Mindig ugyanaz a stílus…

Az átlag hétköznapok során ránk jellemző stílusunkból mégis ritkán lépünk ki. Ritkán engedünk teret arra, hogy mást is felfedezzünk önmagunkban, akár az öltözködésünkön keresztül. Amikor belépünk egy ruhaboltba, ritkán lépünk ki a komfortzónákból, sokkal inkább ránézésre ítélünk:

  • „Ez tuti nem állna jól”
  • „Nem az én világom ez a fazon”
  • Bizonyos színű ruhadarabokat szintén nem emelnénk le a polcról
  • Vagy épp a személyes kedvencem: „sosem merném utcán is hordani ezt a ruhát”

Tanácsadóval vásárolni éppen ezért lehet szemléletformáló, hiszen már azzal kilök a komfort zónánkból, hogy olyan darabokat is felpróbáltat velünk, amit magunktól sosem tettünk volna. Mert nem gondoltuk volna, hogy jól is állhat. Ugyanígy egy csomó dolgot nem gondolnánk magunkról, pedig ott lapul bennünk megannyi kihasználatlan lehetőség.

Persze nem feltétlenül kell kifizetni, a sok esetben drága tanácsadói díjakat. (Főleg, hogy ez a bejegyzés a spórolásról szól. 😀 ) Elég tudatosan ráfókuszálni, hogy merjünk olyan ruhadarabokat is kipróbálni, amikre korábban nemet mondtunk. Igen értékes tapasztalatokat hozhat, és növelheti a magabiztosságunkat, ha merünk bevállalni új dolgokat.

Elő a divat kuponokkal!

Ebben a folyamatban pedig még inkább kapóra jönnek a promóciós kuponok. Hiszen egy-egy szokatlan stílusú, vagy merészebb ruhadarab esetén természetes, ha eleinte bizonytalanok vagyunk. Az árak pedig még inkább eltántoríthatnak. Viszont a kuponokkal jócskán lefaraghatunk a végösszegből, így legalább az anyagi akadályokat könnyebben megugorhatjuk. Innentől kezdve pedig már csak egy kis bátorságra van szükségünk.

PromoKupon.hu divat kuponjai

Böngéssz a Promokupon.hu oldalon a kedvezmények között

Remélem sikerült néhány szemléletformáló gondolattal új megvilágításba helyezni az önfelfedezés különböző oldalait. Ha pedig kedvet kaptatok arra is, hogy a tettek mezejére lépjetek, keressétek fel a Promokupon.hu oldalt, ahol a különböző termékkategóriákban számtalan kedvezmény között böngészhettek. Többek között az emlegetett utazási kedvezmények és divat kuponok között is válogathattok.

#szponzorálttartalom #hirdetés


Remélem tetszett a bejegyzés, ha szívesen olvasgatnátok tovább, nézzetek szét a lenti ajánlósávban hasonló írásokért!

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük