5 mihaszna intelem, ha járvány idején is randiznál

Mit szólnátok hozzá, ha a karantén-feszültséget némi humorral oldanánk? Ugyanis a „hogyan ismerkedjünk járvány idején” témakörhöz nyilván csak szellemesen érdemes nyúlni. Bár szokás mondani, hogy a szerelem bolond dolgokra készteti az embert. De valljuk be: a szerelem utáni vágy is késztet olykor olyasmire, ami nem biztos, hogy a legbölcsebb.

Bevallom, arra számítottam, ahogy halad előre a járvány és a karantén helyzet, úgy fog alábbhagyni a blog ismerkedős tartalmai iránti érdeklődés. Bár nem biztos, hogy személy szerint kedvemre való lenne a látogatottság csökkenése, mégis teljesen érthető, hiszen a szociális izoláció időszaka nem éppen az ismerkedés melegágya…

Ennek ellenére a várakozásaim – egyelőre – nem jöttek be, és továbbra is sokan vagytok kíváncsiak a „hogyan ismerkedjünk” témákra (is). Hát olybá tűnik, a kapcsolódás utáni vágy koronavírus idején sem lankad. Éppen ezért, arra gondoltam, áldozzunk egy posztot a humor oltárán a témának.

Szóval arra az esetre, ha mégsem kívánjuk félretenni társas kívánalmainkat, hát vegyük sorra, mit is érdemes észbe tartani, ha egy ilyen járvánnyal nehezített helyzetben ismerkednénk. Na meg ismerkedés esetén, milyen intelmeket fogunk minden bizonnyal félresöpörni. 😀

1. Legyél Virtu-Ribi és maradj otthon

A virtu-ribi olyan férfi vagy nő, aki bár rendszeresen használja a randi appokat, akár hosszas beszélgetésekbe is bonyolódik, mégsem lép ki az online térből, és nem ejti meg a találkozókat élőben. Tulajdonképpen időtöltésre vagy valamiféle kötetlen visszaigazolás-gyűjtésre használja a randi appokat.

Olykor önmagát is abba hitbe ringatja, hogy próbálkozik, de valójában kioffol minden, a megvalósulás felé haladó lehetőséget. Emögött lehet a valódi „megmérettetéstől” való visszarettenés, de akár pusztán az is, hogy tényleg csupán kedvtelésből, szórakozásból van fent.

Bár azok, akik partnert keresnek és ténylegesen ismerkednének, jellemzően nem kedvelik ezeket a „rendbontó” elemeket, sőt időnként rendkívül frusztrálja őket. Járványhelyzetben mégis érdemes a mélyen elítélt delikvensek módszereit követni, és meghagyni az ismeretségeket pusztán online kontaktként. Vagy talonba tenni őket, kevésbé fertőző időkre.

2. Használj védőfelszerelést

A bűnbe ejtő késztetéseknek mégis nehéz ellenállni, és bármennyire is eltökélten csatlakoztunk a #stayhome mozgalomhoz, amikor mégis kívánatosnak képzelünk egy új jelöltet, hát rakoncátlan elménk máris keresni kezdi a kibúvó kiskapukat. A fajfenntartási ösztön árnyékában eltörpül még a legkomolyabb betegségtől való félelem is. Így hát ne legyenek kételyeink: meg is fogjuk találni a kiskapukat arra, hogyan hagyjuk el lakóhelyünket és oldjuk meg a tilosban járás izgalmával még inkább fűtött találkát.

Szóval ha nem sikerült a karantén kordájában tartani magunkat és mégis találkozóra vetemednénk, hát azt szigorúan csak védőfelszerelésben tegyük! Ha ehhez nem jutna eszedbe semmi biztonságos, itt van néhány illusztráció, amikből ötletet meríthetsz. (Az oldalsó nyílra kattintva tudod végiglapozni a galériát!)

View this post on Instagram

Pandemic Style { 1-10 }

A post shared by ᴛʜᴇ ʜᴏʀʀᴏʀ ɢᴀʟʟᴇʀʏ (@thehorrorgallery) on

3. Érintések csak távlatilag!

Tudom, hogy a csajozós tanfolyamokon külön ki szoktak térni az érintés erejére és konkrét technikákat tanítanak, amikkel „véletlenül” megérinthetjük az áldozatot és észrevétlenül behálózhatjuk… Ám ezúttal ezeket inkább hanyagoljuk.

Ha már mindenképpen szeretnénk kivetni a csábítás hálóját, inkább bottal böködjük a másikat… Hátha abból is érteni fogja, hogy most kell aléltan behódolnia nemiségünk ellenállhatatlan nagysága előtt. A célszerszámot persze a folyamat előtt és után is gondosan fertőtlenítsük.

4. Mellőzzük a párválasztási kémiát

Bár a párválasztás során, ha nem is tudatosan, de az ösztönös érzékelőink rengeteg hasznos információt gyűjtenek be az „összeillőségről”, ergo arról, mennyire tudnánk jó utódot összehozni a delikvenssel. Ebből mi többnyire csak annyit érzékelünk, hogy mennyire tartjuk vonzónak a partnert.

Tehát ebből a szempontból a másik természetes testszagának szimatolgatása, vagy akár a csók „íze” a partner tesztelésének egy kiemelten fontos momentuma. Ugyanakkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a vírus terjesztésének legevidensebb módja egymás nyalogatása. Szóval a tanács egyértelműen az lenne: ne csókolózz! És ne is nyalogasd semmilyen módon a partnered, bármennyire is kedves a tekintete vagy csábítóak az ajkai.

Bár nincsenek illúzióim arról, hogy az ösztönök beindulását milyen arányban tudjuk legyűrni… Éppen ezért, ha már elragadott a hév a partner alapos felmérésére, hát legalább utólag, lecsillapodva legyünk elég belátóak és a meggondolatlan randevút követő két hetet töltsük önkéntes karanténban mielőtt újból kidobnánk magunkat a húspiacra.

5. Lépjünk ki az ösztönök bűvköréből

Ha végképp nem bírtok magatokkal és minden vészhelyzeti felhívás ellenére leküzdhetetlenek az ösztönök, és már a fertőtlenítős csóknál sem bírtok leállni… Legalább arra fordítsatok figyelmet, hogy a fertőzés továbbadását lehetőleg minimalizáló pózokat válasszatok. Rutinosak a négyes pont vonatkozó – ne csókolózz és ne nyalogass – passzusait is képesek lehetnek átugrani.

Ladies and gentlemenLearn to enjoy this time of isolation!To all be safe and best wishes to all.#coronavirus…

Közzétette: Relationship help – 2020. március 16., hétfő

De bárhogyan is végződjön a titkos és tiltott találka, ide is vonatkozik az intés: a megfertőződésre alkalmat adó szociális érintkezés után vonuljatok önkéntes karanténba! Ez utóbbi különösen notórius randizókra vonatkozik: ha nem bírsz ki egynél több randit ugyanazon partnerrel, nos a két randi-áldozat közötti legalább 14 napot töltsd önkéntes karanténban.

+ Plusz egy humortalan gondolat…

Akár így, akár úgy, a jelenlegi helyzet hatással van ránk, következésképpen a kapcsolatainkra is. Talán nem is árt, ha a pörgés, a „kívül keresés” helyett a beszorulás során időt adunk magunknak, és a kapcsolatainknak. És az sem árt, ha átértékeljük azt a módot is, ahogyan a kapcsolatainkat kezeltük, ahogyan eddig párt vagy partnert kerestünk.

Nagyon jellemző és általános hiba a partner keresések során is, hogy túl gyorsan akarjuk. Egyből működjön, egyből ugorjunk az ágyba, egyből legyünk szerelmesek, egyből derüljön ki… Egyből biztosra akarunk menni: a komoly kapcsolatot kereső, aki szóba se akar állni komolytalanokkal ugyanúgy, mint a nőcsábász, aki biztosra akar menni azzal, hogy már az első randin tuti lesz szex. És mind a két esetben mindezt lehetőleg minél olcsóbban, minden kevesebb idő és erőforrás befektetéssel.

Az, hogy pillanatok alatt lehet keríteni új jelölteket, pedig még inkább ösztönöz a nagyobb sebességre. Mert „engem senki nem vesz hülyére, seperc alatt kerítek másikat”.

Pedig a valódi érzelmekhez idő kell. Ahhoz, hogy megismerjünk valakit idő kell. Ahhoz, hogy két ember között ki tudjon bontakozni valami idő kell. Egy kapcsolat stabil megalapozásához idő kell. Sőt, akár kapcsolatban történik, akár kalandként, de a valódi vágyhoz és az igazán magas szintű szexuális (gyönyör) megélésekhez is idő kell.

Hajkurásszuk a nagy dolgokat, de eldobjuk őket a gyors kielégülésért, így aztán sosem találjuk meg, amit keresünk. Szóval így egy utolsó gondolat erejéig kilépve a humor zónájából, adódik a kérdés: képes vagy kivárni azt, amit igazán szeretnél? Vagy az életed csak a gyorsan elérhető, de közepes orgazmusok pörgetéséből áll?

Talán ez a kényszerű elszigetelődés mégis jó alkalmat teremt, hogy átgondoljuk, mi is az, amire ténylegesen vágyunk, és arra, hogy átgondoljuk, mi az, amire tényleg megéri rászánni az időt.


A záró gondolat józanítása ellenére, remélem sikerült átadnom, a halálosan komoly intelmeket. Ha bármit hozzátennétek, vitatkoznátok, hozzászólásban megtehetitek. Ha gondoljátok, azt is írjátok meg, az intelmek közül hányat sikerült betartani, vagy hányat szegtetek meg… az elmúlt héten. 😀

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Kapcsolódó írások:

1 thought on “5 mihaszna intelem, ha járvány idején is randiznál

  1. Szia Tetszik és átgondolandó dolgokról írsz Lehet megkapnom mindig.Köszönöm Otto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük