motor és a csajok

A pasiknak a motorok olyanok, mint a csajok

A mai bejegyzést egy kellemes délután beszélgetése eredményezte, amikor is a srácok elmesélték nekem, hogy a pasiknak a motor, olyan mint a csajok… Ezen állítást pedig komoly felelősségtudattal ki is fejtettek szerény (e tekintetben tudatlan) nőies személyemnek. Én meg sutyiban le is jegyzeteltem a szavaikat, hogy megoszthassam veletek.

Szóval most egy ilyen, megmosolyogtató szösszenet következik, amit vegyetek száguldóan komolyan! Mert bizony a pasik rendkívül hasonló módon viszonyulnak a motorokhoz, mint a nőkhöz. Ezt pedig négy sarkalatos kijelentéssel foglalták össze számomra. Nézzük is részletesen, mit váltanak ki a pasikból a motorok… és a nők.

Első kijelentés – Lenyűgöző kínálat

„Az összeset akarod. Mind kéne. Mindbe szerelmes tudsz lenni.”

A férfiak már csak ilyen szép lelkű lények, hogy képesek meglátni és értékelni az egyedi adottságok előnyeit. Sőt, képesek szenvedélyesen szeretni azt, ami megtetszett nekik. Majd ugyanilyen szenvedéllyel képesek szeretni egy másikat is. Majd egy még újabbat. A férfiak felfedezővágya pedig a kínálat csodálatosságának megtapasztalására ösztönzi őket. És hát az is igaz, ha meglátják a szépet, azt bizony megszerezni és birtokolni is vágyja a lelkük…

motor és csajozás

Második kijelentés – A korlátok belátása

„Csak mindet tartani túlságosan problémás és költséges. Ráadásul bizonyos típusokhoz se elég pénzed, se elég tehetséged.”

A bölcs férfi ismérve, hogy a vágyai mellett a saját lehetőségeit és korlátait is reálisan képes felmérni. Bármennyire is vágyik az összesre, bármennyire is képes mindbe szerelmes lenni, a hétköznapok kemény valósága az, hogy még a legklasszabb férfiak is korlátokba ütköznek. Ám ahhoz, hogy a boldog megelédegettség roboghassa át az életét, fel kell ismernie saját korlátait. Éppen ezért egy ponton számot kell vetnie és békét kell kötnie a saját lehetőségeivel, adottságaival, és a rendelkezésére álló erőforrásokkal.

Harmadik kijelentés – A valóság tökéletlensége

„De egy sem tökéletes. Kevés olyan motor van, ami mindenre jó. Leginkább nincs is ilyen. Ha az egyik kategóriában nagyon jó, egy másikban nem lesz az. Okosan kell választani.”

Szintén a férfiak javára írandó a világ racionalitásának lényegre törő meglátása. Ha eszüket is veszi a túláradó szerelem vágyaik tárgya(i) iránt, mégis tisztában vannak vele: bármennyire is magasztalják, attól még nem tökéletes. Bár mindegyikre képesek imádattal tekinteni, de mivel mégsem birtokolhatják az összeset, így a saját igényeik, priorizált preferenciáik alapján szükségszerű, hogy okosan válasszanak. Kényelmes robogás vagy szenvedélyes száguldás? Ahhoz, hogy végül a tökéletlenek közül kiválaszthassák a számukra mégis tökéleteset, szükségszerű, hogy minél több tapasztalatot és ismeretet szerezzenek, hogy megtalálhassák a számukra legfontosabb preferenciákat.

motoros pasi és a csajok

Negyedik kijelentés – A legmegfelelőbb kiválasztása

„Időnként egyel-egyel hosszabb ideig is eljátszanál. Ha abban jó, ami neked fontos, és amiben kevésbé erős, az számodra nem annyira fontos preferencia. Mondhatni egészen jól kielégíti a vágyaidat, ezért erősen hajlasz a nagy döntés meghozására. Ez lesz az a motor, amit végül megveszel és a fenti (erőforrás és lehetőség alapú) kontextusból kiindulva ezen döntéssel a többi birtoklásáról – legalábbis egy időre – lemondasz.”

Az érett férfi azzal, hogy széles körű ismeretekre és tapasztalatokra tett szert, megismeri a saját vágyait és preferenciáit, felmérte a saját lehetőségeit és korlátait, végül képessé válik felelősen meghozni a megfelelő döntést, és kiválasztani egy olyan motort, amit végül magáévá tesz és boldogan száguldó kapcsolatba bonyolódik vele.

És mit mondanak a nők?

És hogy nőként mi a véleményünk erről? Nos, inkább az egyik tánctanárnőmet idézném, aki amikor elmesélte, hogy éppen a motoros jogsiját csinálja, így fogalmazott:

„Szuper jó érzés, hogy egy nagy és erős dolog van a lábad között.”

motoros csajok

Végezetül feltették nekem a kérdést: „És mit szeretnél még tudni a motorokról? Hogy jobbak-e, mint a nők? Igen.” – Ezt gyorsan, fapofával és rezzzenéstelen arccal kaptam meg. Végülis a motorok előnyére szól, hogy motorból többet is lehet tartani, sőt bérelni is lehet, ráadásul mindezt anélkül, hogy a többi motorodban ez érzelmi konfliktust generálna. Arról már nem is beszélve, hogy a motorok viszonylag ritkán akarnak az érzéseikről társalogni velük…

Nos, a srácok néha egészen furmányos és humoros módon engednek bepillantást a férfi lét rejtelmeibe. Vicces az összehasonlítás, vagy véresen komoly? Hát, azt döntsétek el Ti! 😉 Szóval, mit gondoltok, megállja a helyét a hasonlat?

***

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

További olvasnivalók:

1 thought on “A pasiknak a motorok olyanok, mint a csajok

 1. Üdv. mindenkinek !

  Nem szokásom „billentyűzetet ragadni”,neten lógni meg pláne nem,de most a bennem feszülő gondolat-kavalkád áttörte a (jó magas) gátat a „csajok,motorok” témakör kapcsán…

  Lucimacsek , olvastam néhány írásodat -kezdve az ismerkedés neten kalandjaival,eddig,a pasik és motorok remekműig.

  Eddig bírtam… Írnom kell…
  Nem magamat,hanem a gondolataimat szeretném mindenképp megosztani most mindenkivel.

  Két érzékeny pontomról van szó: Hölgyek – Motorok…
  Mindkettő fontos az életemben,ezért azt vizionálom,hogy talán e két téma összefüggéseivel fejlettebben,kialakultabban szerepel a gondolatvilágomban,és ez netán tanulságként,vagy pusztán szórakoztatás céljából érdekes lehet másoknak is…

  Ez a két dolog (hölgyek,motorok) életem hajnalától fogva,nagyjából egyszerre fontos szerepet töltenek be a lelki-világomban.
  A férfiak azon „perifériájába” tartozom,akik lelkének (is) szüksége van a hölgyekre. Ez valami „gyári hiba”,nem a puha-meleg,és a „háztartási gép” különböző arányú keverékének tekintem őket,hanem valami csodának,ami nélkül létezni felesleges. Ezt állítom úgy,hogy gyakran a motoros-bőrkabátomban,hetyke kőrszakállal, motoron ülve(nem robogó,és semmiképp sem szolid) James Dean-s kaján mosollyal a képemen,spanglival a számban(mint a „nu págágyí”nevű régi szovjet rajzfilmben a farkasnak) vagyok látható.
  Életemben először (barátom”rugdosására”) fél éve elkezdtem neten ismerkedni…
  Ezt különösebben nem kell kommentálnom,mert Lucimacsek cikkében,és a hozzászólásokban minden le van írva.. Talán egy víziómmal egészíteném ki: neten ismerkedni olyan,mintha a pottyantós wc-ben gyémántot keresnénk. Van rá esély,de nagyon jó technikával kellene csinálni,nagyon kicsi az esély,és meg kell tanulnunk leküzdeni az undort…
  Felismerések tömkelegével lettem gazdagabb eközben,de az ára az volt,hogy azóta „főnix-madárnak” érzem magam – talán meg se tudom számolni hányszor törtem össze apró szilánkjaimra,és aztán raktam össze magam újra egésszé..(tudom-tudom,önmagától fel szokott gyulladni…)
  Még élek. Megváltozni látszik a női nemről megkülönböztetett véleményem,mostanra úgy gondolom,hogy az emberi faj mindkét neme ugyanannyira gyarló.

  Így hát oka van sajnos a férfiak viselkedésének is,és ezzel nem védeni szeretném őket,csak leszögezni ezt a tényt.
  Az igazságosság jegyében meg kell jegyeznem,a hölgyek viselkedése is érthető teljesen….
  Olyan mintha harc lenne a két nem közt. Hát,ilyen az emberi faj,képtelen békében élni,noha azt szajkózza,az kellene…
  Na a „pasiknak” a motorok azért mások..
  Sok pasinak nincs,és nem is lesz. Sok pasinak nem kell. Sok pasi akarna,de nem tud.. És vannak akik motorosok… Nagyon különbözően állnak ők is a motorokhoz,nem lehet egységesen gondolkodni a „motoros társadalomról”
  Sokan felvágásból motoroznak,sokan ösztönből,sokan praktikumból (na ebben a kategóriában van sok robogó -de az nem motor…).
  Átvitt értelemben minden motor „lotyó”. Minél fiatalabb,annál kevesebb öntudata van,és ahogy öregszik,egyre jobban tudja mit is akar… Ez jó esetben egyezik a gazdája akaratával,de gyakrabban nem.
  És mindenképp kell rájuk pénzt költeni,mert másképp nem hajlandóak mozdulni sem (na ebből a szempontból a nők jobbak..).
  Gyakran vannak extra kiadások,ahogy a nőknél (itt is a nők vannak előnyben,náluk csak opcionális…)
  Viszont sokkal kevésbé „multifunkcionálisak” mint a nők..( előny újfent a nőknél…).
  Hogy a hangjuk szebb,az nem igazán összehasonlítható…
  Viszont tény,hogy egyszerre többet lehet egyszerre szeretni (nőknél ez abszurdum).
  Az is tény,ha egy helyre zsúfoljuk őket – nem vesznek össze (előny a motoroknál)
  Ha meg sokáig rájuk sem nézünk,talán kicsit jobban bírják,de azért a kapcsolat nem indul utána zökkenőmentesen.. ( egál…)
  Valóban úgy néz ki,hogy hasonlóan a sörhöz,nem féltékenyek általában egymásra,de nekem volt egy motorom,és amikor vettem egy másikat,meglátta – utána meg akart halni… Kész,nem tudtam megmenteni,pedig motorszerelő vagyok,a jobbik képességű fajtából,és ismertem minden porcikáját…Heroikus küzdelmem ellenére,olyan dolgok tömkelege romlott el rajta,hogy nem is értettem…Spirituális volt az oka… Lelke volt..
  Az viszont tény,ha „másik motorszagúan” jössz haza,nincs balhé (előny a motoroknál).
  Továbbá,motor nélkül lehet valaki FÉRFI,de nő nélkül nem (előny a nőknél).

  Nekem szerencsém van,mert megvehettem az összes olyan motort,amiről álmodtam.Nem maradt a világ motorgyártási történelmében egy sem,amire vágynék. Talán azért lehetséges,mert nem olyan nagyok voltak az álmaim…
  Boldog vagyok a motorjaimmal (5db),és ők is boldogok. Ja,és nem nagy „hárem” de nem vesznek össze rajtam…
  A poligámia ezen formája kedvemre való.
  Viszont ez sz*rt sem ér,ha nincs egy hölgy,akit szerethetsz,és ő is szeret…

  Ezért állítom,hogy ha választanom kéne – mindenképp egyetlen egy hölgyet választanék.
  Vagy hazudós,vagy beteg,vagy buta az a motoros,aki nem ezt vallja lelke mélyén. Nincs más kategória.Kész.
  (Egy esetet tudok csak elképzelni,biztos gyönyörű egyeseknek,ha két izmos férfitest összefonódik egy motor hátán,és elmotoroznak a naplementében… Ebben az esetben valóban nem kell hozzá nő,de ezzel az esettel nem igazán tudok azonosulni…)

  Tehát kérem szépen : Éljenek a nők !

  Kedves Lucimacsek !
  Megfogalmazódott a férfiak nevében két kérdés,ha jó témának tartod,Te mint Nő,megírhatnád.
  A nők viszonya a cipőkkel,táskákkal… (csak hogy mi pasik értsük)
  A nők viszonya a motorozással… (ezt meg én szeretném végre érteni…)

  N. csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük