2019 kedvenc blog bejegyzései és a látogatottsági kulisszatitkok

2019 kedvenc blog posztjai

A Föld ismét megkerülte a Napot, beléptünk egy új évbe, és ezzel a Macskalány blog negyedik évének is nekiveselkedtünk. Bemelegítésként pedig egy kis visszatekintéssel és összegzéssel indítanám az új esztendőt.

2019 bár nem volt kirobbanó, mégis biztos alapokon nyugvó fejlődést hozott a blog életében, miközben az év során lassan, de biztosan megduplázódott a látogatottság: 2019-ben már több, mint 85 000 oldalletöltést olvastatok össze a posztok között.

De lássuk is, mely bejegyzéseket szerettétek, vagy legalábbis olvastátok a legtöbbet. Következzenek 2019 legkedveltebb bejegyzései és a látogatottsági kulisszatitkok!

Megjegyzés: Ha valamelyik posztot még nem olvastad, de felkeltette az érdeklődésedet, a címre kattintva elolvashatod.

A legnépszerűbb 2019-es bejegyzések

Ha már kilencesre végződő évünk volt, hát nézzük a top 9-et, vagyis mik is érdekeltek benneteket a legjobban, az idén készült írások közül.

1. A Badoo bugyraiban tapasztalgattam, de minek…

Talán a leglaposabban indító bejegyzés volt ez a véleményezős írás. Ám amilyen csendesen csöppent a virtuális világba, éppen olyan meglepő módon szárnyalt az élre. A kiposztolás óta egyre többen voltatok kíváncsiak a Badoo-ról alkotott véleményemre, sőt többen be is kapcsolódtatok a diskurzusba…

2. Zárkózott magyarok, avagy ugyan hol lehet manapság ismerkedni

Az aranyérmessel ellentétben már a publikálásnál sokan érdeklődtetek a témafelvetés iránt, és az olvasási kedv az év további részében sem lankadt. Így a 100. bejegyzés címe mellett, 2019-ben a dobogó második helyét is behúzta ez az örökzöld kérdéseket feszegető, elmélkedős írás.

3. 9 lehetőség, ha személyesen ismerkednél

Mert ugyan hol lehet manapság ismerkedni? Hát, ha már a „zárkózott magyarokkal” kiposztoltam egy eszmefuttatást a témáról, gondoltam egy némileg gyakorlatiasabb ötletbörzét is megosztok. A jelek szerint valóban jó néven vettétek, így végül még a legolvasottabb bejegyzések dobogósai közé is beolvastátok.

4. A szerelmi képmutatás túlsó oldalán

Talán ez volt az első olyan bejegyzés, aminek célja egy kicsit mélyebb szemléletformálás volt, illetve az, hogy ne csak másokat okoljunk folyton, saját magunkkal is nézzünk szembe. Éppen ezért nagyon örülök, hogy sokatokhoz jutott el ez a poszt, és továbbra is nagy az érdeklődés iránta.

5. Mi számít kapcsolatnak… és miért nem egyértelmű ez a kérdés?

Olyan sokszor merült fel ez a kérdés, hogy végül „vettem a lapot” és megposztosítottam ezt az eszmefuttatást. Az eredményeket elnézve, láthatóan valós volt az igény, hogy diskuráljunk erről is.

6. Szemelvények a társkeresős levelek söpredékéből

Hezitáltam egy sort a megvalósításával, mert igyekszem pozitívabb szemléletben alkotni. De annyira kikívánkozott belőlem ez a néhány gondolat, hogy végül posztot kapott. Bár bevallom, nem számítottam rá, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés. Na igen, az emberek szeretnek a negatívan morgolódós témákhoz kapcsolódni. 😀

7. 7+1 kifejlesztendő tulajdonság a tiszta nőiséghez

2019-ben a legtöbbet a női körök adták számomra. Végtelenül hálás vagyok, hogy elém sodorta a szél – egyébként szinte szó szerint 😀 – ezeket a lehetőségeket. Ezt a bejegyzést is egy ilyen alkalom ihlette. Nagyon sok minden érlelődik bennem a nőiség egy tisztább megélésével kapcsolatban, így bizonyára lesznek még hasonló elmélkedések.

8. Ezért húztatok balra, avagy a legnagyobb tinder bakim

Egy újabb bejegyzés, ami egy kicsit másik oldalról kívánta megvilágítani az ismerkedéshez való hozzáállást. Mert a legtöbb szót arról ejtjük, hogy mások mit csinálnak és az miért rossz, de ehelyett például azzal is számot vethetünk, hogy vajon mi mit csinálunk rosszul, hol hibázunk…

9. Hogyan találunk párt a 21. században [kutatás]

A top 9-es listánkat pedig egy kutatás zárja. A sok elmélkedés mellett egészen felüdítő volt számszerűsíthető tények mentén hírt adni századunk ismerkedési szokásinak egy szegletéről.

Közösségi felületek kedvenc macskaságai

Mindig is érdekesnek tartottam, hogy mennyire más lehet az, amit a közösségi médiában felkaptok és az, ami végül tényleg népszerű és tartósan olvasott lesz. Ennek megfelelően a közösségi győztesek listája idén is némiképp eltérően alakult. Nézzük is, mikre kattintottatok a legnagyobb elánnal 2019-ben!

  1. Üzenet a csajnak, aki kinézett a pasim mellől
  2. 9 lehetőség, ha személyesen ismerkednél
  3. Szemelvények a társkeresős levelek söpredékéből
  4. Mi számít kapcsolatnak… és miért nem egyértelmű ez a kérdés?
  5. 7+1 kifejlesztendő tulajdonság a tiszta nőiséghez

Minden idők kedvenc macskakaparásai

Tekintsünk egy ki a 2019-ben publikált posztok közül, és vessünk szemet egy percre arra is, hogy úgy általánosságban miket olvastatok a legtöbben! Nos, alapjaiban nem változtak a kedvenc témáitok, bár néhány trónkövetelő megjelent az élbolyban…

  1. Mit írj tinderen?
  2. A Badoo bugyraiban tapasztalgattam… de minek?!
  3. Mit NE írj tinderen?
  4. Hogyan kommunikálj tinderen
  5. Mit tehetsz, ha csak szexre kellesz?

Saját kedvenceim

Idén nehéz volt kedvenceket választani, ugyanis sok olyan, személyes inspiráció mentén született témafelvetésem volt, ami pont a személyessége miatt volt nehéz téma számomra. A legjobban a szellemes hangvételű bejegyzéseimet kedvelem, de idén ebből valahogy kevesebb jött. Azért mégis van néhány poszt, amiket kiemelnék az idei felhozatalból.

A női rivalizálás természetellenes jelenség

Ezt a női körös élményeim inspirálták, ezek a csoportok egészen új kapukat nyitottak meg számomra a nőiséggel kapcsolatban. Rámutattak valami olyasmire, amit korábban is éreztem, de mivel minden társadalmi minta az ellenkezőjét sugallta, nem mertem vitába szállni. Talán azért is áll közel a szívemhez ez a bejegyzés, mert a szabadabban és tisztábban megélt nőiséggel kapcsolatban szerzett tapasztalataim által ihletett egyik első írás volt.

Okold a másikat és sínylődj tovább

Az év végére a témáim egyik sarokkövévé vált az a gondolatmenet, hogy mások okolása/számonkérése helyett önmagunkkal érdemes kezdeni a számvetést. Nagyon fontos témakörnek tartom ezt, ezért bizonyosan lesz még folytatás. Addig is a múlt év egyik fontos bejegyzéseként kap a helyet a 2019-es kedvenceim társaságában.

9+1 sötét hangulatú film nem csak Halloweenra

Bár rengeteg meló van egy filmes összeállítással, mégis szeretem őket. Ezt az idei Halloweenre készített filmes listát pedig különösen imádtam összeállítani, a végére igazán a szívemhez nőtt.


Hát, így sikerült ez a 2019! Köszönöm, hogy ennyien kukkantottatok be a Macskalány Blogra, a röpke visszatekintés után pedig hamarosan indul az év új bejegyzésekkel, kövessétek macskaságainkat 2020-ban is!

A korábbi évek összegző bejegyzéseit itt találjátok: évértékelők

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük