Hogyan legyek jó nő?

7+1 kifejlesztendő tulajdonság a tiszta nőiséghez

Egy ideje járok egy női körbe, ami nagyon sokat segít a női létem harmonikusabb megélésében , a férfiakkal való kapcsolataimban, sőt önmagam kibontakoztatásában. A legutóbbi alkalom első fele egy picit elméletibbre, beszélgetősebbre sikeredett.Összefoglaltuk azokat a női tulajdonságokat, amiket fontosnak tartunk ápolni és kifejleszteni magunkban, ahhoz, hogy minőségibb módon tudjunk jelen lenni nőként a világban, és természetesebben jobban működő emberi- és párkapcsolatokat tudjunk kialakítani.

A reggeli meditációm közben pedig jött az ihlet, hogy veletek is megosszak ebből néhány gondolatot. Így bár teljesen más témán és bejegyzésen dolgoztam, most a spontán ötlettől vezérelve mégis ezekből a gondolatokból fogok megosztani. Mivel spontán írtam meg a bejegyzés, lehet, hogy nem mindenhol lett teljesen kidolgozott, szóval ha bármi kérdés felmerül jelezzétek bátran. 😉

Milyen is az Igazi Nő?

Mik azok a tulajdonságok, attitűdök, amik – szerintünk – hozzásegítenek egy teljesebb, kiteljesedettebb női léthez? Nos, ahogyan azt tőlem megszokhattátok, nem a szent írást virtualizálom. Mi azokat a dolgokat szedtük össze, amik szerintünk fontosak, amiket mi fejlesztünk magunkban, és úgy érezzük sarkalatosan hasznosak.

Szóval nyugodtan kezeljétek ezt, amolyan vélemény-listaként, szóljatok hozzá, érveljetek a felsoroltak ellen vagy mellett. Fontos ez, hiszen már a vita is segít közelebb vinni minket egy mélyebb megértéshez.

De nézzük is miket fogalmaztunk meg, szerintünk milyen tulajdonságokkal és attitűdökkel is rendelkezik egy Igazi Nő!

1. Vitalitás

Rendkívül fontos, milyen módon vagyunk jelen a saját életünkben, sőt, a saját testünkben. Az aktivitás dinamizálja az egész lényünket, míg enélkül, az alacsony energia szint szépen lassan vezet a fáradtsághoz, rezignáltsághoz, akár beforduláshoz, valamint olyan állapotokhoz, amikben nem vagyunk képesek jól helytállni, legyen szó az élet bármely területéről.

Ha vitalizáljuk magunkat, az nem csak a fizikai energia szintünket emeli, nem csak a szervezetünk és az egészségünk hálálja meg. Ha több energiánk van, úgy az emberi kapcsolatainkra is többet tudunk fordítani. A kapcsolatok mozgatórugója az adni és kapni egyensúly. De ha nincs rá kapacitásunk, mert például fáradtak vagyunk, akkor nem tudunk adni magunkból, nem tudunk megfelelően törődni a szeretteinkkel.

A női vitalitás fontossága

A saját mentalitásunkhoz képest dinamizálni kell magunkat nőként is, hogy ténylegesen jelen tudjunk lenni az életünkben, hogy képesek legyünk adni és kapni, valamint az élményeket a teljességükben tudjuk befogadni.

2. Szeretetre való képesség

Alapvetésnek tűnik, pedig nem az. Valójában nem is olyan magától értetődő a szeretetre való képesség, mint amennyire annak vesszük. De abszolút tanulható, csak el kell indulni ennek a tanulási folyamatnak az útján.

Ez fontos, mert ha a tiszta szeretet az orientációnk, úgy sokkal harmonikusabb életet tudunk kialakítani és minőségibb módon működtethetjük a kapcsolatainkat. Képesnek kell lennünk leszakadni a társadalom által diktált manipulatív és diszharmonikus működési módokról, és elsajátítani egy tisztább megnyilvánulási módot.

Ha csak arra fókuszálunk, hogy mit akarunk megkapni, az nagy terhet ró a kapcsolatainkra, sőt tulajdonképpen minden életterületünkre. Ezzel szemben képessé kell tennünk magunkat az adásra.

Nőként szeretni

Nőként képesnek kell lennünk arra, hogy a lehetőségeink és a saját kapacitásunk tiszteletben tartásával, de megadjuk a kedvesünknek azt, amire szüksége van. Illetve mindazoknak, akik fontosak számunkra. Belső tartással, szeretetteljes módon segítsük, valamint pozitivitással és támogatással tudjuk kísérni őket az élet útjain.

Szeretni feltétel nélkül

A valódi szeretet nem szab feltételeket, nem kér számon, nem játszmázik, nem manipulál és nem ítélkezik. De itt a tanulási folyamatot nehezíti, hogy ezt a mentalitást sokan a megalázkodással társítják, holott erről szó sincs. Az önzetlen szeretet nem azt jelenti, hogy behódolsz és mindent eltűrsz. Hanem azt, hogy megengeded neki azt, hogy azt tegye, amit akar, amit szükségesnek érez.

Hogyan szeret jól egy nő?

Megérted és elfogadod a szándékát, azt, hogy ő ezt akarja tenni. Akkor is el tudnod fogadni és tiszteletben tudod tartani, ha úgy már nem tudsz a társa lenni. Bármikor meghúzhatod a határt, bármikor mondhatod, hogy „rendben, ha ezt akarod, tedd, elfogadom, hogy azt az utat választod, de társként, arra nem tudlak követni”.

A szeretet feltétel nélküli, de a párkapcsolat nem.

Ha valami nem fér bele, ha valami téged a kapcsolatban már bánt, bármikor kiszállhatsz. Ugyanakkor a szeretet, az elfogadás és a másik tiszteletben tartása, akkor is feltétel nélküli, ha nem vagytok egy pár.

Ha a szívünk fókuszában állunk, úgy mély nyugalommal és belső stabilitással élhetjük meg a kapcsolatainkat, bárhogyan is alakulnak. Ehhez persze bátorságra és nyitottságra van szükség saját magunk felé, hogy képesek legyünk feltétel nélkül szeretni és őszintén azt adni, amit adni tudunk.

3. Rugalmasság

A jó kapcsolatokhoz szükségeltetik némi rugalmasság és alkalmazkodó készség is. Nem elég az adás képessége, önmagában még nem elég szeretni, tudni kell jól adni, jól szeretni. Azt, hogyan szeretünk jól, pedig a társ befogadóképessége határozza meg. Na ez az, amihez a rugalmasságunk révén alkalmazkodnunk kell.

Mit tud fogadni tőlünk? Mi az, ami még kényelmes számára és mi az, ami már nem? Mennyire tudsz a szükségleteihez alkalmazkodni? Különösen a kapcsolat elején kell jobban odafigyelni, amíg még csiszolódtok.

A társ befogadóképessége a mérce

Amikor megismerkedünk valakivel, amikor fellelkesülünk, felébred bennünk a vágy is, hogy zabolátlanul adjuk át magunkat az érzéseinknek. De mindig oda kell figyelni a társunk tempójára is.

Ha erre nem figyelsz, még akkor is, túl sok vagy éppen túl kevés lehetsz neki, ha egyébként jól összepasszoltok. Például ha kapásból rázúdítod az érzéseidet, a törődésedet, a parttalan szeretetedet, amikor ő lassabb tempóban haladna , könnyen lehet, hogy elmenekül, mert neki ez a helyzet baromi ijesztő.

Ne a magad örömére akard használni a jelenlétét, igenis figyelj oda arra is, hogy jól szeresd, úgy ahogyan az neki (is) jó. Ehhez pedig időnként nőies lágyságra van szükség, miközben lassan csordogáló cseppekben adagolod magad.

A női titok az odafigyelés

Az elvárásaink gátolhatnak benne, hogy valójában odafigyeljünk és jól szeressük a társunkat, hiszen azon van a fókuszunk, hogy kapjunk, hogy használjuk a másikat, és nem azon, hogy kapcsolódjunk és az adáson keresztül gazdagítsuk a magunk és a társunk életét.

Fontos a nagy fokú figyelem, hogy ne csak úgy adogassunk és tobzódjunk a saját érzéseinkben, de figyeljünk arra is, hogy mire van szüksége a másiknak, mik az igényei, és mennyit tud fogadni tőlünk, belőlünk. És természetesen ez nem csak a párkapcsolatokra igaz, hanem mindenféle emberi kapcsolatra.

Odafigyeléssel és rugalmassággal könnyedén alkalmazkodhatunk az élet legkülönfélébb területein ahhoz, hogy egy hatékonyabb, hasznosabb módon legyünk jelen a különböző szituációkban, ezáltal kreálva magunknak egy elégedettebb életet.

Milyen a jó nő?

4. Jóakarat

A mesékben számodra vonzó volt a gonosz, rosszindulatú boszorkány? Talán belevalónak gondoltad, de biztos nem kötötted volna össze vele az életed. A jóakarat egy olyan tiszta orientáció, ami tisztítja a lelkünket, hogy könnyű szívvel legyünk jelen a világban. Tulajdonképpen megkönnyíti az életünket, ha van egy tiszta irány, amihez tarthatjuk magunkat.

A jóakarat látszólag súlytalan dolog, a személyes kapcsolatainkban mégis olyan sokat jelent, hogy a másik hogyan viszonyul hozzánk. Ha képesek vagyunk a szívünk belső iránytűjét követni, úgy bármit is hozzon egy-egy helyzet, a lelkiismeretünk tiszta lesz, így a nehéz helyzetekkel is könnyebben elboldogulunk.

És nem utolsó sorban a jó szándékot egyszerűen érzik az emberek, és még ha nem is mondják, de megbecsülik és értékelik. Szépen csendben, de hozzátesz az értékünkhöz.

Továbbá a jóakarat kiválóan tud orientálni akkor, amikor „jól szeretni” tanulunk. A szeretet elfogadó és soha nem akar rosszat, sőt, a szeretet a másik javát akarja. Amikor szeretni tanulunk és igyekszünk lehántani magunkról a régi, manipulatív játszmáinkat, olyankor a jóakarat megléte vagy meg nem léte az, ami le tud minket buktatni, és ezáltal is segít tisztulni és fejlődni.

5. Önbizalom

Bátorság kell ahhoz, hogy vállald magad, hogy vállald a nőiségedet, ahhoz is, hogy kifejezd magad. Bármi is legyen a szíved mélyén, ki kell azt fejezned ahhoz, hogy meglássák, ám ezt önbizalom nélkül nehéz megtenni. Sőt, a legtöbb listán szereplő tulajdonság felvállalásához a mai világban nagyon is szükséges a bátorság, és az önbizalom.

Fontos női tulajdonságok

Hogy az előző pont példájánál maradjunk, manapság nagyon gyakran konkrétan leszólják azt aki, jóindulattal, tisztességre törekvően viselkedik. Néha konkrétan hülyének nézik, és ha negatív élmény éri, még lesajnálóan odaszúrják, hogy aranyos dolog a tisztesség, de hát mégis mit várt a mai világban…

Nem kevés önbizalom kell ahhoz, hogy vállalni tudjuk azt is, ha nem megyünk a tömeg után, hogy a saját utunkat kövessük. De ahhoz is, hogy követni tudjuk a szívünket, hogy szeretni tudjunk, és ezt felvállalva ki is merjük fejezni.

Kell az önbizalom ahhoz, hogy képesek legyünk megnyilvánítani a bennünk élő nőt, a legtisztább és legőszintébb formájában. Hiszen csak akkor válik láthatóvá, (a férfi számára is) tapasztalhatóvá, ha meg tudod nyilvánítani, ha fel tudod vállalni.

A félős kis nyuszik talán cukik, de nem szexik és nem vonzók, ugyebár.

6. Erósz és érzékiség

A legnagyobb energia, ami rendelkezésünkre áll, az erotikus energia. Meg kell tanulni ezzel jól sáfárkodni. Részben az első ponthoz kapcsolódva, fokozza a vitalitásunkat. Ha képesek vagyunk transzformálni az erotikus energiáinkat, azzal dinamizálhatjuk magunkat és így bármely más életterületünk számára is energiaforrást jelenthet.

Az érzékiség egy fontos női tulajdonság

Másrészt nagy mértékben tudjuk vele finom és lágy módon kifejezni magunkat nőként a társunk felé. Ha a nő magas szintre fejleszti az érzékiségét, azzal spontán módon tud a férfihoz lelkileg is közeledni. A férfiak esetében a szavak nem mindig működnek, különösen, ha érzelmileg sérült vagy nagyon zárkózott férfival van dolgunk.

De az érzékiségre nyitottak, sőt, jellemzően sokkal nyitottabbak erre, mint a frontális (verbális) érzelmi megnyilvánulásokra. Ha az erószt, az érzékiségedet fejleszted magadban, azzal eszközt kapsz a kezedbe, hogy szavak nélkül, a testi szerelmen keresztül kapcsolódva mélyülhessen és fejlődhessen a kapcsolat.

Persze nagyon sok gátlás, rossz beidegződés, és torz hiedelem él ezzel kapcsolatban bennünk, ezért fontos a szexualitással kapcsolatban tisztítani a gondolkodásmódunkat. Nőként meg kell tanulnunk a testi szerelem művészetét, és tenni ezt azzal a megértéssel együtt, hogy van különbség az erósz és a közönséges szex között. Hiszen az egyik pusztán testi szintű, míg a másik alkalmas egy magasabb minőségű kapcsolódásra. És rajtunk áll, hogy lealacsonyítjuk magunkat, vagy tiszta lelkiséggel nyilvánítjuk meg a női szexualitást.

7. Tisztaság

Tiszta szív és tiszta elme szükségeltetik a fenti tulajdonságok jó működtetéséhez. Az adás képességéhez, a megfelelő figyelemhez, a jóakarathoz, de még az érzékiséghez és az erotikus magasságok megtapasztalásához is. Néhány példa:

  • Ha a szívemben zavaros érzések kavarognak, azok elhomályosítják az ítélőképességem.
  • Ha az elmét elködösítik zavaros, manipulatív gondolatok az elviszi a fókuszt és a legnagyobb jóakarat mellett sem fogom érteni a férfit, vagy az embertársaimat.
  • Ha a testemet nem gondozom, nem figyelek a táplálkozásra, a mozgásra, nem tartom rendben, tisztán magam, a szabadjára engedett testi funkciók visszahatnak az elme és a lélek tisztaságára is. Valamint az erotikus élményekhez bizony testi szinten is szükség van a jó kondícióra, magasabb szinten pedig szexuális kontinenciára.
az Igazi Nő lelki tisztasága

A tisztulási folyamatok testi, lelki és szellemi szinten is rendkívül fontosak, hiszen ezek alapozzák meg a nő megfelelő testi-lelki-szellemi kondícióját, amivel minőségileg tud kapcsolódni embertársainkhoz.

+1: Lelki élet, hit és szakralitás

Az, hogy lelki életet éljünk sarkalatos pont, ami a spirituális orientáció révén nagyban hozzátesz a női kiteljesedéshez, ahhoz, hogy megismerjük önmagunkat, és megtaláljuk a helyünket a világban. Ezen a ponton pedig szükséges lehet, lelki vezetőket találni és követni.

Nem szükséges intézményesített vallásokra gondolni, sem ködös spiri vezetőkre, esetenként ez lehet egyszerűen a magadba vetett hit is. Persze szükségünk van olyanokra, akik segítenek, vezetnek minket az önismeret útján. De rajtunk múlik, hogy kit/kiket fogadunk el spirituális vezetőnek.

Egy pap vagy szerzetes ugyanolyan hatékonyan gardírozhat az úton, mint egy pszichológus, coach vagy önismereti csoport. (Bár utóbbiak lehet nem szimpatizálnak az általam használt megnevezéssel. :D) Mindegy milyen úton indulunk, a lényeg, hogy elfogadjuk a felhasznált eszközök létjogosultságát, vagyis higgyünk benne.

A lelki élet segít megtalálni magadban azt az alapbizalmat és lelki orientációt, ami még a nehéz helyzetekben is segít továbblendülni, hogy megbirkózz a kihívásaiddal, és haladj az önmeghaladás útján. Amikor az anyagi sík mellett a lelkünkkel is törődni kezdünk, a hit és a szakralitás többféle módon válik hasznunkra, egy-két hozadékot a teljesség igénye nélkül megemlítenék itt.

Hála

A kapott segítség, a tanulságok felismerése a hála érzésével segíti az életbe vetett bizalmat és orientálja a gondolkodásmódodat egy pozitívabb attitűd megtalálásában és megtartásában.

Alázatosság

Miközben elfogadjuk az iránymutatást, az élet nyújtotta tanulási lehetőségeket, ez alázatosságra is tanít, arra, hogy ne egóból akarjuk működtetni a kapcsolatainkat. A pozitív értelemben vett alázatosság fontos a fejlődésünkhöz. Amíg saját magunkat „késznek” vagy másoknál jobbnak gondoljuk, addig egészen biztosan nem fogunk fejlődni, hiszen nincs miért törekedni rá.

Fejlődésre ösztönöz

A szakralitás fejlődésre ösztönöz. Bár az önelfogadást erősíti, viszont nem ringat abba a hitbe, hogy nincs hová fejlődni. Ez pedig folyamatos inspirációval szolgál, miközben újra és újra meghaladjuk önmagunkat, és ezáltal egyre jobb kapcsolatok kialakítására válunk képessé.

Önátadási élmények

Végezetül a hit bármikor segít minket az életben továbblépni. Miközben ezt megtapasztaljuk, fokozatosan rávezet minket a bizalomra és arra, hogy átadhatjuk magunkat a megtapasztalásnak. Ha valakinek erős a hite, az életbe vetett bizalma, az ad egyfajta bátorságot, hogy át merje adni magát a különböző szituációknak. Átadni magát a férfinak, a pillanat megelégedettségének, az örömnek, a boldogságnak, az érzelmeknek, vagy akár a magas szintű szexuális élményekkel megélhető extázisnak.

***

Nos, nagy vonalakban ezek voltak azok a gondolatok, amiket magammal hoztam a kis női körös gyűlésünkről. Természetesen ezúttal sem a megmásíthatatlan szent írást tettem közzé, de számunkra most ez az orientáció, ezek azok a dolgok, amikben igyekszünk fejlődni, jobbá válni és kibontakozni.

Nem vagyok tökéletes nő én sem. Talán a világon nincs is olyan. De attól még fontos, hogy törekedhetünk rá, hogy önmagunk kibontakoztatása által a nőiségünket is megújítsuk és magasabb szintre emeljük.

Teljesen oké, hogy nem vagyunk tökéletesek. Teljesen oké, ha hibázunk és megakadunk, vagy épp nehezen boldogulunk az élet leckéivel. Tapasztalok és tanulok még én is. Bőven van mit. De ez így is van jól, sőt, tulajdonképpen, ha letesszük a világnak szóló megfelelési vágyat, még izgalmas is ez az ön-újra-felfedezés. Csak el kell indulni, és nyitottnak kell, hogy felfedezzük, hogy a bennünk élő nő számára mik a legfontosabb sarokpontok, amiket ki akar bontakoztatni.

Ne hagyd szó nélkül! 😉

És ezen a ponton vitára is bocsátom a bejegyzésben megfogalmazottakat. Hiszen az is rendben van, ha nem mindenkinek ugyanazt jelenti a NŐ. Szóval ha bármit hozzátennétek, vitatkoznátok, esetleg a témához fűződően saját élményt osztanátok meg, nyugodtan írjak kommenten.

Jah, és mivel speciel a statisztikákból látom, hogy a férfiak is nagy számban olvassák a blogot, szólok, hogy Ti is nyugodtan szóljatok hozzá – tudom, hogy titokban olvassátok 😀 – osszátok meg velünk, hogy férfi szemmel mit gondoltok az itt megfogalmazott gondolatokról.


Kapcsolódó bejegyzések:

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük