Tanácsok szerelmi jóslási technikákhoz

5 tipp, ha szerelmi jóslásra vetemednél

Bármennyire is igyekszünk racionális lényként funkcionálni, időnként csak elszalad velünk az érzelmek irracionalitásra ösztönző kavalkádja. A bizonytalanság bugyraiban kínlódva hajlamosak vagyunk, a racionalitás által bűnösnek bélyegzett eszközök alkalmazására vetemedni. Ilyenkor kerül képbe a szerelmi jóslás.

Hát most egy olyan témakört fogunk bővíteni, amivel nem nagyon témázgattunk a blog indulása óta. Most mégis előkerült, mert bár alaposan ismerem az ezoterikus eszközöket és számtalan módon lehetnek hasznosak, de könnyen tévútra is vihetnek.

A ködös tévutakat elkerülendő, tudni kell hogyan alkalmazzuk helyesen, leginkább helyes szemlélettel, ahhoz, hogy ténylegesen előremozdítsuk vele a helyzetünket. Végül arra jutottam, inkább ejtsünk szót ezekről is, mert ha már csinálunk valamit, hát legalább tegyük úgy, hogy az tényleg a javunkra váljon!

A szimbólumok működése

Mielőtt a konkrét tippekre rátérnénk, fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan is működik a „jóslás”. Az erre alkalmas eszközök jellemzően a szimbolikát alkalmazzák, ami sokkal hasznosabb eszköz, mint azt szkeptikus fejünkkel elsőre gondolnánk.

A tarot kártyák nem beszélnek…

A rúnák, a kártyák, meg a csillagok ugyanis nem mondanak semmit. Tényleg nem! Nem, nem jeleznek semmit. Nem, nem hatnak sehogyan sem. (Persze ezen a ponton kinek-kinek az egyéni hite más lehet, szóval maradjunk annyiban, hogy ez a saját álláspontom.) A „jóslás” során nem ködös üzeneteket kapunk valami felsőbbrendűtől vagy az univerzumtól, hanem szimbólumokat elemzünk.

A szimbólumok pedig az asszociációk mentén vezetnek rá egy „üzenetre”.

Viszont olyasmire nem tudsz asszociálni, ami nincs ott a tudatodban. Ezek olyan eszközök, amik segítenek a tudatalattid iránymutatását megfogalmazni és felhozni a tudatos szintre. Igazából nincs itt semmi varázslat, mert nem valami misztikus erő küld üzeneteket, hanem benned fogalmazódik meg egy válasz vagy iránymutatás.

Szerelmi jóslás

A mechanizmus úgy működik, hogy kártyavetés közben fókuszálod az elméd a választott eszközre, a szimbólumokra, így spontán módon elkezd megfogalmazódni benned valamiféle iránymutatás. De legalábbis tisztábban tudod látni a saját helyzeted.

A legjobb iránymutatás eleve ott van benned, ezek az eszközök „csak” segítenek tudatosítani.

A tudatalatti nyelvezete

Úgy szoktam megfogalmazni, hogy „a tudatalatti nem beszélni magyar”. Vagyis nem fogalmilag gondolkodik, mert ennél mélyebb szintű ismeretekkel és tudással rendelkezik.

A tarot kártya, az asztrológia és társai pont azért lehetnek hasznos eszközök – legalábbis jó kezekben -, mert a szimbólumok „nyelvezete” nagyon közel áll ahhoz, ahogyan a tudatalattink kommunikál. Bármilyen misztikusan fantasztikusan pontos és hiper-szuper-spiri tarot paklit is használj, semmi olyat nem tud „mondani”, ami már eleve nincs benned.

Innentől kezdve csupán annyi a dolgod, hogy jól irányítod a figyelmed, amikor például kártyát vetsz magadnak. Ehhez lenne néhány segítő tippem, ezúttal kifejezetten a párkapcsolati és szerelmi kérdésekre fókuszálva.

kártyajóslás szerelmi ügyekben

1. Tipp: Ne a jövőt fürkészd!

Talán ez az egyik legfontosabb, amit meg kell érteni. A jövő gyökere a jelenben van, vagyis bármi, amit csinálsz, befolyásolja a dolgok kimenetelét. És az is, ha nem csinálsz semmit! A kártyavetés pedig önmagában még nem cselekvés. Már eleve a kérdés is teljesen felesleges, ha a jelenben nincs megalapozva, hogy valami a jövőben megtörténjen, legyen az pozitív vagy negatív kimenetel.

A jövő fürkészése sokszor csak a belső bizonytalanság és az öngátló félelmek jele. Bármelyik is uralja éppen az elmédet, egészen biztos lehetsz benne, hogy rossz irányba terel. Sőt, ilyenkor kaphatsz akármilyen kedvező üzenetet a kártyáktól, ha csak örömködve várod a sült galambot, még a legkedvezőbb jóslatból is csak elszalasztott lehetőség válik.

Ki lennél a félelem/bizonytalanság nélkül?

Ha most azonnal megszűnne a bizonytalanságod, hogy döntenél? Mit tennél, ha biztosan tudnád, hogy bármi is legyen a tetted eredménye, az jó lesz neked? Ha nem rendelnéd alá a jóllétedet, a boldogságodat a másik ember reakciójának, akkor mit tennél most, ebben a helyzetben?

Bár nem szerelmi témában, de erről itt egy elgondolkodtató kis insta-olvasmány:

View this post on Instagram

/Ki lennél enékül a gondolat nélkül? ✨/ Nehezen írtam ezt a posztot, mert már eleve az volt bennem, hogy nem lesz elég jó az írás, az algoritmus miatt nem is sokan fogjátok látni, likeolni pedig még kevesebben… ? Az Egó-lányom mindezt így kommentálja: ?“Nem a problémáról kellene írnod, hanem már a megoldásról.” ?“Annyi csodálatos és motiváló írás van már fent a neten, miért lenne a Tiédre bárki is kíváncsi.” ?�“Nézd meg, Ő mennyivel több likeot és kommentet kap! Őt szeretik, Te minek fárasztod magad? Hogy ismét szembesülhess vele mennyit érsz?” És bár, ha valaki másnak az oldalán olvasnám, akkor rögtön arra gondolnék, hogy “ó, dehogy, tökre értékeseket írsz és ne hallgass az Egó-lányodra, mert ezzel a világot fosztod meg az elgondolkoztató posztjaidtól”, de a saját esetemben időnként csak annyit ér el, hogy a kezembe sem veszem a laptopom/telefonom, hogy formába öntsem a szavaimat. Most viszont ismét Byron Katiet hallgattam ismétlésként és most is sokat adott a következő kérdése: “ki lennél enélkül a gondolat nélkül”? ❓Ki lennék anélkül, hogy azt gondolnám, nem elég jók az írásaim? ❓Ki lennék anélkül, hogy attól tenném függővé 1-1 posztom értékét, hogy hány likeot vagy kommentet kapott? ❓Ki lennék anélkül, hogy másokkal hasonlítanám össze a számaimat? És Te? Neked mi a legfájdalmasabb Egó-lány mondatod? Mit mond, miért nem vagy éppen most elég jó? Te ki lennél a gondolat nélkül? ?‍♀ Én felszabadultabb lennék és könnyedebben írnék. Nem érezném szükségét, hogy ellenőrizzem a likeok számát és még akkor sem számítana, ha csak 10 kis szívecskét kapok. Az írás és a megosztás öröméért írnék, nem számolva az algoritmussal meg a mi tudja még mivel, amire egyébként sincs komolyabb ráhatásom. ? Jól hangzik, ugye? ? És ez csak egy olyan egyszerű példa esetén is felszabadító tud lenni, mint egy Instagram-poszt… Akkor szerinted mit tud adni, ha a nőiességed, sikerességed vagy szüleiddel való kapcsolatod szempontjából teszed fel a kérdést? Ki lennél anélkül a gondolat nélkül, hogy nem kellesz eléggé? Szeretettel ölellek, Anna ❤ ?? 14 napos Modern Istennő kihívás?? ? LINK A BIOBAN ? ? @miabate #azönismeretszexi #selflovecoach #ikozosseg #mik

A post shared by Kollár Anna (@kollarannacoach) on

Időnként túlságosan is törekszünk a biztonságra, miközben sokkal biztosabban teljesülhetnének be az álmaink, ha a félelmeinkkel és bizonytalanságunkkal nem törődve mernénk tenni azt, amit a szívünk diktál.

Vagyis, ha tetszik egy srác, ne a kártyát vess rá! Ne akarj előbb megbizonyosodni, hogy biztosan szimpi vagy a kiszemeltednek. Csak menj, és ismerkedj meg vele. Ne a kártyából próbáld kiolvasni, hogyan érez irántad a kedvesed! Ez tévút! Tévút, mert így csak el akarod kerülni a kockázatot. Éld az életet és ne a jövőt kukkold!

Szóval a szerelmi jóslás nem alkalmas a helyzet megoldására, csak iránymutatás adhat. Szóval, ne a jövőt fürkészd, hanem…

Tanácsok tarot jósláshoz

2. Tipp: A helyzetet elemezd

Ha változtatunk a jelenben, változik a potenciális jövő is. Ezért sem praktikus túlságosan előre tekinteni. Helyette sokkal hasznosabb, ha a jelen szituációt igyekszünk intuitívan elemezni és mélyebben megérteni.

Tehát ne a jövőt meg a vágyott pozitív kimenetelt vizslasd, mert természeténél fogva az amúgy sincs kőbe vésve. Inkább próbáld megérteni, hogy miben vagy, miben vagytok, mik a mögöttes motivációk, milyen a kapcsolat dinamikája. Illetve mik lehetnek azok a dolgok, amiket nem látsz, vagy éppen magadban nem veszel észre.

A szituáció mélyebb megértése tud a legtöbbet segíteni a problémás helyzetekben.

Gyakorlati tipp

A jövőt előrevetítő kártyavetési formák helyett inkább a kapcsolatot mélyebben és többféle szempontból elemző módszereket válassz.

kártyavetés szerelmi kérdésben

3. Tipp: Helyes kérdésre vetünk kártyát

A helyes értelmezéshez elsődlegesen egy jól megfogalmazott kérdésre van szükség. Mind tudjuk, hogy egy jó kérdés általában már a válasz magvát is magában hordozza.

Mielőtt nagy hévvel belevetnéd magad az angyali üzenetekbe, előtte érdemes egy kicsit lelassítani és jobban átgondolni a kérdést.  Ne csak azon gondolkodj el, hogy mire is vagy kíváncsi. Hasznos, ha azt is megfogalmazod, hogy miért kérdezel és hogyan tudna a válasz segíteni neked az aktuális szerelmi helyzetben.

Tedd fel magadnak a kérdést: miért kérdezősködsz egyáltalán?

Milyen típusú iránymutatásra lenne igazán szükséged? Mi az, ami hozzásegít a helyzet rendezéséhez? Mit tudsz kezdeni a válasz ismeretével?

Gyakorlati tipp:

A megoldás és cselekvés irányába mutató spiri-tanácsok a hasznosabbak. Ezért praktikusabb, ha a miért és hogyan jellegű kérdésfelvetések részesíted előnyben.

tippek párkapcsolati jósláshoz

4. Tipp: Ne a másikat fürkészd a kristálygömbben

Hanem saját magadat! Tudom, talán furcsán hangzik, hiszen amikor remegve készítjük a szerelmi jóslást, általában azért tesszük, hogy megtudjuk szívünk lovagjának érzelmi viszonyulását. Pedig, ezzel függő helyzetbe hozod magad, hiszen a társad viszonyulásán – legalábbis kérdezés közben – nem tudsz változtatni.

Az viszont még a kedvezőtlen válasz esetén is releváns kérdés lehet, hogy hogyan tudom kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből. Mit tudok tenni?

Kapcsolati kérdéseknél fontos, hogy előbb saját magunkkal nézzünk szembe. Tárjuk fel, mi van bennünk, mi hogyan viszonyulunk a partnerhez. Szeretjük a társunktól várni a megoldást, az első lépést, a megnyílást, sőt a bizonytalanságunk csökkentését is. De ezzel csak kiszolgáltatjuk másnak a saját boldogságunk, az életünk, a jóllétünk alakulását.

Fordítsd meg a perspektívát és legyél cselekvő!

Arra, hogy a másik mit csinál és mit érez, nem feltétlenül tudsz befolyással lenni. Ám, ha arra vagy kíváncsi, hogy mit tehetsz, azzal egyből cselekvő féllé válsz, vagyis nem leszel kiszolgáltatott. Persze olykor egy-egy helyzetben már nincs mit tenni, olykor menthetetlen a dolog átmenetileg vagy véglegesen.

Azt viszont megteheted, hogy magadat formálod, a saját viselkedéseden változtatsz, vagy akár a személyiségeden csiszolsz. Na ehhez, kiváló eszközt nyújtanak a boszi-praktikák, hiszen nagyon éles tükröt tudnak tartani eléd, ha nyitott vagy erre.

5. Tipp: Ne vetíts és ne képzelj bele olyat, ami nincs is

Se a kapcsolatba, se a kártyavetésbe ne láss bele olyat, ami nincs! A félelmeinket és vágyainkat kivetíteni bizony a szimbólumok értelmezése során is szoktunk. Vagy akár kedvünk szerint túlértékelve vagy alul értékelve értelmezni a jeleket, olyan jelentéstartalommal felruházni, amivel nem is rendelkezik.

A szimbólumok jellegükből fakadóan sokrétűek és nem egy jelentésük van, inkább egyfajta intervallumként értelmezhetőek. De pont ez ad lehetőséget arra, hogy becsapd magad:

  • Optimista hangulatban, vagy ha a vágyainkat akarjuk kiolvasni, akkor hajlamosabbak vagyunk pozitívabban értelmezi a szimbólumokat.
  • Pesszimista hangulatban, vagy a félelmeink által uralva, pedig a negatívabb értelmezésre fogunk hajlani.
Párkapcsolati jóslás helyes értelmezése

Fontos fülön csípni magunkat, hogy ne a reményeinket és félelmeinket olvassuk ki. Igyekezzünk objektíven, félig-meddig elvonatkoztatni és a saját érzelmi állapotunk befolyása alól kiszakadni. Kvázi külső szemlélőként tekinteni a helyzetre.

A szerelmi jóslások többségét a bizonytalanság motiválja, ami abból fakad, hogy túlságosan átvették a hatalmat felettünk a vágyak és a félelmek. Ezért, ha törekszünk az objektivitásra, az a jósláson túlmutatva is jótékonyan befolyásolja a szerelmi ügyekhez való hozzáállásunkat. És igazából ez az alapja annak, hogy konstruktívabb megoldásokat találjunk.

Gyakorlati trükk:

Mielőtt kártyát vetnél (vagy más módszert alkalmaznál), fogalmazd meg magadban, hogy ebben a helyzetben mi az, amire vágysz és mi az, amitől tartasz. Ha ezt a kettőt átgondolod és megfogalmazod máris sokkal egyszerűbben elkerülheted a tévutakat.

A másik trükk az, hogy például kártyavetésnél olyan kirakási módot választasz, amiben lapot húzunk a vágyak, illetve a félelmek pozícióira is.


Remélem hasznosnak találtátok a tippek, hiszen az ezoterika eszközei a szkeptikusok véleménye ellenére, egyáltalán nem ördögtől valók. Ellenben remek segédeszközök önismerethez és alternatív, intuitívabb megoldáskeresésre.

Ha van bármi, amit hozzátennétek, esetleg saját sztorit osztanátok meg a szerelmi jóslással kapcsolatban, hozzászólásban bátran tegyétek hozzá!

Bár még nincs sok ilyen jellegű témázgatás, de az Ezo-Térkép kategóriában további kapcsolódó írásokat is találsz!

***

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük