Van megoldás a hűtlenségre?

Mi a teendő megcsalás esetén?

A megcsalás egy hatalmas és nehéz problémakör, amit számtalan különböző aspektusból lehet megtárgyalni. Van élet a megcsalás után? Kinek a felelőssége? Hogyan tudjuk túltenni magunkat a mély sérelmen? Feltétlenül a kapcsolat végét jelenti a hűtlenség?

Annyi a kérdés… Egy korábbi bejegyzésemben már értekeztem arról, hogy maga a megcsalás tulajdonképpen micsoda, és miért ne sablonokban gondolkodjunk róla. (Ezt a bejegyzést itt találjátok: Mi számít megcsalásnak?)

Mivel sokatok számára ez egy nagyon is mélyreható, adott esetben aktuális probléma, ezért fontosnak éreztem további bejegyzést áldozni a témára. Azt megszokhattátok tőlem, hogy sokszor mesélek, akár saját tapasztalatok alapján is magyarázok, de ezúttal inkább egy szakértőt ajánlanék a figyelmetekbe, illetve az online is elérhető anyagait, amik hatékony segítséget nyújthatnak, ha ilyen helyzetbe kerültetek.

Megcsalás Ambulancia

Dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor és coach munkája során a párkapcsolati konfliktusok kezelésében, illetve a problémák megoldásában nyújt aktív segítséget a hozzá fordulóknak. A bemutatkozásában pedig ezt olvashatjuk:

„Munkám során 10 megkeresésből 5-6 esetben mindig olyan házaspárok kérnek segítséget, akiknek a megcsalás valamilyen módon problémát okoz a kapcsolatában. Ebből adódóan kevés olyan megjelenési formája van a hűtlenségnek, amivel ne találkoztam volna, és amelyre ne létezne működő, hatásos technika és módszer.”

A hűtlenség és megcsalás témakörével foglalkozó oldalán, valamint YouTube csatornáján és egyéb közösségi felületein pedig számtalan hasznos anyagot, olvasmányt, videót, de még online kurzust is találhatunk, amelyek segítségünkre lehetnek a kialakult helyzet megoldásában.

Ezeket itt találjátok:

Néhány, a sarkalatos kérdéskörökhöz kapcsolódó videót ki is gyűjtöttem, amikkel el lehet indulni a téma mélyebb megismerése felé, illetve lecsekkolhatjátok a kínálatot.  🙂

Mi a hűtlenség valódi oka?

Hogyan dolgozható fel a megcsalás?

Itt két videót szúrnék be, az elsőben összefoglalja a leggyakoribb reakciókat, illetve tanácsokat ad, hogyan lehet elindulni a feldolgozás útján. A másodikban pedig 3 konkrét tanácsot kapunk, rövid magyarázattal együtt.

Újra lehet építeni a kapcsolatot félrelépés után?

A témához kapcsolódó komplett lejátszási listát pedig ide kattintva találjátok: Hogyan kezeljük a megcsalást?

Szóval mi a teendő megcsalás esetén?

A szituáció bármelyik oldalára is kerültél, mindenképpen érdemes hiteles forrásból és/vagy a témában jártas szakembertől tájékozódni, valamint mélyebben megismerni a mögöttes mechanizmusokat. Már csak azért is, mert a közbeszéd sztereotípiái és a zsigeri válaszok bizony nagyon sok esetben pont, hogy kontraproduktívak és tovább nehezíthetik, az amúgy is nehéz helyzetet.

Ennek a bejegyzésnek is az a célja, hogy egy ilyen lehetőségre felhívjuk a figyelmet, még ha számodra nem is a Megcsalás Ambulancia lesz a legszimpatikusabb. Ma már az online tér számtalan formában nyújt(hat) segítséget, szóval nem kell egyedül megbirkóznunk a nehézségekkel, érdemes élni a lehetőségekkel.

***

Nos, remélem segített ez a kis összefoglaló szösszenet, annak ellenére is, hogy saját sztorit a tanulságaival együtt ezúttal nem mellékeltem. Ha pedig érintettek vagytok, sok sikert és kitartást a feldolgozáshoz!

Különféle párkapcsolati témákról a Szere-Lem kategóriában olvashattok, személyes megéléseket pedig az El-Regélt történetek között találtok.

Kövessetek Facebookon és/vagy Instagramon, nehogy lemaradjatok az újabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük