A Badoo bugyraiban tapasztalgattam… de minek?

Néhány hónapig tengődtem Badoo felhasználóként, és mivel szeretitek az online keresgélés témáját, ezúttal az ott

Néhány hónapig tengődtem Badoo felhasználóként, és mivel szeretitek az online keresgélés témáját, ezúttal az ott szerzett tapasztalataimat osztanám meg. A háttérsztoriról és az indíttatásaimról annyit, hogy női oldalról fogalmazom meg a tapasztalataimat, valamint én amolyan „normális kapcsolat” párti lányként, ilyen céllal ismerkedtem (volna).

A bejegyzés alapjául szolgáló időszak úgy másfél-két éve volt, azóta már lehet némileg változott a helyzet, de én erről tudok beszámolni. Szóval vágjunk is bele  a „mit tapasztalt az egyszeri leány a Badoo bugyraiban” történetbe!

Felhasználóbázis

Az a gyanúm, hogy elég kétes módon bővíthette a felhasználói táborát a Badoo. Nem feltétlenül sumákolásra és kamuprofilokra gondolok (én nem találkoztam ilyennel, bár hallottam gyanúkat), hanem a még nem regisztrált emberek tekintetében, mintha kissé agresszívan és néha alattomosan mászott volna rá a lehetőségekre.

Többektől hallottam, hogy egyszer csak kaptak egy e-mailt, hogy regisztráljanak – és persze ki tudja, honnan és hogyan szerezték meg azt az e-mail címet. Nesze neked adatvédelem!

Az ex felkérése…

Nekem konkrétan Facebookon érkezett egy értesítés azzal, hogy regisztrált náluk az exem, és ajánlgatta magát az app, hogy kövessem a példáját és regisztráljak én is…

Egyáltalán nem gondolom, hogy az egykori kedvesem szándékosan küldött volna nekem felkérést. Nem vagyunk rossz viszonyban, de azért kínos az ilyesmi. Másrészt eleve nem olyan típus, aki mindenre engedélyt adna az alkalmazásoknak, szóval gyanús, hogy valami alattomos módon dobta szét az ismerősei között a felkérést a rendszer.

Alattomos értesítések?

Egy barátnőmmel beszélgetve kiderült, ő is hasonlóan érdekes módon – és érdekes ismerőstől – kapott Facebook értesítést, amiben a Badoo-n való regisztrálásra ösztönözték.

Ez már csak azért is gáz, mert sokan nem szeretik, ha mások tudják, hogy társkeresőznek, illetve azért Facebookon kifejezetten lehetnek olyan ismerőseink, akiknek nem akarjuk az ilyesmit az orrára kötni. Én ugyan nem akadtam fent rajta, de adott esetben elég kellemetlen tud lenni, ha az ember az exétől kap ilyen értesítőt.

Nos, a diszkrécióról ennyit…

Regisztráció és első lépések

Maga a felület használható böngészőből, de van applikáció telefonra is. Mivel első körben elég gyanús módon értesültem a Badoo létezéséről, ezért amikor pár hónappal később, egy barátnőm ösztönzésére végül mégis regisztráltam, igyekeztem minél körültekintőbben eljárni.

Számítógépről regisztráltam, és feltett szándékom volt kizárólag ilyen formában használni. Hát, ez nem jött be. Ugyanis többféle megerősítést kért a rendszer az aktivációhoz, ami miatt végül leszedtem az appot telóra. Bár a szükséges lépések megtétele után elég gyorsan töröltem is, mert első benyomásra nem volt szimpatikus.

Belépési szupererők

Nem tudom, hogy ez még most is így van-e, de női felhasználóként az első 30 napban különféle, egyébként fizetős lehetőségeket is elérhetővé tettek, amit szupererőnek neveznek. Ez a beetetős része ugye, bár azt nem tudom, hogy ezt a férfi oldal is megkapja-e. Viszont, aki aktívabban szeretné használni, annak előbb vagy utóbb muszáj lesz fizetnie, bármely nemhez tartozik is.

Hallottam olyat, aki a regisztráció után csak 3 napig kapott szupererőt, nem tudom ez most hogy van. A szupererő lényege, hogy láthatod kik tetszikeltek, kik szavaztak rád, kik nézték meg az adatlapodat, meg ilyesmi.

Böngészési lehetőségek

Többféle lehetőség is van a keresgélésre. Van a tinderhez hasonló tetszik-nem tetszik része. Emellett fizetős szolgáltatásként elérhető az az opció, ahol megnézheted kinek tetszettél. (Most már a tinderen is van ilyen, bár nem tudom, ott mennyire népszerű.) Mivel egyébként is akkor tudod normálisan használni a rendszert, ha fizetsz, szerintem elég sokan élnek is ezzel a funkcióval. Ezt csak azért emelem ki, mert a tapasztalataim alapján az a gyanúm, hogy ez picit nehezíti az ember dolgát, de erről lentebb még írok.

Emellett van olyan funkció, hogy „emberek a közelben”, valamint érdeklődési kör alapján keresni is lehet. Illetve vannak ilyen szavazgatós dolgok, de ezeket nem nagyon használtam és már nem is igen emlékszem rájuk. A lényeg, hogy többféle lehetőséget is kínál a „találásra” a rendszer.

A rendszerben van valami jelvényes dolog is, hogy ki népszerű, meg csevegős, de bevallom ezekkel nem nagyon foglalkoztam, így erre szintén nem nagyon emlékszem.

Ha megvan a match…

Kölcsönös szimpátia esetén – vagyis, ha mind a ketten „tetszikeltétek” egymást – automatikusan engedi az üzenetváltást a rendszer. Viszont akkor is kezdeményezhetsz kapcsolatfelvételt, ha nincs „match”, de ebben az esetben a másik eldöntheti, engedélyezi-e , hogy felvedd vele a kapcsolatot vagy sem.

Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik a kölcsönös szimpátia megléte nélkül érkező üzeneteket is el lehet olvasni – vagy legalábbis egy részét – és utána lehet eldönteni, hogy engedélyezed-e vagy továbbra sem akarsz ismerkedni az illetővel.

Felhozatal

Nos, ebben a tekintetben nem vagyok túl jó véleménnyel. Legalábbis a párkeresősdis szándékaimat nem igazán elégítette ki. Jellemzően két nagy csoporttal találkoztam:

 • Az egyik a nem komolyan vehető, csak nézelődni és beszélgetni ide járó pasik.
 • Mellettük a másik nagy többséget a szexre hajtók adták. Belőlük is inkább a manipulálós- játszmázó- vadászós fajták, nem a nyíltan felvállalósok.

Értelemszerűen a normális ismerkedésre vágyó nő – ez lennék én – ebből egyik kategóriával sem lakott jól. Persze azért akadtak nem a fenti csoportokba tartozók is, de nagyon kis arányban találkoztam velük.

De aki csak időtöltésre használ ilyen felületeket, vagy nem akar komolyabb dolgot, annak tartogat lehetőségeket ez is. Az első csoporttal a csevegősök el tudják ütni az időt. Míg a másodikként említett csoportból kiválasztott egyedeknél… Hát, csak naivan hagynod kell magad, látványosan nem észrevenni mire megy ki a játék, majd kerek szemekkel meglepődni, hogy jujj, ágyba pottyantál. 😀

Akkor inkább a csajok?

Bevallom, egy kis online kalandozásra is vetemedtem, mert gondoltam egyet és lecsekkoltam a konkurenciát. Túl sok energiát nem áldoztam rá, szóval nem teljes körű a felmérés. Az első benyomásom az volt, hogy nem irigylem a pasikat.

Voltak szépek, meg kevésbé előnyös külsejűek is, de nem is adottságokon, hanem inkább a képek milyenségén meresztettem párszor a szememet. Néhány csajszinál tényleg elgondolkodtam, mégis mit akar ilyen képekkel… Az egy dolog, hogy tök jól mutat valami az insta-feedben, de egy társkeresőn?! Persze nyilván nőként másra mondom azt, hogy ez igen, ha pasi lennék, ezt bepróbálnám, szóval talán a véleményem sem annyira releváns.

Végül némi pörgetés után csak találtam olyan leányzót, aki képek alapján „szimpi volna ha”… szóval értitek. 😉 De még mielőtt örült volna az elképzelt pasi alteregóm, a lány adatlapjáról kiderült: bár a fiúkat sem veti meg, inkább a lányokat preferálja… Hát, nem mondom, hogy nem gondolkodtam el… 😀

Kéretlenségek

A magam részéről mindig hadilábon állok az olyan felületekkel, ahol bárki írhat üzenetet. Persze itt azért van egy szűrő, és nem muszáj engedélyt adni a levelezésre, ami némi védelmet azért jelent. De csak azért, mert nem adok engedélyt, attól a másik még írhat, ami ott fog tetszelegni a virtuális postaládámban. Sőt, ha nem érkezik reakció, sokszor jön a nem túl barátságos stílusban megírt kiosztás.

Sosem tudom, mit is kezdjek ezekkel, mert egyrészt a nem az nem, másrészt megértem, ha néha nehéz az online társkereséssel járó mellékhatásokat kezelni.

A Badoo felületén is volt rá példa, hogy próbára tétetett, mit vagyok képes tolerálni. Pedig tudom, hogy sok ilyen üzenet inkább frusztráció-levezetés és gőz-kiengedés, de azért bosszantó tud lenni, amikor úgy csinálnak, mintha mindig mindenkinek szabad utat kéne adni.

Pedig amellett, hogy ez nem életszerű, még véletlenül sem olyasmi, amit ők maguk egyébként megtennének. (A „szingli mami meg a negyvenes nő hagyjon már lógva” tipikus esete ugyebár…)

Ha már kéretlenségek, akkor ha egy részletesebb eszmefuttatásra is kíváncsiak vagytok a témáról, ebben a bejegyzésben tovább olvasgathattok: Szemelvény a társkeresős levelek söpredékéből

Szóval, bár a Badoo rendszerében engedélyezni kell a szimpátia nélküli csevegéseket, azért benne van a pakliban, hogy a frusztráció hajtotta, szélsőséges megnyilvánulások megtalálnak. Ha valaki ezt nem bírja tolerálni, inkább válasszon olyan felületet az online ismerkedésre, ahol csak akkor tudnak írni neki, ha kölcsönös a szimpátia.

Randi-mérleg

Nem igazán sikerült nekem az ismerkedés ezen a felületen, két hónap alatt összesen egyetlen randi jött össze erről az oldalról. Nem vagyok a „pörgessük ezerrel a randikat” híve, de ez még nekem is nagyon szegényes. Más felületeken azért sokkal gördülékenyebben boldogulok.

Persze lehet, csupán arról van szó, hogy a Badoo-n lévő csajok sokkal jobban néznek ki nálam, így a versenyben esélyem se volt a normális pasiknál. 😀 Máshol mindenesetre jobban tetszettem a közönségnek, szóval inkább ott próbálkoztam.

Egyetlen randi

Az az egy illető, akivel mégis összejött a randi tök normális srác volt, de nagyon nem volt meg köztünk az összhang. Elég más mentalitásúak voltunk, közös pontok se nagyon voltak. Végül egyikünk sem erőltette a folytatást.

Majdnem randi

Egyébként volt egy másik srác is, akivel majdnem eljutottunk a randiig, de kicsit nehéz eset volt az illető. Volt ott hiszti, lemondott találkozó, telefonon keresztüli toporzékolás, játszmázás, meg közvetlenül randi előtt bekeverés. Mindez részéről, miközben a türelmem erősen próbára tétetett a kisfiús viselkedésétől.

Amikor már nem először állok az ajtóban, a kedvéért kirittyentve magam, indulásra készen, és közvetlenül a megbeszélt időpont előtt kapok egy hívást, hogy ugyan tegyük már arrébb egy órával, mert még be akar ugrani valami táskáért a bevásárlóközpontba…

Nos, az ilyen húzásai végül annyira lelomboztak, hogy elment a kedvem az egésztől.

Szóval erősen mínuszosak a tapasztalataim. Bár nem is annyira a randik miatt, hanem leginkább azért, mert nagyon sokakat nem lehetett komolyan venni, már a csevegés során sem. Mert…

Csak fényezni akarták a micsodájukat…

… és nem azt a micsodájukat…

Sokan csak egó-tuningolni akartak és semmi valódi ismerkedési szándék nem volt bennük. Pusztán arra vágytak, hogy valaki egy kicsit hízelegjen nekik és sütkérezhessenek a női figyelemben. Mások meg használták ugyan a felületet, rendszeresen beléptek, de elég passzívak voltak. Néha kifejezetten az volt az érzésem, csak várják a sült galambot.

A „sült galamb” esetek

Az egyik fő problémám mégis az volt, hogy csak úgy működött az egész ismerkedés-keresgélés téma – így is kevés sikerrel – amikor arról az oldalról válogattam, ahol azt láttam, kiknek tetszettem eddig. Ha csak itt nézelődtem, még nagyjából normális mederben, legalább elindultak a beszélgetések. Még be is értem volna ezzel, de így elég kicsi volt a merítés, ami nehezítette a pályát. Nyilván ez hozzátett ahhoz, hogy csak egy randi valósult meg innen.

Érdekesség, hogy amikor csak a tinderről ismerős tetszik-nem tetszik húzkodásokat nyomtam, esetleg a felhasználók között keresgéltem, még ha volt is kölcsönös szimpátia, mégsem lett belőle sok minden. Jellemzően még értelmes csevegés sem.

Persze más felületeken sem lesz minden „match” sikeres, de ezen az oldalon tényleg nagyon alacsony arányokat tudtam összehozni. Egyébként ugyanazokat a képeket tettem fel ide is, mint kicsit később például tinderre, és ott egészen más eredményeket tapasztaltam…

Nekik tetszettél…

Ahogy említettem, szerintem sokan használják a „nekik tetszettél” oldalt. Legalábbis nekem ez volt a gyanúm. Leginkább akkor haladtak normális keretek között a szimpátia-csevegés-stb. folyamatok, amikor a pasi tetszikelt először, majd később konstatálta, hogy ez kölcsönös. Amikor csak úsztam az árral és használtam a lehetőségeket, olyankor jöttek az arány-tolódások a csökkenő eredményekkel.

Az volt a benyomásom, ha egy pasi látja, hogy „betetszikeltem”, úgy már teljesen máshogy áll hozzám, máshogy kezel, mint amikor ő nyomna rá először a tetszik gombra. Kvázi elkönyveli, hogy…

ez a csaj tiszta sor, úgyis bejövök neki, akkor nem kell tennem semmit, kezdeményezzen csak ő, sőt csábítson el ő engem, ha már annyira bejövök neki

Pedig azért – tinderes terminussal élve – az, hogy „jobbra húzom”, még nem azt jelenti, hogy a lábai előtt heverek…

Petrezselymet áruló pasik

De általánosságban is azt éreztem a Badoo közegben, a pasik arra várnak, hogy megkörnyékezzem őket, és ha elég nagylelkűek, esetleg hajlandóak elfogadni a közeledésemet. Viszont rengetegszer tapasztaltam, hogy az adott egyén semmiféle energiát nem volt hajlandó beletenni a folyamatba.

Ebbe a kiskirálylányos hozzáállásba Badoon durván sokszor futottam bele. Ennél még a nőcsábász is jobb, legalább férfias viselkedésmintákat alkalmaz…

Hol a kölcsönösség?

Bárki is teszi meg az első lépést, azért elvárható, hogy a másik oldalról is tegyenek a dologba. Lehet, hogy ez manapság nem divat, de én azért törekszem, hogy partner legyek a folyamatban. Még ha ez adott esetben „csupán” azt jelenti, hogy igyekszem normális választ írni. Plusz pont ha szellemes is, de lehessen rá reagálni, mert azzal is segítek a másiknak tovább vinni a beszélgetés fonalát.

Szerintem ez a normális, persze könnyen lehet, hogy már megint én vagyok a fura lány…

Egy kapcsolatba mind a két félnek bele kell tennie a magáét, szerintem ez nincs máshogy akkor sem, ha online történnek az első lépések. Szóval női és férfi kiskirálylányok, javasolnám az önfejlesztő kurzusokat. 😛

Kezdeményezőkészség

Nem vagyok egy nagy kezdeményező, nem is annyira elvből, mint inkább, mert általában nincs rá szükségem. Itt viszont párszor bepróbálkoztam az első lépések megtételével, mégse rajtam múljon, de hiába is törtem magam…

Nem tudom, hogy azért, mert a pasik nem szeretik, ha a nő kezdeményez, vagy csak nem voltam szimpi, de nem hozott eredményt ez a taktika sem. Abba is hagytam, és nagyjából itt volt az a pont, hogy jó, nekem ebből ennyi elég volt. Ami nem megy, azt ne erőltessük, ugyebár. 🙂

Összességében

Nekem nem voltak túl jók a tapasztalataim, legalábbis eredményesek egyértelműen nem. De azért ez ne riasszon meg senkit, nincs kizárva, hogy csak nekem nem jött be, vagy én bénáztam el valahol. Persze az is lehet, csak nem akarom elfogadni, hogy nem vagyok elég jó nő. Bár akkor nem tudom, máshol miért nagyobb az érdeklődés. 😀

Összehasonlítva a tinderen sokkal vegyesebb a felhozatal, szándékok tekintetében is, én onnan jobban tudtam meríteni. Ugyanakkor az is tény, hogy a felhasználók bőségessége miatt Budapesten sokkal egyszerűbb tinderezni, mint vidéken.

Azt tudom, hogy a Badoo vidéken is népszerű, és talán még kedveltebb is néhol, szóval ezt sem árt figyelembe venni. Nem annyira leegyszerűsített a felülete, több féle lehetőséget kínál, és talán nyitottabbak az opciók, aminek megvannak az előnyei is.

Egyébként nem gondolom teljesen reménytelennek a felületet, még ha nekem akkoriban nem is volt eredményes. Egy próbát mindenképpen megér annak, aki keresgélni szeretne. 😉

Ha árnyalnátok a képet és a saját tapasztalataitokat is megosztanátok, egyrészt ne habozzatok, használjátok a hozzászólás funkciót bátran. Másrészt meg is köszönöm, hiszen ez itt csak egyetlen vélemény, és nem megkérdőjelezhetetlen, szóval tegyétek hozzá a magatokét nyugodtan! 😉

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, vagy nézz körül a Pár-Találó kategóriában, ahol további társkeresős bejegyzéseket is találsz!

Kapcsolódó írások:

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!27 thoughts on “A Badoo bugyraiban tapasztalgattam… de minek?

 1. Halihó ! Végigolvastam az írásod és eléggé meglepődtem, hogy női oldalról is ilyen problémák merülnek fel. Én abba a pici férficsoportba tartoznék, aki komoly kapcsolatot keres, de úgy látom, ez a Badoo-n esélytelen. Egyrészt visszahúzni szinte alig húznak, üzenetekre nem válaszolnak, írhat az ember bármit. Akivel pedig kialakul közös kapcsolat és beszélgetés, az teljesen közömbös, pár nap alatt eltűnik, nem tud írni. Aztán volt aki pl randira nem jött el…
  Szóval Badoo nem jött be, viszont a Tinder igen. Itt több találat volt, beszélgetések is, ilyen is olyan is. Sok rosszat hallottam róla, de szerintem ezekbe a dolgokba bárhol bele lehet futni. Volt talim olyannal, aki csalt a képeivel, de voltak teljesen normális talik is, csak nem alakult aztán mégse tovább, ha nincs meg a „katt”, akkor hiába vannak közös pontok. Először magamban kerestem a hibát, biztos elrontottam, de aztán eszembe jutott, ahogy én is, ők is többekkel találkozhattak és volt szimpatikusabb is nálam… Aztán persze volt olyan tali is, ami komolynak indult és „komolytalan” lett a vége…

  1. Szia!
   Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk. 🙂 A magam részéről azt tapasztalom, hogy nincs olyan nagy különbség férfi és női oldalról a tapasztalt tendenciákban, és ez igaz a Badoo esetében is. Keveset beszélgetünk és általában csak az egyik oldalt látjuk, ezért úgy tűnhet, hogy a mi oldalunk egyedül van a problémával.
   Azt, hogy a szimpátiából lesz-e kapcsolat, szerintem nem az határozza meg, hogy többekkel ismerkedünk-e. Ahogy mondtad is, fontos a „katt”, ezt meg nem az határozza meg, hogy mások szimpatikusabbak-e. Szerintem néha egyszerűen csak nincs meg a „kölcsönös katt”.

  2. Hat nekem nem a vilagom egyiksem, szerintem irrealisan magasak az elvarasok az ilyen feluleteken. Attol mert nem vagyok egy topmodell attol meg elvarnam a tiszteletet de gyakorlatilag 5 emberbol 1 ha megadja. Igy nincs sok kedve az ember lanyanak itt bongeszgetni. Neha erosen elgondolkodom rajta a ferfiak tenyleg part keresnek e vagy csak egy boxzsakot akin frusztraciot vezethetnek le. Vagy csak szimplan nem az en tarsasagom az akik ilyen helyeken lebzselnek. Felevente egyszer 2-3 nap alatt letudom a tarskeresoket, mindig remenykedve allok nekik de folyamatosan csak egyre rosszabbak a tapasztalatok. Nem a ferfiakat hibaztatom en vagyok tul naiv, arra jo volt hogy raeszmeljek hol a helyem nokent a tarsadalomban de a ferfiaktol inkabb csak eltavolitott az alkalmazas mint kozelebb hozott volna hozzajuk..

 2. Az első mondataidnál késztetést éreztem a pontosításra, Lucimacsek, de végigolvasva egyetlen szóvá zsugorodott a benyomásom: korrekt!

  Szorosan nem tartozik a lényeghez, de amíg operatív voltam a tevékenységeim megválasztásában, évtizedek alatt női környezetet teremtettem magam köré, mert egyszerűen, nők között érzem jól magam. Nyugdíjas éveimet a Badooval oldottam meg, így számomra mindenfajta személyiség feltűnése a képernyőmön, teljesen természetes, életszerű, de legfőképpen szórakoztató, és, miután ez hatalmas merítési lehetőséget is jelent, a sok-sok kisebb, nagyobb, kellemes, kellemetlen, színvonalas és kultúrálatlan beszélgetés mellett számtalan randavút is megélhettem változatos végkifejletekkel, és szinte mindegyiknél emberszabású utóélettel. Ezek közül számos hosszabb ideig tartó, sőt, élettársi kapcsolat is kerekedett.

  Péter
  (hatvanas, kopasz, pocakos, huncut törpe)

 3. Sziasztok! Nálam ez pont aktuális probléma. 20 év házasság után, válás. Valamit tenni kell! Nagy községben élek, itt mindent jobban tudnak rólad, mint saját magad. Munka reggeltől estig, hétvégéken is folyamatosan. Esélytelen eljárni szórakozni, bulizni, már csak a 40 feletti korom és a velem élő gyerekem miatt sem. Derült égből, villámcsapás! Itt az internet! Mindenhol dobálja az ostoba reklámfelületeket, hogy Milf keres 1.2 kilométerről, unatkozó nagymama rád vár a közelből, tini csipa rólad álmodozik, stb. Ha a milf engem keres, akár el is gyalogolhat, hiszen ő akar tőlem valamit, nem fordítva. Nagymama…Mivel nem szándékozom befőttet elrakni, vagy lekvárt főzni, mert ugye lehet tőlük tanulni, esetleg ha nagyon muszály, a sötétben a négy fal és zárt nyílászárók közt, titokban, ha minden kötél szakad, mert ki tudja mi lakozik a nylon otthonka takarásában, lehet olyanban részesülnék, amiben még senkitől soha…Tini csipákról inkább ne is beszéljünk! Tisztelet a kivételnek, de rólunk is azt mondták mikor serdültünk, bezzeg a mi időnkben! Inkább csendben maradnék! Nos, Badoo. Nekem ami tetszett: A nők írásait olvasgatva, lehet mérgelődni, meglepődni, csodálkozni, vágyakozni, vagy hahotázni az ostobaságon, illetve, sírva nevetni a férfi oldalnak szánt teljesen jogos fricskáiktól! Egy példa ami megmaradt ” Ne fényképezkedj fürdőgatyába egy hallal! Fúúj! Dobd vissza a vízbe szegényt, mert oda való, nem a társkeresőre!” A többi csak ékesség, nem szexre vágyom, nem akarok ismerkedni, nem akarok tartósat, nem akarok elköteleződni senki mellett, nem akarok átjáróházat, nem vagyok az anyád, erről van is egy jó kis dal 🙂 Ilyenkor azért összezavarodik egy még valamennyire normálisnak látszó, sokat megélt ember is. Akkor mit akarsz? Miért regisztrálsz egy ilyen oldalra? Magad sem tudod ki vagy, kit szeretnél, mit szeretnél, meddig szeretnél, hol szeretnél. A mi korosztályunk, tehát negyven felettiekről beszélek, lelkileg sérültek gyülekezete sajnos! Válások, boldogtalan, megalázó kapcsolatban, anyagi érdekek miatt sínylődők, fekete, árnyékos múltat hordozók, zombik csoportjában találjuk magunkat. Ez sajnos tény! Biztos akadnak üde kivételek, de ők pikk-pakk bevonzzák maguknak a normális társat, legyen az férfi, vagy női kereső! Nem tudsz senkinek üzenetet küldeni ha nem invesztálsz bele pénzt…Értem én hogy valamiből élni kell mindenkinek, de ezért a pénzért, konkrétan nem kapsz semmit! Fontos a netes társkeresés, mert ha valakivel felveszed a fonalat, eljutsz vele egyet sétálni a sötétben, ne adj ég, meg meri a kezedet is fogni, onnét már láthatod az események folyamatának, lehetséges kimenetelét! Mire a séta végére érsz, mindkét fél liheg a testi-lelki izgalomtól és akkor bármi lehetséges a folytatásban, még ásó-kapa-nagykanál is! Lájkok, szívecskék, bizalom pontok…Ezek mind lelki szegénységre vallanak, ha ettől bárki, valakinek érezné magát! Egy érintés, simogatás, pillantás, csók, testbeszéd, ezek kellenek a boldogsághoz! Jó volna már, ha valaki csinálna egy tök ingyenes, teljesenen a valósságnak megfelelő társkeresőt már, ahol nem transzvesztitákat dobálnak fel az ember képe elé, mert azokkal a nagyközségem utcáin sétálva, hát…Amíg egy oldal elfogadja profilképnek az autóm első lámpáját és meg is jeleníti, ( nem Badoo ) addig szerintem nincs miről beszélni ezen a téren! Ha valakire ráírsz, jó volna ha megtisztelne és vissza írna, kifütyülne, stb. mert ez egy normális emberi vonás, pl. bocs, de már találtam mást, te meg úgy nézel ki mint ET! Nemrég még nevettünk Stallone filmjén, mikor Sandra azt mondta, hagyományos mód szerint szexelni??? Testnedveket cserélni? Aztán felrakott valami izét a fejére és virtuálisan szexeltek…Ide fogunk jutni a Badoo és társaival, mert senki nem mert találkozni, mert fél, mert nem bízik önmagában, sem másokban!

 4. Üdv. Badoo-n vagyok fent már nagyon régóta. Vidéki vagyok, megpróbálom tehát az itteni tapasztalataim leírni. Sajnos a nők nagy része komolytalan, nem társkeresési céllal van fent. Inkább csak azért, mert unatkoznak. 100 nőből 1-el sikerült összehozni egy randit, az is az egyik barátom testvére volt, tehát bárhol ráírhattam volna. 100 Nőből 4 olyan válaszolt akiknek hiányzik egy kapcsolat, de mégse kezdenek bele, mert csalódtak. 4-5 kedvelést kaptam olyan nőktől akik igazából nem jöttek be, vagy nagyon messzire laknak. 1 írt rám akinek nem válaszoltam, nem jött be. Társkeresésem időszakában 1 nő volt aki válaszolt, hogy tetszik neki a profilom, de már beszélget valakivel, de az nem Badoo-n történt. Komoly párkapcsolatra vágytam, szinte görcsösen. Sose írtam olyat társkeresőbe egy nőnek ami kiosztás lenne, vagy ilyesmi. Nincs gondom a társkeresőkkel, csak már kegyetlen unalmassá vált mindegyik. Folyamatosan írni, próbálkozni. Mára már eljutottam arra a szintre, hogy csak copizom a beköszönő üzeneteim és ha nem válaszol nagy ívben sza… rá. Ha eljutok odáig, hogy egyáltalán jön válasz és egy darabig ír, majd megunja az írást, szintén… Nincs bajom a nőkkel, de amit látok az életben is, az kissé megingat abban a hitben, hogy tényleg szükségem lenne rájuk…

 5. Nem vagyok James, nem vagyok Bond, nem vagyok túl nagy szám.
  2012 és 2016 között egy hosszabb (2.5év), 2 rövidebb kapcsolatom volt a badooról.
  Az volt a tapasztalatom, hogy türelmesnek kell lenni, volt hogy hetekig semmi nem volt, se egy levél, vagy találat.
  2~3 randi volt amiből nem lett semmi. Volt akivel hetekig csak leveleztem, égnek állt már tőle a nemletező hajam ?. Akkor megfogattam, hogy az alap dolgok amire kíváncsi az ember pár levélváltásból kiderül, többet nem szánok rá. Úgy is a személyes találkozó dönti el, hogy van e szikra meg kémia. Sajnos az benne van a pakliban, hogy ilyen oldalon sokan nem igazán párt keresnek. Ezzel nem lehet mit csinálni. Kitartani az elveiink mellett, hűnek lenni önmagunkhoz. Azt tapasztaltam, hogy olyan nők, lányok akik a nemletező skálán passzolnának itt le sem tójtak. Valószínű megnőtt az önbizalmuk a rengeteg pozitív impulzustol amit kaptak. Magasabbra került a léc. Üresjárat alatt írtam olyan bemutatkozó szöveget, hogy szakadttunk rajta. Volt,hogy beírtma a yachtomra keresek utitársaktat a yardaszigetekei utamhoz ?. Jelentkeztek rá ???
  Felrakram egy olyan fotót amin egy kövér pasi alatt majd el süllyedt egy ladik?Meg sem nézték. Pár értelmesebb csajszi jót nevettek amikor megirtam, hogy mennyien jelentkeztek ??. Volt mikor megirtam őszíntén, hogy önzésre hajlamos szociópata vagyok de már dolgozom rajta… Mindegy sokan el se olvassák. Szóval kitartás mindenkinek. Lehet a badoon találtok egymásra. Van rá esély ezért én nem zárnám ki egyik online társkeresőt sem.

 6. Kb Kovács Gáborral, az egyik előző hozzászólóval értek egyet. Annyi különbséggel, hogy én, 44 évesen aki szeretne saját gyereket is még, az ugye legalább 35-40 között keresgél. Kb 45 alatti hölgyek szóba sem állnak velem. Esélytelen. Hiába vagyok normális kinézetű, rendezett életű, nem vagyok aberrált, és még egy „hozott” gyereket is elfogadnék. Ja, és ez is vicc, de 180cm vagyok…. Nnna. Ez mind nulla érték. A badoo, tinder egyformán nulla eredmény számomra, vagy akinek hasonló céljai vannak. Más társkeresőkön néha-néha egy egy válaszlevél jön, de aztán semmi. Már az igazán nagy siker, ha legalább 30 elküldött levélre jön 2-3 ‘bocsi, nem téged kereslek’.
  A fizetős keresőkről az a véleményem, hogy nem a pénzt sajnálom, hanem a totál értelmetlenséget. Tényleg egyszerűbb már a boltban leszólítani valakit, legfeljebb rögtön leppantínt, de legalább történt valami.
  Társkeresésben és párkapcsolatokban is önző (majdnem) mindenki, csak azt nézi, mit kaphat a másiktól, „pozitív” e a mérlege. Ha nem, akkor lép, és eldobja a másikat mint egy darab …izét… Már ne is haragudjon senki, de az is milyen már, hogy „statisztikailag” 50 randi kell egy tartós kapcsolathoz. Az nem társkeresés, hanem kalandozás. Mindenki érdeklődhet a környezetéből, hogy a min. 5 évig tartó kapcsolatainak a párját hogyan találta meg…
  Az online társkeresők a legrosszabb aránnyal bírnak, a legjobbak sem lépik túl a 4-5%-ot, amit úgy is nézhetünk, hogy 95%-ban kudarc.

 7. Szia mint nő ugyan ezt tapasztalom és nagyon szépen megfogalmaztad írásod csak annyi ,hogy neked sikerült törölnöd magad de úgy látszik én” kuka” vagyok ,mivel én nem tudom magam. Úgy gondolom érdekes világot élünk ,mindenki párt keres de senki nem találja , pedig szerintem nem önzőnek kéne lenünk hanem toleránsnak, én sem vagyok hibátlan senki sem az próbálom a jót keresni és mindenkiben előtérbe helyezni a jót ,de szerintem ez a jóléti társadalom nagyon egoista és kényelmes lett. Áldozatot senki nem akar , mer hozni.

 8. Válásom után 40 évesen itt találtam meg a páromat!Ennek már több mint 8 éve!Türelem kell hozzá és nem szabad görcsösen akarni.Én ajánlom és sok sikert kívánok másoknak is egy jó társhoz!

 9. 78 éves nő vagyok. Keresgélek itt a Badoon és vannak is hozzám illő, idős férfiak, csak éppen ők nem az ilyen öreg nőket keresik. Aki engem tetszikel, az rendszerint igen szánalmas külsővel, alacsony termettel, elhízva, szóval nekem nem jönnek be. Volt 2 alkalommal, hogy levelezés után már a randit is megbeszéltük, az illető úr az időpontban telefonál, hogy jaj, ő még csak Budán jár és el is felejtettem, milyen utcában laksz? Szóval az első randin eleve fél óra késéssel indul otthonról. Persze, szétmegyek a méregtől, már itt állok sminkben „megfürödve” sajnos elküldöm őt a fenébe, szép magyar szavakkal. Ilyen volt egymás után 2 alkalommal. Nem is értem… tetszikelt, írt, nagyon szeretne randizni, kéri a telefonszámomat. Jó , pár levél után megadtam, fel is hívott, jól elbeszélgettünk….. aztán nem jön el a randira! Mi ez? Miért csinálja, hiszen még nem is látott, azt sem lehet mondani, hogy csalódott, mert a fotóimon jobban nézek ki. Ezek nem fiatal, szélhámoskodó srácok, hanem 70-78 éves, idős urak.

 10. Így van pontosan ez történik illetve vannak divathullámok mindig más agyrémet találnak ki közös megegyezéssel a felhasználók 😀 és már jó pár éve használom és mindig visszatérek és már csak a beszélgetés maradt. Sajnos én egy társasági lény vagyok és sajnos sokat tanultam az emberekről, de ez nem csak itt van így hanem ha eladóként dolgozol valahol akkor is nézd meg a koronavírus járvány alatt mit művelnek és ez egy akkora szám, hogy csak akkor fogod fel ha benne vagy.
  A badoo ügyfélszolgálatának kb. 3x írtam, egyik alkalommal sem válaszol, sőt ezeket az oldalakat szokták jelenteni a fogyasztóvédőknek…Akármilyen célt is szolgál ez az oldal, ma mindenki nagyon nehezen talál már társat magának, mivel az életet nagyon sokan nem szolgálják, de igazából nem értjük, hogy milyen bekattanás történt ezeknek az embereknek az agyában.

 11. Akár kinis vazy aki megirta ezt a veleményt,sajnos férfi szemszögböl is megfelelöen le vezethető amit írtál.Nagyon kevesen méltóztatnak illedelmesen reagálni. Meg ugy ki mazolják magukat hogy neha szakadok a nevetéstől ameikrölncsillog a e kg vakolat a vakutól, kiteszi a 4 kilogrammos melleit meg filctollal rajzol magának szemöldököt mint az ovodában a ki gyerek a rajzain a madarat ábrázolják, megis mit várnak kik fognak rájuk irni, biztis nem akik komoly kapcsolatot keresnek ? Az egyszerü termeszetesennis szép nők fognak meg velkük a találkozókra is altalában ertelmes csevegés után azért sort lehet keeiteni. De ha nem ket szavas bemutatkozót irsz es neormalosan közlöm vele a gondolataimat azért 10 esetböl legalább 3 4 alkalommal erkezik valami reakció is de altalaban hosszú idő telik el mire valoban akad olyan lány is aki nem csak internet hős es megis mer jelenni a talalkozóra. Párszor volt benne részem ah higy esetleg nem rtettük meg egymást, vagy személyesen elmult a varázslat persze van olyan,ds legalább kepes volt szemelyes kontaktra. A gond az etzel higy sokan vaganykodnak es amikor meg kellene jelenni hopp hirtrlen törlik magukat…vagy elfelejteneknirni teha csak szorakozasbol u alombol jönnek fel..az ilyeneket viszint ensem szeretem ?

 12. Bocs a helyesirási hibákért nehézgepkezelő vagyok es most utas vagyok aztan pattogok itt mint a nikkel bolha ?

 13. Esetleg badoo!???

  Sziasztok!
  Én még regisztráltam a fenn említett társkereső oldalra! Viszont más társkeresőn „szerepelek”,és valóban sokszor azt érzem,mint előttem írt sorstársam Zsolt1017,hogy egyedül szerepelek!
  Úgy érzem, én is 43éves,magas,tanult, értelmes férfiként,mintha nemaz ideális kategóriába tartoznék!
  Külsőleg is olyan Zidanen Zidane-s vagyok, aki ismer,aki lát,azt mondja,hamar találsz párt magadnak,és mégse…
  A beszélgetés kellene,hogy indítsa a kapcsolatépítést,valódi,mély beszélgetés!
  Megrökönyödtem,amikor előbb említett középkorú sorstársam írja, hogy 44 évesen,a 35-40közötti nők nem potenciális „érdeklődők! Miért nem? A férfi néhány évvel idősebb,igy dukál,igy ésszerűbb!
  Oké,rám is írt 50 éves hölgy,de azért tudjátok ti is,hogy ő alig fiatalabb anyámtól!
  Szóval,hölgyek,úrak!!! Végre itt a 21.században,amikor nem kell szomszédolni,a kerítésen át stirölni,a szomszédlányt,legyünk már ELFOGADÓBBAK!!

 14. Kedves Hozzászólók ! Érdekes volt végigolvasni az írásaitokat. Én a második férjemet ismertem meg egy társkereső segítségével. A legcsodálatosabb ember,akivel valaha is összehozott a sors. Mindent megtett értem és ez értetik szó szerint. Bármikor, bármiben számíthattam rá. Soha nem hagyott cserben. Mindennek már 10 éve. Szerettünk volna közös gyereket, de nem jött össze. Aztán váratlanul mégiscsak megfogant. Most 6 éves és egy tündér. Viszont több, mint 3 éve csak ketten vagyunk. Ketten maradtunk, mert az égiek úgy döntöttek, hogy ennek így kell lennie. Egy azonnali halállal végződő szívrohammal nem tudtam mit kezdeni. Itt állok 46 évesen egy pici gyerekkel és abszolút esélytelennek érzem, hogy találjak valakit. Pedig iszonyatosan hiányzik egy társ, akivel mindent együtt, akivel végig, ami még visszavan. Biztos ez olyan elcsépelten hangzik. Már túl vagyok egy beregisztráltam és elegem lett, töröltem magam részen,de utálok egyedül lenni. Gondolkodom, hogy hol is keressek és hogyan. Teljes mértékben értem a hozzászólókban a dilemmát. Jó lenne valaki,de nem mindegy, hogy ki. Kitartást és sok szerencsét mindenkinek !

 15. Maga az alap felvetés, miszerint a társkereső egy hatalmas rakás gőzölgő fekália, igaz. A funkciói döntő többsége adathalászatra és pénzlehúzásra megy. A cikk viszont nagyon egyoldalú és részrehajló a nők felé, szóval kb. a háromnegyedével nem értek egyet a legkevésbé sem. Ezzel NEM azt állítom, hogy hazudna a szerző, csupán azt, hogy mindent a saját szemszögéből vizsgál és ítél meg. Hja, kérem, minden szentnek maga felé hajlik a keze…
  Az kevés, hogy ír 3-4 paragrafust arról, hogy a férfiak így-úgy-amúgy, aztán a végére odavág egy orr alatt elmotyogott, vakarózva odavetett „hát igen, azért a nők is…” záróakkordot. Ha kritizál, akkor talán egyenlő módon kéne megítélnie mindkét oldalt, nemde? Mert ebből így csak brutál kettősmércézés lett.
  „csak nézelődni és beszélgetni ide járó pasik” – nem tudom, ezzel mi a gond, nem kutyakötelessége senkinek se kizárólag randicéllal regisztrálni. Mi van, ha az adott pasi annyira bizalmatlan és óvatos, hogy inkább először csak nézelődne és beszélgetne? Pláne, hogy a női regisztrációk fele kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot?
  „Mellettük a másik nagy többséget a szexre hajtók adták” – mit gondoltál, rablórömizni mész társkeresőre? Most komolyan…a társkeresés, párkapcsolat végén MINDIG a szex van. Lehet köríteni hozzá nyálas rózsaszálas romantikázást, meg Disney-mesedélután, de a dolgok legmélyén akkor is a szex van. Akinek derogál szexelni, minek megy fel társkeresőre!?
  „A magam részéről mindig hadilábon állok az olyan felületekkel, ahol bárki írhat üzenetet” – anélkül mi értelme lenne a társkeresőnek? Ha csak bizonyos emberek írhatnának, az ganéjság lenne a többiekkel szemben, ha meg senki nem írhatna, akkor meg kb. le is húzhatná a rolót.
  „Sőt, ha nem érkezik reakció, sokszor jön a nem túl barátságos stílusban megírt kiosztás.” – hát figyuka, akinek szarsz a fejére egy nagyot, az teljesen jogosan kezd el savazni utána. You do the time, you do the crime.
  „bosszantó tud lenni, amikor úgy csinálnak, mintha mindig mindenkinek szabad utat kéne adni” – nem mindenkinek, csak pont hogy nem a jóképű Pumped Gabóknak, meg azoknak akiknek a bőre alatt is pénz van. N csodálkozz, ha az átlag pasasban felmegy a pumpa.
  „Pedig amellett, hogy ez nem életszerű, még véletlenül sem olyasmi, amit ők maguk egyébként megtennének” – Az átlag pasasnak feleannyi igénye nincs, mint nektek. Sokuk már kínjában inkább összejön valami legalja ragyás koszlidérccel is. Rólatok ez elmondható? Nem éppen. Huszonéves sráchoz meg szerinted olyan nő illik aki a nagyanyja lehetne? Te összejönnél ötvenöt éves papócával? Őszinte választ pls!
  „azért benne van a pakliban, hogy a frusztráció hajtotta, szélsőséges megnyilvánulások megtalálnak.” – Kapaszkodj meg jól, ez MINDEN társkeresőn így van, ugyanis minden társkeresőn vannak átlag férfiak. Ja, és a jogos kritikát meg ne akard már egyéni frusztrációnak eladni.
  „Pusztán arra vágytak, hogy valaki egy kicsit hízelegjen nekik és sütkérezhessenek a női figyelemben.” – Na ez pont hogy rátok, nőkre jellemző vastagon, szóval az ujjal mutogatással leállhatsz.
  „a pasik arra várnak, hogy megkörnyékezzem őket, és ha elég nagylelkűek, esetleg hajlandóak elfogadni a közeledésemet.” – Te figyukaaa, egyenjogúság van, nemde? Eljött a 21. század, tessék, lehet örülni! Az egyenjogúsággal pedig az is együtt jár, hogy kezdeményezel, udvarolsz a férfinak, nem pedig csak leficcensz a trónszékre, oszt csináljon mindent a pasi. Ezeknek az időknek vége. Vagy az egyenjogúság csak addig kell, amíg hasznotok van belőle? Igazam van?
  „Nem vagyok egy nagy kezdeményező, nem is annyira elvből, mint inkább, mert általában nincs rá szükségem.” – Na többek közt ezért is hiteltelen amit itt előadtál. A kocka annak szép ugye, aki hatost dobott…

 16. Teljesen támogatom a szerzőt…mi tőbb en is megosztanék egy erdemességet…
  Az elmúlt időszakban 3x regisztráltam a badoora mivel a regisztracióimat illetve a fiokomat a lathatatlan adminosztratorok blokkolták olyan indokkal hogy….termésuetesen rá ket napra hogy kifizettem a probaképpen a heti prémium tagságert az 1550ft-ot
  ….Blokkoltuk a fiókodat, mert bejelentéseket kaptunk, hogy a Badoo felületét a közösségimédia-fiókjaid népszerűsítésére használod….
  Lényegeben a kölcsönösen tetszikelő hölgynek elküldtem.egy olyan elerhetőséget ahol folytathatjuk az ismerkedest szemelyesebb szferában….telefonszám.es a facebook oldal..na mam most ha a facebook oldalam nem osuthatom meg akkor minek használja a badoo a facebookot ?? Es ki fogja visszafizetni a fel nem használt szolgaltatásert befizetett összeget….
  Botranyos hogy az adminok ennyire szabadkezet kapnak ilyenbe es meg csak ki se kell vizsgalniuk a dolgot…vagy épp diszkriminativan pofára mennek és utaznak az emberre..

 17. Szia !
  Értem az oldalt ahonnan nézed a dolgokat.
  Viszont…
  2011-ben Badoo-n ismertem meg a páromat, akivel BOLDOG kapcsolatban voltam 2020-ig. Sajnos a Covid elválasztott minket ( Meghalt) .
  Idén 2021-ben valahogy jött a hátsó gondolat.. Badoo…
  Felléptem, normális és udvarias bemutatkozás után szintén normális hangnemben ráírok a „hölgyikére”, hogy tartós kapcsolat, és nem alkalmi kapcsolat a tervem. Válasza volt az ami kiborított.. Neki olyan pasi kell akinek MINIMUM 2 autója, és lakása van…
  Rendben.
  Lezártam a beszélgetést, és egy foglalkozással összekötöttem a stilusát… Aranybányász…
  Ilyenből kb 6-7 alkalommal találkoztam. Már amikor le akartam zárni, és törölni a regisztrációmat, rámírt egy értelmes nő ! Kihangsúllyozom: NŐ. Nem pénz, és autó kell neki..
  Sajnos a mai regisztrált nők vagy bányászok, vagy plázacicák.. De PÉNZES pasi kell, vagy semmilyen. Ráfáztak. Sajnos nem 2, hanem 3 autó van a tulajdonomban, és sajnos csak egy lakásom van… igaz 210 négyzetméter… Hála az égnek hogy párt keresek, és nem …… vagyis utcalányt…
  Lehet hogy rossz az oldal. De ha „hülyék”, hülyén használják, sajnos csak rosszabb állapotot szül.
  Jó lenne… csak a fejlesztőnek is odakellene figyelni az ötletekre, és reagálni a panaszokra…

  1. Lajos.Sok társkereső üzemeltetőt nem zavar hogy hülyék vannak fent.Fizet aztán a többi le van szarva.

 18. Szia!
  „Mielőtt a Badoo-ra (IS) beregisztrálnék” címmel indultam keresni a neten bármilyen véleményt, hozzászólást, kritikát. Örültem, hogy rátaláltam a blogodra. És köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat. A férfi hozzászólókét is – csontra mindet – elolvastam.
  Megállapítottam, hogy semmi nem változott és mindegy, melyik társkeresőről beszélünk. 🙁
  Persze én nem a Badoo-n regisztráltam, de másik 3-on igen, fizetősön is, ingyenesen is stb. stb.
  Elkeserítő, valóban. A stílus, a faragatlanság, a helyesírás, hogy ne is soroljam tovább, mert hát a képek… igen, mondhatni, hogy ez már a legalja. De tényleg! Nagyon elkeserítő. Annyira kevés a normális férfi, normális fotóval és normális bemutatkozóval. Ha nincs kép, vagy nincs bemutatkozás, akkor hogy akarjam őt megismerni? ????????????
  Én 20 év házasság után 47 évesen, elvált nőként egy gyerekkel keresem a párom, a társam. A korosztályom jóval fiatalabbat keres, és zömében még gyereket szeretnének, így nekem is elég kicsi a merítés. Volt pár találkozóm, beszélgetésem, sajnos tudom, hogy a női oldal zöme aranyásó, ezt eddig mindenki alátámasztotta. Viszont én is rászaladtam olyanra, aki nem jött el a második randira pl…. vagy olyan, aki két hét után azt mondta, hogy szeret, ami nekem tök fura, hiszen még csak kétszer találkoztunk és nem is ismerhetjük egymást, aztán pár napra rá felhívott az élettársa…

  Azt kívánom, azt szeretném, ha őszinték lennének az emberek egymással. Itt valóban sérült már mindkét oldal. Csalódás és fájdalom hegyek az életben, és a társkeresőkön is. Néma én is azt mondom magamnak, akkor inkább egyedül maradok, de elegem van a sok hazudozóból és titkolózókból.

  Nagyon unom már, többször hibernáltam már magam. De újabban azért ismét felmegyek minden nap. Pár perc alatt végzek is.
  Ritkán jön levél, de arra mindig válaszolok. 🙂
  Főleg azért, mert az első visszautasító levél, amit kaptam egy korombeli szimpatikus fiatalembertől, annyira szép volt, hogy tanultam tőle azonnal. Azon túl, hogy egyértelműen, de intelligensen tudtomra adta, hogy nem én vagyok a választottja, megdicsérte a bemutatkozómat és bíztató szavakkal utamra bocsátott. Ez annyira korrekt volt, hogy csak jó szívvel tudok rá gondolni, és hinni azt, hogy igenis vannak még normális férfiak.
  Volt, hogy írtam én is pár sort annak, akit szimpatikusnak találtam, de nagyon kevesen válaszoltak. ha elindult egy beszélgetés, kifejezetten kerülöm az anyagi dolgokat, mert őszintén, engem nem érdekel, hány autója van. Mert van nekem is, meg házam is. Nem eltartattni akarom magam. Csak az életemet szeretném megosztani valakivel, akivel megvan a kölcsönös „katt”.

  Szóval, egyelőre nem regisztrálok a Badoon, nincs értelme. Egyik kutya, másik eb.
  Nagyon köszönöm! 🙂

 19. Nos…az emberek hozzáállásával van a gond. 46 éves vagyok, de leírom őszintén, hogy az elmúlt 20 évben nem találkoztam olyan férfival, aki ne hazudott volna az arcomba bele. Mindegyiknek volt vagy élettársa, vagy lezáratlan kapcsolata, ne adj úristen még a gyerekek is előkerültek az egyedülélő esetében, miszerint ő neveli őket egyedül. Kétszer kérdeztem rá, hogy akkor most egyedül él-e, és azt hangoztatta, hogy igen. Miután az első hosszabb tartalmú levél után csak tőmondatok jöttek, ezért megírtam neki, hogy valami nem stimmel. És hogy szeretném ezt így akkor lezárni, mert rossz érzésem van. Erre felháborodva írta, hogy mit képzelek én, nem ér rá, mert ott a két gyerek. Utólag derült ki, napok levelezése után. És még neki állt feljebb, holott az elejétől fogva titkolta a 2 kicsi gyereket. Sem az adatlapjára nem írta, sem a levelezésben. Legutóbbi párommal öt évig voltunk együtt, de már csak azért maradtam vele, mert egyszerűen nem hittem el, hogy ilyen szerencsétlen legyek, azaz már magamban keztem kételkedni. Az öt év kapcsolatot azt úgy kell elképzelni, hogy egyedülállónak hirdette magát, amire többször is rákérdeztem, mire minden alkalommal megerősítette, hogy ő különél a párjától. Mivel hétvégente el tudott jönni, nálam is aludt, ezért nem is gyanakodtam. Aztán másfél hónap után tűnt el, és akkor derült ki, hogy ő az élettársával élt addig is. Meg a kettő kisebb gyerekkel. Ami ezek után következett, azt már le sem írom, mert a Science fiction kategóriába tartozik, Szerintem az év regénye lenne, ha kiadnám a tapasztalataimat. Legyen annyi elég, hogy aztán már kezet is emelt rám, miközben az éltemért küzdöttem, mert beteg lettem a sok szemétkedéstől, amiket velem megtettek. Ja, meg közben meg is csalt, miközben hallgattam, h ilyen jó sosem volt neki, ilyen csak egyszer van az életben, stb. Előtte lévő pasim, azt is társkeresőn ismertem meg, ő azt hazudta, hogy válik a feleségétől. Mármint hogy az asszony akart volna elválni tőle, de amikor megtudta, hogy vagyok neki, akkor visszatáncolt, neki meg irtó fontos volt a családja, így szépen visszatáncolt, közben meg engem is hülyített a közös élet reményével. Ezután Ismerkedtem egy rendőrrel, aki 38 évesn már nyugdíjban is volt, én úgy tudtam, hogy a térde miatt szereltek le. Aztán kiderült, hogy nem, hanem nyugtatón élt, mivel egyszer bekattant a rendőrségen, fegyverrel hadonászott, idegi alapon szerelték le, nem a térde miatt. Természetesen ez is utólag derült ki, mert hetekig titkolta, akkor is csak véletlen szólta el magát. A negyedik delikvens, az járkált hozzám szépen másik városból, nem olyan messze, olyan 50-60 kilométerről, majd amikor felajánlottam neki, hogy én is átmennék meglátogatni, akkor már kifogásokat gyártott. Mindeközben természetesen a lakásomról telefonált a másik nőjével. Az ötödik társkeresős mutatvány az egy intelligens magasan kvalifikált ember volt, azonban a második randin is csak a sírást hallgattam a Tisza partján, hogy ő milyen szerencsétlen, a végén már majdnem én is a Tiszának mentem. A hatodik szintén távkapcsolat volt, az is olyan 60 km lehetett, és ott is mikor felajánlottam hogy most már meglátogatnám én is pár hét múlva, akkor rögtön az volt a kifogás, hogy arra nem is jár a busz. Minekutána elküldtem neki a menetrendet, hogy félóránként jár oda a busz. Hetedik társkeresős élményem az volt, amikor is egy középiskolai tanár emberrel randevúzggattunk egyszer kétszer. Következő randi megvolt beszélve, neki aznap előtte programja volt, direkt rákérdeztem háromszor, hogy akkor biztos ideér-e, vagy inkább halasszuk a randit. Konzekvensen állította, hogy ő átér, idejön, nem gond. Megbeszélt időben ott voltam, olyan 20 km-re lakott, busszal jött, és álltam ott mint papf@sz a lagziban, Természetesen nem jött. De sem egy SMS-t nem írt, sem telefonon nem hívott, hogy nem tud jönni. 2 óra hossza múlva oda lökött egy SMS-t, hogy akkor én most menjek ki elé újra, mert ő most érkezik nemsokára. Mondtam neki, ne haragudjon, de én nem bumlizok át a fél városon újra, ráadásul nem szólt egy szót sem, hogy nem jön, hanem otthagyott várakozni a megállóban, ez nekem nem fér bele. Könyörgőre fogta a dolgot, de én nem engedtem, mivel aki ezt egyszer eljátsza, az másodjára is megteszi velem. Ezért a végén már hülye pics@ voltam. Kulturált tanárember ennyire volt képes. Volt aki fenyegetett, volt amelyik autókat tört fel, stb…. Ezeket a történeteket napestig tudnám sorolni, de nem teszem. Ezek után, el lehet képzelni veszi hogy kik voltak azok akikkel nem is találkoztam, azaz már nem mertem találkozni. Ezért nem lett gyerekem, ezért nem mentem férjhez. Azt hozzátenném, hogy alapvetően normális vagyok, saját lakásom van, nincs hitelem, van saját keresetem, nekem még egy hétvégét sem fizetett soha senki, hogy nyaralni vigyen. Ha vett valaki valami ajándékot, azt szinte duplán adtam vissza. Soha senkit nem használtam ki, meg sem csaltam, nálam az őszinteség és a tisztesség alapvető dolog. Sajnos ez az emberek nagy százalékánál nem így van. Ráadásul rosszul sem néztem ki, rendszeresen dudáltak rám, megfordultak utánam a férfiak. Sosem féltékenykedtem, botrányokat nem rendeztem, mindegyik pasi elmehetett a haverokkal sörözni, akár focimeccsre is, soha nem álltam senki útjába. Sőt! En is mentem meccsre vele. Mínusz 10 fokban is. A kettő gyerekével is foglalkoztam, tanultam, programokat szerveztem nekik. Nem voltam hárpia, tudok főzni, varrni, csillárt feltenni, mosogató szifont szerelni, számítógépet újratelepíteni, lekvárt főzni, relax fotelt összerakni, glettelni, stb. Van több diplomám, folyamatosan tanulok valamit, nem vagyok iq light. Az ágyban sem csak a csillag pozíciót ismerem, nem fadarabként fekszek, az összes el volt ájulva tőlem, tehát erre sem lehet fogni, hogy emiatt volt ilyen szerencsétlen minden kapcsolatom. Utoljára 1995-Ben, 20 évesen volt normális pasim. ? Most 2 éve egyedül vagyok, de megfogadtam, ha felreggelek egy társkeresőre, eltöröm a saját kezem.

 20. Kedves „Nevemnincs”!

  Az Ön által megfogalmazott gondolatokat, annak ellenére, hogy férfi szemmel látom a helyzetet, akár én is leírhattam volna, bár lassan 53 leszek…..
  ……de…..

  De mindezek ellenére, mégis úgy érzem, s tapasztalom, hogy felsejlett egy biztató, halvány fénysugár

  Úgy érzem, hogy a fent megfogalmazott hozzászólások közül az egyik legszabatosabban megfogalmazott az Öné volt, ami igyekezett kellő tárgyilagossággal kezelni azt, amit sokszor lehetetlen plasztikussá tenni….de ehhez nyilván kellett a blog írója, aki vette a bátorságot, s elkezdett őszintén beszélni az őbenne kialakult érzésekről, vállalva a nem mindig kulturált reakciókat….

  Milyen hibá(ka)t és milyen pozitívumo(ka)t látok……

  Csak röviden emeljük ki az egyiket:

  Hiba lehetőség:
  Állítás:
  – társat, szerelmet keresni…. szerintem (jelezném: privát vélemény! ?) nem lehet

  Ok:
  – bármennyire is akarjuk, a szerelem vagy „orrbavág”, letaglóz, vibrál az ember tőle (nem a alsónadrág, illetve női alsónemű által jól fedett terület elsősorban!) hanem a szív és a gyomor közti terület, mikor az agy nem tud legyártani egy észérvet sem, csak azt érezzük, hogy lebegünk-lezuhanunk-nevetünk-sírunk stb stb…..

  Megoldás:
  – Legyek önmagam, manírok nélkül, s próbáljam elfogadni azt az elvet (nagyon valószínűséggel helytálló ez a feltevés) nem az ellentétek vonzzák egymást alapvetően….

  Ez mit jelenthet (talán):
  – a keserű tapasztalatok által, lehet képesek leszünk olyan személyiség -jegyekkel felruházni önmagunkat, hogy a számunkra negatív emberek egyszerűen lepattannak, tőlünk függetlenül, s képesek leszünk önmagunk (az összes akkori jellemzőnkkel) úgy „sugározni” , hogy megadjuk az „Élet”-nek azt az esélyt, hogy hosszú kudarcok sorozata után az „Élet” által elénktolt „Azt az egy Valakit” észrevegyük s a vártnál is jobb révbe érjünk……..
  (Sok sok pofon, s átverés után is így látom, s ezt látom célravezetőnek….)

  – Mit tehetek?
  -gürizek, azaz formálom magam, munkát teszek bele, vállalom a fájdalmat, építem az önbecsülésem, nem támaszt csak az örömöm, békém kiterjesztését, hogy boldogsággá változzon.

  – elfogadom a tényt….. azaz, ha őszintén tartós, harmónikus stb. kapcsolatban szeretnék élni, akkor először legyen a barátom…..ha ez kölcsönös, s ott van azaz „érzés”, csak akkor lépjek tovább…….. ha ezt megelőzi a sex (a tapasztalatok ezt erősítik), akkor egy szinte pavlovi reflex alapján, a férfinak érdektelenné válik társként a másik, s a férfit ezután nem lehet tisztelni …… döntés, választás kérdése…..
  (Sajnos ezeket most kezdem megérteni….)

  Mit tehetek?
  Véleményem szerint ez személyfüggő, mivel kérdés a valós cél, a tudatosság (hogy ne csak 2 sör mellett nézze az ember a lengeruhás-,ruhátlan hölgyeket, illetve a fantasztikus szappanoperákat (ki-ki választása szerint ?), hanem hajlandó, ezért erőfeszítéseket is tenni….)

  Én például szeretnék, több sima privát beszélgetést folytatni, megismerni másokat, s nem mindig pörögni, hanem türelmesen észrevenni a „másik” fél néha nagyon rejtőzködő jó tulajdonságait, a sok-sok elnyomó hangoskodó közül…..

  Hirtelen ennél sokkal több jutott az eszembe, de lassan begörcsöl a kezem …?

  Záró gondolatként:
  Ahogy írtam, jelenleg keresem a beszélgetéseket, amikben benne lehet az az őszinte véleménycsere, ami mindkét fél számára érték lehet…… Így kedves Anett, kedves Mona, s kedves „Nevemnincs” (ezt a lehetőséget Anett, mint a blog tulajdonosa uralja, hisz a privát e-mail címemet Ő képes esetlegesen továbbítani?) , ha van kedvük hozzá
  szívesen beszélgetnék Önökkel ezekről a gondolatokról levélben, de akár egyéb módon is…..

  Sok érdekességet hallottam, s köszönöm a lehetőséget arra, hogy hozzá lehetett toldani a privát véleményemet….

  Jó pihenést kívánva

  RayR69

 21. „.. ha ezt megelőzi a sex (a tapasztalatok ezt erősítik), akkor egy szinte pavlovi reflex alapján, a férfinak érdektelenné válik társként a másik” Hát ha mást nem tud mellé nyújtani akkor igen.Jó lenne a saját részt vagy a másik oldalt is vizsgálni nem csak magad körül pörögni.

 22. Kevés ilyen témájú blogbejegyzés publikus, ezért köszönet a szerzőnek! Érdekesek a kommentek, hát azért is jár a köszönet! Nekem is van vèleményem. A beszűkült lehetőségeink miatt üdvös a társkeresők jelenléte életünkben, pláne 40 felett. Sajnos elvárásaink rabjai vagyunk, s az igényeink sokszor 2 kategóriával az egészséges felett járnak. A férfi szeretne egy viszonylag jó alakú, széparcú, nem mellesleg értelmes hölgyet, ha lehet bonyodalmak nélküli családi háttérrel. Mellette legyen még kedves, mosolygós. Lássuk be, az átlagos nő 40 felett már kicsit elengedi magát, felszalad pár kiló, ráncok a szem mellett, homlokon. A hajat festeni kell, különben észre sem veszik. A zsákforma, az érdeklődés hiányát eredményezi irányában. Haja, ha nagyon rövid, fiús, az csak igen kevés és csak igazán szép nőknek áll jól. Nehéz tehát a szebbik nemnek, tartani a jó külsőt. A pasi meg akármilyen szerencsétlen is külsőleg /kopaszodik, kopasz, fogatlan, protkós, dagadt, kétségbeejtően karvalyképű, ráncos bocskor, labdafejű, elálló fülű, duda orrú/, minimum egy átlagosat becsülne meg, úgy érzi az neki jár, mert a tükörben jóval szebbnek látja magát a valóságnál. Ezért van sokszor, hogy kisebbíti a hölgy érdemeit a sajátjánál, nincs megbecsülés, hazudozik, nem tartja igazán fontosnak a kapcsolat építését. Úgy van vele, hogy van a gépen/telón 100 másik hasonló csaj. Kívánom a nőknek, hogy ne ilyen szubhumán teremtményekkel múlassák idejüket! Tehát nem árt kicsit visszavenni az elvárásokból, mert meglehet, hogy az is oka a sikertelenségnek. Nem tapasztaltam a hölgyeknél az aranyásást, voltam gyönyörű milliomos mellett is, pedig nincs vadi új nagy Mercim, neki volt. —Gondolom, az eredménytelenség indokaként találják ki a srácok, talán huszonéveseknél előfordul. Tudom, hogy a duci hölgyek jobb kedélyűek, lehet kedvesebbek is, az igazi bombázók pedig sok esetben nem nagy számok, már a jellemüket illetően. Próbáltam mindig megtalálni az egészséges egyensúlyt, az arany középutat. A Badon is járhatunk sikerrel, van pozitív tapasztalatom, ám vannak más oldalak is, ahol képes egy átlagos ember is több száz kedvelést begyűjteni egy év alatt /nekem megy, akkor biztos másnak is/. Csak akad azok között megfelelő, ha nem is egy életre. Úgy látom esély az van, fel a fejjel, igen, sok a lelki beteg, ám mi sem vagyunk makulátlanok! A korom érdekel? 54. Azt mondják sármos…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük