Mit tegyek, ha csak arra kellek neki?

Mit tehetsz, ha csak szexre kellesz?

Sokak számára az egyik legkínzóbb dolog, amikor végre találkoznak egy szimpatikus pasival/csajjal, ám az alkalmasnak

Sokak számára az egyik legkínzóbb dolog, amikor végre találkoznak egy szimpatikus pasival/csajjal, ám az alkalmasnak vélt partnerjelölt nem óhajt kalandozásnál többet. Persze ilyenkor a csajok oldaláról jönnek a „minden pasi csak dugni akar”, a pasik oldaláról meg a „nincsenek komolyan vehető lányok” típusú általánosító dumák. De mi a megoldás, egy olyan helyzetben, ahol nem ugyanazt akarjátok?

Megjegyzés: A bejegyzés női nézőpontból íródott, de maga az elmélet mind a két oldalra ugyanúgy értelmezhető. 😉

Mi is a szitu?

Milyen kapcsolatokról is beszélünk? Szóval ott a srác, aki tetszik és nagyon jól érzed magad vele. Úgy érzed, minden jól működik, és szívesen elmélyítenéd vagy tovább vinnéd a kapcsolatot a meglévő szintről. Ám ő nem olyan jellegű kapcsolatra vágyik, mint te.

A kapcsolat komolysága valamint, hogy tulajdonképpen mire is vágyik az adott személy, egyénenként vagy szituációnként változó lehet, de a közös pont az, amikor az egyik fél nem akarja azt a komolyságú kapcsolatot, mint a másik. Ennek általános verziója, amikor csak talizgattok, szexelgettek, jól érzitek magatokat együtt, de míg az egyik igen, addig a másik fél nem akar komolyabb elköteleződést.

Nem szeretném a lehetséges mögöttes okokat elemezgetni (ha van arra is igény, jelezzétek és előveszem a témát), inkább koncentrálnék arra, mit lehet ilyenkor csinálni. De először is fontosnak tartom, hogy senkit ne ítéljünk meg ezekben a szituációkban, se azt aki nem akar komolyabb kapcsolatot, se azt, aki szeretne. Mindannyian másmilyenek vagyunk, különféle vágyakkal és igényekkel, sőt adott életszakaszokban is másra van igényünk, másra vágyunk. Éppen ezért ne ítéljük meg ez alapján egymást, fogadjuk el és tartsuk tiszteletben egymás határait.

Szóval ha arra vágysz és azért kattintottál ide, hogy kiadd a frusztrációdat, és a helyzet megoldására fizikai vagy verbális erőszakot találj, akkor ez a bejegyzés nem tud segíteni. Sőt, ha azon pörögsz, hogyan tudnád mégis rákényszeríteni a pasit/csajt az elköteleződésre, abban sem leszek a segítségedre. Szóval a másik oldal szidalmazását, felelősséghárítást, és csodatevő instant tippeket ne várj tőlem. Ám ha készen állsz arra, hogy kiegyensúlyozottabb módon kezeld ezeket a helyzeteket, akkor mindenképpen olvass tovább! 😉

Mit tehetsz, ha csak szexre kellesz?

Alapvetően két út áll előtted, ám mind a kettő felelősségvállalást követel önmagaddal szemben. Ezt pedig nem szeretjük, de ha nem megtörten akarsz kikeveredni a szituból, akkor ez szükségszerű. Előtte néhány dolgot fontos tisztázni és átgondolni. Persze nincsenek általános receptek, és instant tíz lépéses listát sem fogsz kapni, ám azt el tudom mondani – legalábbis szerintem – miket érdemes átgondolni, és hogyan érdemes kezelni az ilyen helyzeteket.

1. Ne spekulálj!

A kapcsolatot illetően ne abból indulj ki, ami a te fejedben van, hanem próbáld minél inkább tisztázni a kérdést a másikkal. Ha nem látod, hogy haladna valahova a kapcsolat, nem vagy biztos a másik szándékaiban, ne kezdj el spekulálni! Vegyél egy nagy levegőt, és még ha félsz is attól, ami kiderül, még ha félsz is felfedni az érzéseidet, de ahelyett, hogy elkezdesz filózni és mindenbe belelátni mindent, vagy éppen trükközni, játszmázni, inkább kezdeményezz beszélgetést a másikkal.

Ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert szeretjük azt hinni, hogy tudjuk mi van a másik fejében, tudjuk, mit akar, azt hisszük összeraktuk a képletet és tudjuk értelmezni a jeleket… De még ha tényleg jók is vagyunk ebben, sokszor gőzünk sincs arról, valójában mi zajlik a másikban.

Ezért alapvető hiba kombinálni és agyalni! A legjobb kimondani, ami benned van és közösen alapozni a megbeszéltekre. Persze ez nem mindig egyszerű, főleg ha a másik fél ebben nem partner, és még a finom puhatolózásokat is hárítja. Olykor szembe találhatjuk magunkat azzal, hogy nem egyenesek velünk, nem mondják meg hogyan állnak a kapcsolathoz. Sőt sokszor saját magukban sem akarják tisztázni a dolgokat.

Ha nem kapsz egyenes visszajelzést, nem őszinte veled a másik, az persze dühítő tud lenni, de akkor se kezdj el pörögni rajta, és ne kezdj el veszekedni se. Fogadd el, hogy nem elég bátor az őszinteséghez, és lépj túl rajta. (Illetve vond le a következtetéseket és haladj tovább a következő pontra. :D)

De legalább Te legyél egyértelmű, és tedd meg a helyzet tisztázásért, amit tudsz. Ne bántón, ne követelőzőn, ne számonkérőn, csak őszintén tisztázd, mond el, te hogyan érzel és mit szeretnél. Így legalább a saját lelkiismereted tiszta lehet, hogy nem hagytad ködben a másikat, és nem rajtad múlt.

Megjegyzés: Figyeld a tetteit is! Ha nem mond semmit egyenesen, vagy a tettei nincsenek összhangban a szavaival, akkor a cselekedetei többet elárulnak, ennek megfelelően kezeld a helyzetet.

2. Maradj a saját origódban!

Ahogy a legtöbb szerelmi kérdésben, úgy itt is a legfontosabb, hogy fordulj saját magad felé, mert a legbiztosabb iránytűt magadban találod.

Mindig tartsd szem előtt, hogy ez a te életed, aminek részese lehet a másik, de a saját életedet te magad határozd meg, és ne a másiktól tedd függővé a döntéseidet.

Tudatosítsd magadban, te mit akarsz, te mire vágysz. Ha tudod, hogy adott élethelyzetben mire vágysz igazán, mik a prioritásaid, onnan már csak egy lépés – bár nem mindig a legkönnyebb – hogy az ennek megfelelő logikus lépést megtedd. Nem a másikért, vagy a kapcsolatért, hanem saját magadért.

Gondolj át néhány dolgot:

 • Miért vagy a másikkal?
 • Tulajdonképpen mit akarsz a szituációtól?
 • Számodra mi fér bele? Belefér, ha csak szex van, vagy ez neked nem elég?
 • Mire van igényed? Kapcsolatra, vagy egy olyan emberre akivel jól tudod magad érezni? Ha a kettő együtt nem adott, akkor melyik a fontosabb?
 • Amit szeretnél, azt csak ő tudja-e megadni neked?
 • A szituáció tetszik vagy maga a srác?
 • Az adott pasi tetszik annyira, vagy az amit belelátsz? Ha őszintén szembenézel, akkor reális az, amit belelátsz abba az emberbe?
 • Miért olyan fontos, hogy az adott férfi akarjon téged? A pasit akarod, vagy „csak” visszaigazolást?
 • Tényleg őszintén értékeled a másikat, vagy csak tetszik a helyzet? Vagyis az ember a lényeg a kapcsolatban, vagy a szituáció?

Megjegyzés: Ez persze nem teljes körű lista arra, mit érdemes átgondolni, mert minden szituáció kicsit más, de kezdetnek jó alap. 😉

Fontos, hogy átgondold, mi mozgat belülről, mert ennek megfelelően célszerű döntened. Mérd fel a saját igényeidet, vágyaidat, mozgatórugóidat, hogy neked mi fér bele, és ez legyen az alapja a döntésednek.

3. Döntési lehetőségek

Végül pedig nézzük mi az a két lehetséges út, ami irányt mutathat a döntésben. Persze megint nem szentírás, amit itt felvázolok, de saját tapasztalataim alapján ezek lehetnek iránymutatóak.

Első lehetőség: Ha felvállalod, hogy milyen kapcsolatra vágysz!

Ha nem vagy képes elfogadni a kapcsolatnak a jellegét, ha őszintén úgy érzed, márpedig te kapcsolatot, elköteleződést szeretnél, és hiába fűznek érzelmek a sráchoz, neked nem elég az, amit kínál; akkor még ha fáj is, de tovább kell lépned. Saját magadért!

Ha őszintén vágysz egy kapcsolatra, akkor nem érdemes ezt letagadni, vagy kevesebbel megelégedni, mert bárhogy is csűröd-csavarod, egy idő után, úgyis szembe kell nézned a tovább lépéssel. Lehet, hogy szereted őt, és vele képzelted el a kapcsolatot, de ha ő ebben nem partner, nem tudja megadni neked amire igazából vágysz, akkor csak fájdalmat fog okozni a helyzet, hogy nem kellesz neki annyira, amennyire szeretnéd.

Másrészt, ne keverd össze a szerelmet a birtoklással! Attól, hogy szereted még nem kell megelégedned egy számodra nem megfelelő kapcsolattal. A szeretet feltétel nélküli, de a kapcsolat nem! Ha egy helyzet számodra bántó, fájdalmas, akkor még ha fájdalmas is elengedni valakit, de sajnos szükségszerű.

Engedd meg magadnak, hogy szabadon szeresd őt, ne tagadd le az érzést, de tiszteld magad annyira, hogy nem veszel részt egy olyan kapcsolatban, ami számodra nem megfelelő.

Második lehetőség: Ha bevállalod a pasit!

Szóval mérlegeld, hogy az a fontos, hogy olyan kapcsolatod legyen, amilyet kitaláltál, vagy az a személy a fontos, aki után epekedsz. Mind a kettő teljesen legitim! Ha úgy érzed, hogy a pasi a fontos, és jelenleg el sem tudod képzelni, hogy mással legyél, akkor viszont engedd el azt a képet, ami a fejedben van a kapcsolatról!

Ha el tudod fogadni a helyzetet, úgy ahogy van, akkor menj bele, illetve maradj benne. Persze ne spekulálj, és ne azért menj bele, hátha majd meggondolja magát, hátha majd beléd szeret, hátha majd mégis elköteleződik és akkor majd megkapod, amit akarsz. Ez hülyeség, és csak fájdalmat okoz! Csak akkor menj bele, ha el tudod fogadni azt, amit kínál, és ezzel is elégedett tudsz lenni.

Hogy a címnél maradjunk, ha neked oké az is, ha csak szex van, esetleg némi kötetlenül együtt töltött idő, és annak ellenére szívesen vagy vele, hogy csak ennyi az egész, vagy akár bármikor vége lehet, akkor ne hezitálj! Szóval ha őszintén jól érzed magad vele és oké vagy a kapcsolat milyenségével, oké vagy azzal is, hogy nem kapod meg azt a fokú elköteleződést, amit elsőre kigondoltál, akkor miért ne? Akkor éld meg!

Ha el tudod fogadni, hogy ez csak ennyi, és sosem lesz több, akkor tedd bele azt, ami őszintén és szívből jön.

De csak akkor, ha tényleg el tudod fogadni azt is, ha nem lesz viszonzás (vagy nem olyan, amit elsőre szerettél volna). Ha erre képes vagy, akkor menj bele, éld meg! Akkor szeresd a srácot, ahogy csak tudod, élvezd a társaságát, élvezd az együttléteket, és tedd bele mindazt az érzést, ami őszintén és szívből jön belőled.

Konklúzió

Szóval a konklúzió az, hogy bármennyire is csábító a pasi/ a csaj, a döntés során ne ő lebegjen a szemed előtt, hanem őszintén nézz szembe azzal, hogy mi az, ami neked most belefér, te mit akarsz. Ha őszintén úgy érzed, be tudod vállalni a kötetlenebb kapcsolatot, elégedett tudsz lenni benne, és szeretnéd megélni, akkor menj bele. Ám ha kapcsolatra vágysz, és ezt tőle nem kapod meg, akkor nézz szembe azzal, hogy előbb-utóbb tovább kell állnod, saját magad érdekében.

4. Harmadik lehetőség? Van köztes út?

Sokszor ott hibázunk, hogy egy-egy döntési helyzetnek (vagy akár pasinak) túl nagy jelentőséget tulajdonítunk. Ilyenkor jönnek a „de mi lesz, ha …” típusú rágódások, amik csak az energiáidat viszik, de a helyzet alakulására nincsenek hatással. Tartsd észben, hogy mindig van választási lehetőséged, mindig dönthetsz másként!

Van választásod!

Ha azt mondod, hogy neked most oké, ha csak összejártok, az nem azt jelenti, hogy akkor örökké így is marad a kapcsolat. Pláne nem jelenti, hogy sosem lesz komoly kapcsolatod. Ha már nem oké, hogy „csak” ez van, akkor az új helyzetben ismét választhatsz, és választhatsz mást is.

Minden változik!

Semmi sem marad állandó, bármennyire is közhely, hogy minden változik. Az idő múlása megváltoztatja a felállást, a kapcsolatot is. Az együtt töltött idő a másik félben is eredményezhet változásokat, éppen úgy, ahogyan benned is.

 • Rájöhetsz, hogy mégsem ő álmaid férfija, és könnyű szívvel lépsz tovább.
 • Vagy épp benne is kialakulhat a kötődés, és bár kötetlennek indult, de komoly kapcsolattá válik. (Erre van egy személyes történetem is, ezt itt találjátok: Mégis kell a könnyen kapható csaj?)
 • És bizony az is megtörténhet, hogy pont az ébreszti rá az illetőt, hogy fontos vagy neki, mert meghozod a döntésed és kilépsz a kapcsolatból.
 • Sőt, az is lehet, hogy ha benne maradsz a szex-kapcsolatban, akkor erre sosem döbben rá, és sosem lesz belőle kapcsolat.

Szóval bármi megtörténhet, éppen ezért a játszmázás, amikor azért teszel valamit, hogy kicsikarj belőle olyasmit, amit nem szeretne, nem működik igazán. A játszmázás soha nem a legjobb megoldás, mert simán lehet, hogy ellentétes hatást érsz el vele, mint amit szeretnél. Soha ne az lebegjen a szemed előtt, hogyan erőltetheted rá valaki másra az akaratod, hogyan manipulálhatsz vagy érhetsz el játszmázással eredményt.

Ne szolgáltasd ki magad!

Sokkal hasznosabb, ha őszintén szembenézel magaddal, és a döntés során azt választod, ami most, aktuálisan erősebb prioritás számodra. Tehát:

 • Ha elköteleződésen alapuló kapcsolatot szeretnél, akkor lépj ki a kötetlenségből és keress olyan partnert, aki szintén erre vágyik.
 • Míg ha úgy érzed, most az iránta érzett szereteted fontos neked, akkor válaszd őt, és igazodj a kereteihez.

Közben pedig tartsd észben, mindig van választási lehetőséged, dönthetsz másként is! Ne kiszolgáltasd magad a másik választásainak, hanem miközben tiszteletben tartod a másik kereteit, döntéseit, hozd meg te is a saját döntéseidet.


Hasznosnak találtad? Mi a véleményed a témáról, mit tapasztalsz? Mind másmilyenek vagyunk, máshogy működünk, szóval ha gondolod, hozzászólásban oszd meg velünk, neked mi jött be legjobban ezekben a szituációkban!

Ha tetszett, nézz szét a lenti ajánló sávban vagy a kapcsolódó bejegyzések között, hátha találsz még olyat, ami érdekelhet!

Kapcsolódó írások:

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

2 thoughts on “Mit tehetsz, ha csak szexre kellesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük