Az érthetetlen női viselkedés magyarázata.

Miért járnak a csajok falkában a mosdóba?

Egy kicsit pszichologizálni meg evolúciózni  fogunk ebben a bejegyzésben, de azért nem kell majd véresen

Egy kicsit pszichologizálni meg evolúciózni  fogunk ebben a bejegyzésben, de azért nem kell majd véresen komolyan venni a leírtakat, csak annyira megihletett egy-két férfi vélemény a nőkről, hogy szinte kínzó szükségét éreztem, valami hasonlóan determinatív, ám női logikával megalkotott írás közzétételének. 😀

Már csak azért is, mert az ilyen erősen beivódott szokásoknak általában van mögöttes oka, és hát persze az evolúcióra mindent rá lehet fogni! ;P 😀 Azonban vigyázat, humorérzék szükségeltetik az „elemzéshez”!

Szóval, miért is járnak a csajok még a mosdóba is falkában?

A gyengébb nem

A nők a gyengébb nem, és be kell látni,  valóban gyengébb a fizikumunk, mint férfitársainknak. Ezen biológiai ténynek pedig van egy fontos következménye: egy nő alapvetően kiszolgáltatottabb. Fontos látni, hogy ebben nincs semmi előítéletesség, vagy diszkrimináció; ez biológiai tény. Ám ezen biológiai tény egy sor okozathoz vezet. Példának okáért a csoportos mosdóba járásra is képes magyarázatot adni. Na de hogyan is?

Női stratégiák

Ha gyengébb nemként kívánunk sikeresen jelen lenni a világban az némileg eltérő túlélési stratégiákat igényel, mintha tekintélyes izomzattal megáldva, mindig harcra készek tudnánk lenni.

Az egyik ilyen stratégiát nevezzük mondjuk nő-szövetségnek (vagy nőstény falkának :P), aminek az összefogás a lényege. A nő-szövetség stratégiájának evolúciós háttere  az, hogy míg a nők egyenként gyengébb fizikummal rendelkeznek, ezért egyedül kiszolgáltatottak, ugyanakkor ha összefognak a csoport, a közösség (a falka) védelmet tud nyújtani mindannyiuk számára. Vagyis az összefogási hajlandóság és a nők közösség kereső magatartása evolúciós előnyt jelentő stratégia.

Ám nincs új a nap alatt, ezért ennek modern kori formái továbbra is működnek a nők között. Például a csoportos mosdóba járás is ennek a berögződésnek az egyik apró kifejeződése.

Egységben az erő

Csak azért mert némileg megváltozott a világ, bizonyos dolgok még ugyanolyanok. Csak mostanában ritkán jön a farkas, vagy hát másféle farkasok ólálkodnak, de azért nőként ugyanúgy csoportban érezzük magunkat biztonságban, mert az védelmet és támogatást nyújt, még a mai világban is.

Modern farkasok

Vegyünk egy példát, szegény ártatlan Piroska egyedül indul a disco mosdójába. Ám egyből megbánja, hogy elbliccelte szétgyúrni magát a kondiban, amint szembe kerül a modern Farkassal, aki férfias fizikumának erőfölényét kihasználva simán elkapja Piroskát, aki legfeljebb csak kapálózni tud, ám védekezni kevésbé. (Kiállni egy ismeretlen lány becsületének védelmében, meg mai romantikus világunkban nem divat…)

Ám, ha a nőegyelet közösen veszi saját fennhatóság alá a mosdót, a modern Farkas még settenkedéssel is hiába próbálkozik, ebben az esetben a nők már csak abszolút hangerő-fölénnyel is képesek megvédeni társaikat és stratégiailag fontos pozíciójukat.

Mindezek tükrében azt hiszem, bátran kijelenthető, hogy a női viselkedés-minták egyáltalán nem érthetetlenek, sokkal inkább évezredek óta jól bevált túlélési stratégiák eredményei. A nőstény-falka célja és értelme a csoport nyújtotta biztonság megteremtése.

Persze vannak olyan további előnyei is, mint hogy megigazítjuk egymás outfitjét…

Ez nem azt jelenti, hogy egy nő nem követheti egyedül a saját útját, és azt sem, hogy a férfiak ne mászkálhatnának csoportosan. Pusztán szerettem volna ezt a nem teljesen komolyan veendő, ám némi humorérzéket igénylő röpke eszmefuttatást megosztani veletek arról, hogy bizony bármire lehet (evolúciós) magyarázatot találni. ;D

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz még olyat, ami tetszik!

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Elméletibb írások a női létről:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük