Laza kapcsolatból lehet komoly párkapcsolat?

Mégis kell a könnyen kapható csaj?

Abszolút áll a fáma arról, hogy könnyen kaphatónak – vagy ezzel megbélyegezve – lenni negatív

Abszolút áll a fáma arról, hogy könnyen kaphatónak – vagy ezzel megbélyegezve – lenni negatív dolog. Ám ahogy tapasztalom a pasik sem túl következetesek ezzel kapcsolatban. Bár helytálló a cím, talán egy kicsit eltérő végkicsengése lesz ennek a bejegyzésnek, mint amire asszociálni lehet az alapján. Saját történet következik a múltam bugyraiból merítve. 😉

A sztori…

Van az úgy, hogy a csajok is csak némi testiségre vágynak. Velem is volt ez így, és akadt egy nem túl közeli, de jó haverom, aki sosem rejtette véka alá, hogy szívesen elvinne egy körre – csak, hogy decensen megmutassa a kollégiumi szobáját (ami mellesleg pontosan ugyanolyan volt mint az enyém).

Már régóta nem volt senkim, ami bár inkább érzelmi szinten, de rendesen frusztrált. A szex pedig mindig is fontos volt számomra, ezért az is frusztrált, hogy partner híján nem élhetem ki a vágyaim. Így hát gondoltam egyet: attól, hogy nincs senkim, a szexnek még nem feltétlenül kell kimaradnia.

Ugyanakkor az emberi faktor is fontos számomra, hát fűvel-fával azért ne már… Sokat futkosnom szerencsére nem kellett míg nyitottságra nem leltem. Az említett egyén nem zárkózott el, ráadásul még a programozás vizsgámra való felkészülésben is segített, nem csak a vágyaim kiélésében. Tiszta haszon a köbön! 😀

Persze időközben sokat beszélgettünk, dumálgattunk az élet nagy dolgairól is. Egy alkalommal pedig kifejtette, hogy alapvetően úgy áll hozzá minden csajhoz, hogy meg akarja dugni. Ha ez sikerül, akkor az eleve ki van zárva, hogy abból kapcsolat legyen. Már csak elvből is. Ha nem sikerül… akkor esetleg, de csak ha belsőre is tényleg olyan a csaj…

Nem mondta ki, de egyértelmű volt: a könnyen kapható kasztba kerültem. Ám mivel amúgy sem aspiráltam barátnői pozícióra, ez különösebben nem zavart. (Bár elraktároztam az elméletét a férfiakról gyűlő információim közé.)

Vagy mégis kell a könnyű nőcske?

Mivel egyetemi ismeretségről volt szó és más városból érkeztünk, meg egyébként sem éreztem késztetést nagyobb ráfordításra, ezért a nyár kieső időnek számított. Nem is nagyon beszéltünk.

Jómagam békés nyugalommal és kapcsolatunk teljesen tisztázott mivoltába vetett hittel tértem vissza a nyár végén az egyetemi élethez. Ismét találkoztunk, ám egy alkalommal félre hívott, hogy szeretne kicsit beszélgetni. Tuti nagyon naiv vagyok, mert nem gyanítottam semmit; ha azt mondta, ez részéről is csak ennyi, hát én elhittem és tartottam magam a megbeszélt koncepcióhoz.

Ám legnagyobb megdöbbenésemre az ő fejében egészen más gondolatok forogtak. A beszélgetés közben abba az irányba terelte a témát, hogy én mit gondolok kettőnkről. Ugyanis ő sokat gondolkodott nyáron és arra jutott, hogy hát nagyon jól érezzük magunkat egymással, jófej vagyok, jó társaság, teljesen vállalható csaj, és hát jó a szex is, szóval arra jutott, mi lenne, ha megpróbálnánk mi sülne ki egy párkapcsolatból…

Ott helyben eléggé meglepődtem a dolgon, fogalmam sem volt róla, hogy ilyesmi merült fel benne… (Azt az anomáliát meg eleve nem is akartam megfejteni, ha én deklaráltan a „könnyű nőcskék” kasztjába kerültem nála, akkor mégis hogy juthatott el a kapcsolatig, ha nála ez elvből van kizárva…)

Hát nem a szexről szól?

Hát baromira nem arról szól ez az egész, hogy mikor és hogyan kerül sor a testiségre, hanem arról, ami mellette van. Lehet magyarázni akárhogy, és pörögnek is közszájon a „könnyű nő, aki hamar adja magát nem kell” típusú vélemények, de a valóságban ez a sztori sokkal tipikusabb, mint amikor tényleg nem kell valaki, mert könnyen adta magát.

Könnyű nőcskék igazából nem léteznek, legalábbis nem úgy, ahogy a legtöbben gondolják. Akkor leszel könnyű nőcske, ha a saját szemedben az vagy. És a saját szemedben csak úgy lehetsz az, ha nem a saját vágyaid követed, hanem külső elvárásokat. Akkor leszel az, ha nem tudsz nemet mondani, amikor valójában nem akarod. Akkor leszel az, ha nem tudsz igent mondani, amikor benned igen van. Nincs olyan, hogy könnyű nőcske. Olyan van, hogy nem hiteles nő. Nem hiteles, mert nem a saját mércéje szerint él.

Persze nem mondom, hogy egy elsietett első alkalom nem kuszálhatja össze a dolgokat, mert hát ezt is megtapasztaltam, abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy nagyon kevés múlik azon, hogy mikor kerül sor a szexre.

Soha nem az számít, hogy mikor és hogyan történik meg, nem létezik olyan standard, hogy ha az első randin az ágyban kötünk ki, akkor könnyen kaphatónak leszünk bélyegezve. Sőt akkor is simán el lehetsz könyvelve ribancnak, ha hónapokig tartóztatod magad.

Laza kapcsolatból komoly is lehet?

Sokszor külső mércéket állítunk fel, pedig a lényeg, hogy minden azon múlik, ami belül van. És igen, néha pont azért kell a „könnyű nőcske”, mert egyébként az alkalmi légyottok közben a pasinak mégis feltűntek azok a belső értékek. És igen, máskor meg tök mindegy mit csinálsz és mennyire vagy jó, egyszerűen csak nem kellesz, de ez nem a szexen múlik.

Hiába vagy rendes lány, és hiába állod ki a saját fejedben megszabott próbát (amit a közbeszédre alapoztál), hiába igyekszel minél decensebb és elfogadottabb módon élni, az még nem garancia arra, hogy működni fog a kapcsolat, nem garancia arra, hogy értékelni fog az a srác, sőt arra sem garancia, hogy veled marad és nem lép le a szex után. Végső soron a belsődet fogja értékelni akár így, akár úgy…

Szóval szerintem nőként az egyetlen kérdés, amit fel kell tenned magadnak az az, hogy neked mi fér bele. Ha szexről van szó, akkor az a lényeg, Te hogyan és mikor akarod megtenni! Ne a pasitól tedd függővé, hogy mikor történjen meg, ne megfelelni akarj, ne megfogni akard a testiséggel, és ne gondold, hogy a szex majd jelentőséget ad bárminek is.

A saját magadban lévő vágyat kövesd, ne a vélt vagy valós elvárásokat. Tedd meg akkor, amikor valódi vágyat érzel rá és meg akarod tenni (és persze erre van fogadókészség), mert az lesz a legjobb pillanat. Mert az lesz őszinte és hiteles, és akkor bármi történik is utána, emelt fővel fogod tudni azt mondani, hogy nem bánod, mert belülről jött és őszinte volt.

Ne akarj vélt vagy valós elvárásoknak megfelelni, és magadnak se állíts fel szabályokat, hogy ennyit vagy annyit kell várni. Akkor tedd meg, ha az belülről jön, és őszintén bele tudod magad adni.

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz még olyat, ami tetszik!

Kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

1 thought on “Mégis kell a könnyen kapható csaj?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük