Új párkereső lehetőségek

Hibrid társkereső a megoldás?

Az utóbbi években nem csupán elfogadottá vált, de teljesen hétköznapi lett társkeresőkön keresztül ismerkedni. Ám

Az utóbbi években nem csupán elfogadottá vált, de teljesen hétköznapi lett társkeresőkön keresztül ismerkedni. Ám sokan vannak, akik csupán jobb híján választják ezt az utat. Némi bevezető után, a bejegyzés második felében pedig néhány konkrét (hibrid) lehetőséget szeretnék bemutatni, ami a modern társkeresők és a hagyományos ismerkedési módok kombinációjával jöttek létre.

Megoldás az online társkeresés?

Nem feltétlenül gondolom, hogy társkeresőkön keresztül nehéz lenne párra lelni, összességében az a tapasztalatom, hogy iszonyú sok múlik az adott személyen. Azon, hogy belül mennyire van rendben, mennyire tudatosan keres, mennyire reflektál önmagára és a döntéseire, mennyire érett, mennyire képes a felelősségvállalásra, mennyire magabiztos, és mennyire tudja tolerálni az esetlegesen elhúzódó keresgélés mellékhatásait.

Meglátásom szerint az online ismerkedés hátulütője, hogy itt nagyon tudatos a keresés, ezért a sikertelen próbálkozások, a negatív tapasztalatok is intenzívebben csapódnak le, mintha társaságban történne ugyanez, és ez egy idő nagy mentális terhet tud jelenti. Ebből a szempontból könnyedebb a hagyományos mód, talán ezért is van, hogy nagyon sokan baráti társaságokban szívesebben keresgélnek, és ezt a fajta ismerkedési módot igénylik és hiányolják.

Illetve van még egy faktor, amibe talán bele sem gondolunk: a különféle emberek különféle módokon tudnak hatékonyan ismerkedni!

A hozzád passzoló úton próbálkozz!

Nem vagyunk egyformák, és éppen ezért ismerkedési stílusaink is különbözőek. Van aki nagyon lazán (és sikeresen) nyomja online is, de ez nem mindenkinek testhezálló. Leginkább az intellektuális típusoknál, valamint a nagyon barátságos embereknél látom, hogy nagyon elemükben tudnak lenni az online csevegésekben, és ha nem is feltétlenül bukkannak egyből párra, de legalább az ismerkedés könnyen megy nekik.

És akkor még nem is beszéltünk azokról az emberekről, akikről kép alapján meg nem mondanád, hogy olyan kisugárzása van, hogy magától elszakad az alsóneműd pántja… 😀

Mások meg nehezen bontakoznak ki online, vagy nehézkesen tudják belőni az embereket, sok a „felesleges” randi, meg a negatív tapasztalat. Szóval sokszor könnyebb lenne társaságban ismerkedni…

Csakhogy időnként a barátokon, ismerősökön keresztüli ismerkedés is nehézkes lehet, nincsenek új arcok, vagy sokan megállapodnak, esetleg csak nem találnak olyan közösségeket, ahol új embereket ismerhetnénk meg, és úgy érezhetik, mégis kéne valami löket a sorsnak. Ekkor kézenfekvő randi appokat használni, ám az új, „hibrid” társkeresőknek is érdemes adni egy esélyt!

Megújuló szolgáltatások és hibrid társkeresők

Több társkereső csapata is felfigyelt már arra, hogy nagy az igény a valódi emberi kontaktokra, a módszerek újragondolására és a hagyományos közegben, vagyis társaságban megtámogatni a párkeresést. Egyre több olyan, akár kiegészítő szolgáltatás jön létre, ami pont erre hivatott, ezért ha Te is azok közé tartozol, akik társaságban szívesebben ismerkednek, mindenképpen nézz a körmére az új lehetőségeknek. 😉

1. Randivonal élőben!

Először a Randivonalnak köszönhetően találkoztam hasonló a lehetőségekkel. Még sok évvel ezelőtt egy ideig ezen az oldalon keresztül ismerkedtem, de hamar párra leltem, és nagyjából azóta nem vagyok ott aktív. Ám a hírlevelüket azóta is kapom, amit nem is bánok, mert időnként ajánlanak érdekes lehetőségek.

Például a Biztosrandival karöltve szervezett eseményekről is innen szereztem tudomást (a következő pontban bővebben bemutatom). Ha nem is szeretnél Randivonalon keresztül ismerkedni, azért érdemes lehet regisztrálni, még ha csupán azért is, hogy megkapd a hírlevelek, hátha Te is kapsz jó tippeket.

2. Biztosrandi.hu

Biztosrandi.hu

Ahogy említettem, először egy Randivonalas e-mailben találtam az ajánlatukat, ami nem is csoda, hiszen a Randivonal és a Duals Társkereső Klub összefogásával jött létre a Biztosrandi. Különféle eseményeket szerveznek, kifejezetten párkeresőknek, ahol szabadon ismerkedhetnek, szervezett keretek között, de jó hangulatban. (Legalábbis ezt ígérik. :D)

A legközelebbi ilyen lehetőség Valentin-napon, vagyis február 14-én lesz, amikor is egy Bowling esten lesz lehetőség részt venni. A jelentkezőket korosztályok alapján rendezik csoportokba, ahol a közös játék közben és persze jó hangulatban lehet ismerkedni. Az est végén a szervezők felé kell jelezni (egy ún. biztos kártyán), ki volt szimpatikus, kit szeretnél jobban megismerni és amennyiben ez kölcsönös, úgy a következő napokban megkapjátok egymás elérhetőségeit, és onnantól már rajtatok áll, mit hoztok össze! 😉

Nem csak kifejezetten ismerkedési lehetőségeket, de különféle workshopokat, előadásokat is szerveznek. Nézz be az oldalukra, hogy a közelgő programokat megtaláld!

Elérhetőség: Biztosrandi.hu

3. Miitt.hu

Miitt.hu

A Miitt hasonló az előző lehetőséghez, annyi különbséggel, hogy itt nem időszakosan, hanem folyamatosan szerveznek különféle programokat. Lényegében a Miitt az online társkeresőt és a szervezett ismerkedős eseményeket kombinálja.

Kifejezetten társas eseményeket, összejöveteleket, hétköznapi programokat szerveznek, ahol ismerkedni, barátkozni lehet, és persze párra lelni. Sokszínű a programválaszték, amikből – legalábbis azt ígérik – mindenki találhat, olyat ami őt érdekli és szívesen részt vesz rajta. Bulik, túrázások, előadások, és mindenféle estek, ahol kifejezetten szinglikkel ismerkedhetsz. A programkínálatot csak a tagok látják, és a belső felületen egy gombnyomással lehet jelezni, ha részt kívánsz venni.

Egyfajta közösséget kívánnak létrehozni, ahol a szervezés online, de az ismerkedés  – ahogy ők fogalmaznak – a „természetes közegében”, vagyis társaságban, személyesen zajlik.

Azok számára, akiknek szimpatikus a lehetőség, de elsőre nem mernek belevágni, itt is jó lehetőség lehet először csak a hírlevelükre feliratkozni.

Elérhetőségük: Miitt.hu


Szóval az online ismerkedésből való kiábrándulás helyett, érdemes akár ezeket az új lehetőségeket is kipróbálni. Ha ismertek még hasonlókat, vagy vannak már tapasztalataitok, osszátok meg velünk hozzászólásban! 😉

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, vagy a Pár-Találó kategóriában,ahol a párkereséshez adunk tippeket!

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

2 thoughts on “Hibrid társkereső a megoldás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük