A megközelíthetőség fontos, ha ismerkedni szeretnénk.

Tippek pasizáshoz: Teremts lehetőséget!

A szingli csajok egyik legnagyobb bakija az, hogy nem teremtik meg a megfelelő lehetőséget az

A szingli csajok egyik legnagyobb bakija az, hogy nem teremtik meg a megfelelő lehetőséget az ismerkedéshez. Olykor már az alapoknál van probléma, mondjuk nem jár az illető társaságba, túlságosan otthonülős. De sok esetben egyáltalán nem erről van szó. De akkor mi a probléma?

Nagyon sok nő panaszkodik, hogy nem igazán talál társat magának, de ahogy én látom sokszor nem is annyira a párkapcsolatokkal van problémájuk, mint inkább magával az új ismeretségek megszerzésével. Vagyis sokkal inkább az a probléma, hogy kevés új férfival ismerkednek meg, abból a kevésből pedig nincs igazán esélyük olyat találni, akivel a kapcsolat is működhet.

De van egy csavar is a dologban! Ugyanis sokszor látom ezt olyan csajoknál is, akiknek viszonylag aktív a társasági életük, eljárnak erre-arra, megfordulnak szórakozóhelyeket vagy konditerembe járnak. Tehát megfordulnak olyan közegben, ahol lenne lehetőség férfiakkal ismerkedni, de ez valahogy mégsem realizálódik.

„De hát, tök normális csaj vagyok, normálisan nézek ki, nincsenek nagy hülyeségeim, nem értem miért nincs pasim?!”

Ha annyi forintom lenne, mint ahányszor hallottam ezt… vagy ahányszor naiv lánykaként én is mondogattam… 😀 A legtöbb esetben egyáltalán nem a vonzerő hiányáról van szó, sokkal inkább a statisztikáról. De erre egy példát szeretnék hozni.

50 randi és szerelem?

Az 50 randi és szerelem? című bejegyzésünk, azzal a sok évvel korábban hallott kutatással indított, hogy statisztikai alapon, állítólag 50 randi kell a pártaláláshoz. Hogy mennyire lehetett hiteles a forrás, azt nem tudtuk meg, de szerintem nagyságrendileg azért ez jól mutatja, hogy sokat kell ahhoz ismerkedni, hogy belefussunk a megfelelőbe. Na de, ha alig jön össze egy-egy ismeretség, akkor szinte törvényszerű, hogy hosszú évek is eltelhetnek, úgy hogy esély se nagyon adódott párkapcsolatra.

A Harry Potter-probléma

Harry Potter és Cho Chang esete pasizási és csajozási szempontból nagyon tanulságos

Megvan az a rész a Harry Potter könyvekből, amikor Harry el szeretné hívni Cho-t a bálra? Napokon/heteken keresztül kínlódott, szinte mással sem törődött csak, hogy megtalálja a megfelelő alkalmat és feltegye a kérdést. Emlékszel mi volt a problémája? Cho sosem volt egyedül, még a mosdóba is mindig a barátnőivel ment…

Forrás: SparkLife

A probléma gyökere

Nagyon sok csaj ott szúrja el, hogy nem veszi észre, túl magasan van az elérhetőségi vagy megközelíthetőségi léc. Aztán csodálkozik, hogy nála nem próbálkozik senki. Vagyis miközben azt hiszi, hogy a vonzerejével vagy személyesen vele van baj, lehet, hogy „Harryk” tucatjai köröznek kétségbeesetten, miközben nem találnak alkalmat a kezdeményezésre.

A férfiak is emberi lények!

Mi, nők hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiak erősek és rettenthetetlenek. Ha meg már összetörték párszor a szívünket, még hozzátesszük, hogy az erősebb nem tökre érzéketlen és szívtelen is. Pedig ez nem így van! Ha párkapcsolatokról van szó a férfiak ugyanúgy teli vannak félelmekkel, kételyekkel, vívódásokkal, az ő szívük is összetörhetett már párszor, és ha még félénk vagy visszafogottabb személyiségű is, akkor bizony a kezdeményezés nem csak kemény meló, de kifejezetten félelmetes is. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy vedd át a szerepét és kezdeményezz (nem való minden nőnek az amazon szerep, erről >>itt<< olvashatsz bővebben), de egy kicsit gondolj bele a helyzetébe!

A falka és a magányos farkas

Sok előnye van annak, amiért a nők együtt mennek mindenfelé, ebbe most nem mennék bele. (Vicces formában már kifejtettem itt: Ezért járnak a csajok falkában a mosdóba) Viszont észre kell venni, hogy a falka attól is „megvéd”, hogy kezdeményezzenek nálad a pasik. Nem minden srácnak van elegendő önbizalma és magabiztossága, vagy akár elég rutinja, hogy megfelelően tudja kezelni ezeket a szituációkat. Mert ahogyan a legtöbb lány, úgy sok pasi is parázik ám a visszautasítástól, a csúnya lepattintó dumáktól, na meg a megszégyenüléstől.

Ez nem azt jelenti, hogy lúzer a srác, csak azt, hogy ő is ember. Szóval gondolj csak bele: nem elég, hogy még egy sima kezdeményezéshez is össze kell szednie a bátorságát, de te még azt is elvárod, hogy nagyközönség előtt csinálja? Lehetetlen kihívás elé állítod! (Jó, oké, nem várod el. Csak sírsz a barátnőidnek, hogy nem kellesz senkinek, és téged senki nem vesz észre…)

Teremts lehetőséget!

Tudom, hogy egy tündéri csajszi vagy, de ez kívülről sokszor nem egyértelmű (tudod, eltakarják a barátnőid), ezért a megismerkedésben is partnernek kell lenned! Nem kell tökös csajjá válnod és leszólítanod, van egy másik taktika is, amivel a segítségére lehetsz a másiknak: ha megközelíthető vagy. Itt nem arra gondolok, hogy aranyos meg kedves vagy, ezt tekintsük inkább alapvetésnek. Arra gondolok, hogy olyan szituációt kell teremtened, ahol megugorható az a léc, és bevállalható a visszautasítás kockázata. Vagyis időnként legyél egyedül, hogy oda tudjon menni hozzád.

Saját sztori

Ha jól emlékszem, úgy 20 éves lehettem, amikor egy jó kis leckét kaptam a sorstól. A szokásos szórakozóhelyünkön voltunk, én meg épp szembesültem azzal, hogy nem kellek annak a srácnak, akiért nagyon odavoltam. Nem annyira volt kedvem bulizni, de hazamenni sem akartam, pláne nem keseregni. Egy itallal a kezemben megálltam oldalt a pultnál és csak lestem a tömeget. Egyszer csak odajött hozzám egy srác, azzal, hogy miért álldogálok ott szomorúan. Azt mondta, már háromszor sétált el itt, de mivel még mindig itt ácsorgok, ezért gondolta megkérdezni, mi a szitu.

Az este további részében beszélgettünk, majd zárás előtt még sikerült rávennie egy táncra is. Pár nap múlva randi követte az esetet, amiből kapcsolat lett, de az már egy másik történet.

A helyzet az, ha a barátnőimmel üldögéltem volna – és panaszkodok, hogy én senkinek nem kellek – a büdös életben nem jön oda hozzám. Sőt, tulajdonképpen kikezdeni sem akart velem, csak hát már háromszor sétált el mellettem, és még mindig ott álltam… 😀 Aztán lenyűgöztem a varázslatos személyiségemmel. 😛 😀

A kedvenc pasifogó stratégiám

A kapcsolat ugyan véget érte, de utána a „megállok egy itallal” taktika vált a kedvencemmé! Egyszerű és nagyszerű, és nagy sikerrel alkalmaztam. Persze sokféle ember megtalált, és néha olyanok is, akiktől alig bírtam megszabadulni, de éppen ezért jó kombinálni a barátnős bulizással, mert bármikor vissza lehet térni a „falka” védelmébe. Szóval nem egyedül kell menned, csak néha válj külön a többiektől, és ezáltal teremts lehetőséget az ismerkedésre.

Hogyan ismerkedhetsz könnyebben pasikkal?
Tudjátok a legszebb lányok is mindig falkában vándorolnak, de ezzel csak fokozzák az amúgy is magas megközelíthetetlenség-faktorukat. Nem baj, én addig az oldalvonalról, learatom a babérokat! 😛 😀

A legtöbb lány nem marad egyedül, és nem is szeret egyedül maradni. Ám, aki hajlandó időnként egy kicsit egyedül nézelődni, az iszonyú nagy előnyt tud szerezni, mert sokkal bátrabban oda mernek menni hozzá a pasik. Még az is lehet, hogy egyébként nem nálad próbálkozna be, de a párkeresés ezen szakaszában a cél az ismeretség megszerzése, hogy elinduljon a beszélgetés, onnantól már tényleg a személyiségeteken múlik.

A sztorimban is pont az volt a lényeg, hogy nem kikezdeni akart velem, egyszerűen csak elérhető voltam és élt a lehetőséggel, de az hogy összejöttünk már a belsőn múlt!

Hogyan legyél megközelíthető?

 • Olyan szituációt kell teremtened, ahol minél alacsonyabb a kockázata annak, hogy megszégyenüljön. Praktikusan ez azt jelenti, hogy éppen egyedül vagy. A legnagyobb kockázat ilyenkor, hogy lepattintod, de legalább nem egy egész falkányi nőstény előtt kell ezt elszenvednie. Erre jó, ha egyedül álldogálsz a táncparkett szélénél, vagy kimész egy közkedvelt parkba olvasni.
 • Van a városodban olyan hely, ahova sokan szoktak kiülni, akár kifejezetten a korosztályodból? Ülj ki te is, de ezúttal egyedül! Vigyél magaddal egy könyvet, hogy ne csak bambulj, hanem legyen valami „ürügyed” is. Egy jól látható, de nem annyira központi helyet válassz. Időnként nézz szét egy kicsit, pásztázd végig a környéket. (Ez még a szemedet is tornáztatja.) Ez a tipp a legközelebbi parkban is bevethető, én speciel a Városligetbe szoktam kivonulni.
 • Az, hogy megállsz valahol nem mindig elegendő. Az egyik legegyszerűbb dolog, amivel felkeltheted a figyelmet, az a tekinteted. Persze ne bámulj másokat, és ha összenézel valakivel ne erőltesd az „összeakadást”. Csak lazán nézelődj, ha összenéztek valakivel, aki szimpatikus egy apró mosoly elég, és már nézelődj is tovább. Szemezésbe persze kezdhettek, de ne feledd, nem te vagy a kezdeményező, ezért nem kell csinálnod semmi egyebet, te most csupán lehetőséget teremtesz arra, hogy megközelítsenek.
 • Alapvetően olyan helyeket/közeget keress, ahol viszonylag sokan megfordulnak, és leginkább a szabadidejüket töltik ott az emberek, ezért lehet jó a kondi terem, vagy egy szórakozóhely, vagy akár egy pad a sétálóutcában. Nekem igazából a szórakozóhelyek jöttek be legjobban, ott kicsit oldottabb a hangulat és felszabadultabban kezdeményezni is könnyebb; nem beszélve arról, sokan eleve szeretnének is ismerkedni.
 • Legyél szem előtt, hogy megtalálhassanak. Egyrészt olyan helyet kell választanod, ami nincs útban, de azért szem előtt van és jól látható.

  pasizás tippek
  Azért hasznos, ha nem esel túlzásokba! 😉
 • Ne a telefonoddal babrálj! Néha persze ránézhetsz, de ha a mobilodat macerálod, inkább kivonod magad a valóságból, mintsem elérhetőbb leszel. Inkább szerezz egy italt, vagy vigyél magaddal könyvet (helyszíntől függően), és sűrűn nézelődj.
 • Legyél nyitott, kedves és felfelé görbüljön a szád széle! Figyelj a testtartásodra, hamarabb oda fognak menni hozzád, ha nem húzod magad össze. Nem kell teli szájjal vigyorognod, de egy enyhe mosolyt még alapállásban is próbálj megtartani, hogy barátságosabb benyomást kelts.

Milyen helyszínt válassz ismerkedéshez?

 • Alapvetően olyan közeget keress, ami egyébként is közel áll hozzád! Hiába mész szórakozóhelyre, ha egyébként utálod az ilyesmit, és táncklubba se menj, ha utálsz táncolni…
 • Ha szórakozni mész a barátaiddal, időnként találj alkalmat arra, hogy különválj. Nem árt, ha megbeszéled velük, nehogy elveszítsétek egymást. A legjobb, ha valahol megállsz nézelődni egy itallal a kezedben, vagy körbesétálsz. Közben nézelődj, hátha összeakad valakivel a tekinteted. Ha ez megtörtént egy apró mosoly elég, egyébként ne bámulj senkit, ne legyél tolakodó. Mindig tartsd észben, hogy csak lehetőséget teremtesz, nem pedig kezdeményezel.
 • Ha kondi terembe jársz – és nélkülözni tudod a barátnődet – lehetőleg egyedül menj. És ne csak magad elé bámulj, időnként pásztázd végig a tekinteteddel a termet, csak úgy „rutinból”, mondjuk miközben iszol egy kortyot, vagy szusszansz egyet. Ha összeakad valakivel a tekinteted küldj egy rövid mosolyt, aztán kényelmesen folytasd, amivel foglalatoskodtál. (Ha szimpi vagy neki, majd odamegy hozzád, sem bámulnod, sem produkcióznod nem kell.)
 • A könyvtár, vagy egyéb helyek, ahova tanulni, dolgozni járnak jó hely lehet, ha járnak oda a korosztályodból. Ráadásul gond nélkül nézelődhetsz a laptop mögül, ha bárki kérdezi, csak gondolkodsz a munkádon. 😉

  Tippek ismerkedéshez
  Töltsd kellemesen az időt, de azért add meg az esélyt a hercegnek, hogy megtaláljon!
 • A parkok, közterek és sétálóutcák is jó lehetőségeket rejtenek, csak arra figyelj, hogy ne olyan helyre menj, ahol rohannak az emberek, hanem olyan helyet válassz, ahol inkább lazítani szoktak. Ha rohannak, akkor hiába vagy megközelíthető, elrohannak a lehetőség mellett.
 • Ha nem okoz gondot neked, hogy egyedül ülj be, akkor kávézókba, teázókba, vagy a teraszukra is kiülhetsz, akár egy könyvvel a kezedben. Bár itt lehet, kevesebben fognak próbálkozni.
 • A városi rendezvények, falunapok is teli vannak lehetőséggel. Keresd meg azokat a pontokat, ahol az emberek inkább csak iszogatnak, álldogálnak és nézelődnek.
 • Koncertek sem lehetnek rosszak, de csak inkább ott, ahol gyérebb a tömeg, mondjuk a pultok környékén adódhatnak jó lehetőségek, a tömegben úgysem rád fognak figyelni.

Nem mondom, hogy akkor most ez lesz az adu ászod, és jönnek a sikerélmények. Csak annyit mondok, hogy sokszor ott a hiba, hogy nem jönnek új ismeretségek, aminek hiányában lehetőség sincs párt találni. Ez csak egy módszer, hogy könnyebben megközelíthető legyél, de persze nem csodafegyver. Ez is egy fajtája a tudatos ismerkedési módszereknek, amiknek hátránya, hogy kell hozzá kitartás, és tudni kell kezelni, ha nincs mindig eredmény. De a nagy számok törvénye alapján, aki keres, az előbb-utóbb találni is fog! 😉

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz még olyat, ami tetszik!

Kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

1 thought on “Tippek pasizáshoz: Teremts lehetőséget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük