Tinder csevegés tanácsok

Hogyan kommunikálj tinderen?

Második felvonás, avagy már megint mit írjak tinderen? Lazán megy az ismerkedés online, vagy bizonytalankodsz

Második felvonás, avagy már megint mit írjak tinderen?

Lazán megy az ismerkedés online, vagy bizonytalankodsz néha? Jelenleg a legkedveltebbek közé tartozik itt a blogon a Mit írj tinderen? című bejegyzés, de úgy tűnik nem csak a kezdő üzenettel kapcsolatban vannak kételyeitek, sok további kérdés is felvetődött a poszt kikerülése óta az online kommunikációval kapcsolatban. Ezért folytatjuk a „mit írj” témát, ezúttal a „hogyan” oldalról közelítve.

Nézzük át, mivel is vezettem fel az előző bejegyzést:

  • A legtöbben úgy kezelik az online társkeresőket, hogy felszínesek és úgyis mindenki csak a külsőre megy. Ez nem teljesen igaz! Az egyetlen dolog, amiről tényleg valós képet kaphatunk már online is, az az intellektus. Éppen ezért ne becsüld le a szavak erejét!
  • Hiába az impozáns külső, ha a beszélgetés során nem tud valaki helyt állni, megy a levesbe. Ám még a kevésbé jó külső adottságokkal rendelkezők is simán lehetnek befutók, ha jó a dumájuk. (Erre a kettőre az előző posztban konkrét sztorikat is meséltem, itt visszaolvashatod.)
  • A kommunikáció már csak azért is fontos, mert bizony a szavak mögül nagyon is kitűnik a személyiség: a fogalmazásból, a reakciókból, a kommunikációs stílusból. Volt olyan is, hogy egy srác amiatt vérzett el nálam, mert bár baromi jól nézett ki, de olyan stílusban nyomta, amitől a szőr is felállt a hátamon. Modern Narcisszuszok kíméljetek!

Szóval félre a sztereotípiákkal, meg a felszínességgel, mert tényleg nem csak a külső számít! Sok múlik azon is, hogyan nyomod az online csevejt. Ezzel kapcsolatban néhány tanácsot érdemes szem előtt tartani, mert ezek hiányában sajnos még az erősebb nem is gyengélkedhet. Így női szemmel, összeszedtem pár gondolatot, amiknek remélem hasznát fogjátok venni. Megjegyzés: Ugyan nőként, elsősorban a srácoknak tudok tippeket adni, de alapvetően ezek a szabályok általánosak, a csajoknak is ajánlom!

Tippek az online beszélgetésekhez:

1. Legyél laza!

Általános probléma, hogy sokan túl komolyan veszik, és nagyobb jelentőséget tulajdonítanak egy-egy beszélgetésnek, mint amekkorát kellene. A szerelem nem online fog kialakulni, hanem személyesen, ezt mindig tartsd észben. Online csak az ismeretség alakul ki, amiből a személyes találkozás után ugyan lehet komoly párkapcsolat, de az ismerkedés online szakasza a könnyed flörttel van egy súlycsoportban. Ez a szakasza annyira képlékeny és kötetlen, hogy egyáltalán nem kell véresen komolyan venni. Sőt, nagyon fárasztó és időnként nyomasztó is, ha a beszélgetőpartner annak veszi.

Sokan kiábrándulnak ezekből a felületekből, amikor azt tapasztalják, hogy mások nem írnak vissza, vagy eltűnnek a beszélgetés közepén. A kiábrándulás oka sokszor az, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak egy-egy párba állásnak vagy beszélgetésnek.

De gondolj bele: ha egy házibuliban megismersz 4-5 új csajt/srácot, akik szimpatikusak és szívesen megismernéd őket jobban, a következő napokban kezdeményezel is, de mindegyik ismeretség elsikkad valamiért. Ebben a helyzetben is bosszankodnál és azt mondanád, hogy házibuliban nem lehet normálisan ismerkedni? Nem valószínű, pont azért, mert ott a helyén kezeled a szituáció súlyát, és lazábban veszed.

2. Keresd meg a humorod!

Kivétel nélkül minden pasi azt hiszi magáról, hogy ő mennyire jó fej és humoros, hát akkor ne legyetek félénkek megcsillogtatni adottságaitokat! Vannak, akik olyan véresen komolyan veszik a beszélgetést, hogy állásinterjún érzem magam. Sokan eleve feszültek az ismerkedés elején (még online is), így pedig könnyen zátonyra futhat még egy ígéretes match is. Ezért is fontos a humor, mert oldani tudod vele a hangulatot, valamint pozitívabb benyomást keltesz.

Ha te is izgulós vagy, és nem mindig megy a spontán humorbomba, akkor legyen két-három viccesebb kérdésed szükség esetére. Attól meg ne félj, hogy mit reagál a másik: aki online nem vevői a humorodra az élőben se lesz az, úgy meg megette a fene…

3. Kerüld a kisregény írást és te se várd el!

Nincs annál rosszabb, amikor valaki csetelés közben akarja elmesélni és/vagy megtudni azt a bizonyos élettörténetet. Ezek a felületek rövid szöveges üzenetváltásra jöttek létre, használjátok rendeltetésszerűen! Minden máshoz a személyes találkozót ajánlom.

Ha jobban passzol a stílusodhoz a levelezés, azzal sincs semmi baj, de egy erre alkalmasabb online társkeresőn több eredményt érhetsz el. Csak azért, mert mindenki a tinderről beszél, még nem kell mindenkinek ezt használni.

4. Kerüld az alapkérdéseket!

Valóban lényeges információ, hogy mivel foglalkozik a másik, mivel tölti szívesen a szabadidejét, de baromira fárasztó századjára is bepötyögni. Ráadásul sablonkérdésekkel sablonpasinak tűnsz. Nem kell ezeket a kérdéseket elfelejteni, de inkább hagyd meg őket a személyes találkára. Egyrészt bőven elég ott megbeszélni, másrészt egyáltalán nem gond, ha van még néhány bedobható rutin kérdés izgulós feszengés vagy kínos csend idejére.

Ehhez a ponthoz javaslom a Mit írj Tinderen című bejegyzés utolsó tippjének párját: ha nem vagy túl kreatív, találj ki előre néhány nem szokványos kérdést, és használd azokat az online beszélgetések során.

5. Maradj kedves!

Senki nem szereti az élces/bántó/rosszindulatú/bunkó beszólásokat, ezekkel sem szíveket hódítani, sem bugyikat lecsusszantani nem lehet. Lehet, hogy időnként úgy tűnik, hogy márpedig a nagyképű bunkók után futnak a csajok/pasik, pedig ez ebben az összefüggésben nem igaz. Gondolj bele: te beindulsz attól, ha bunkón és lekezelően beszélnek veled? Na, ugye!

6. Őrizd meg a belső harmóniád!

Nincs annál rosszabb, amikor egy férfi/nő elkezd hisztizni! Egyébként szerinted normális, ha egy szinte vadidegen ember hülyeségein húzod fel magad? Egyrészt teljesen felesleges, másrészt így csak a saját bizonyítványodat állítod ki, magadat tünteted fel rossz színben, ha a nem tetsző reakciókra jól lehordod a másikat. Szóval ne húzd fel magad!

Nem ír vissza? Lekezelő a stílusa? Csak dugni akar? Vagy nagyképű ribanc? Igen, párszor én is éreztem ellenállhatatlan vágyat, hogy jól kiosszak valakit, beolvassak vagy kíméletlenül megmondjam a véleményemet. Húú… csak úgy viszketett a tenyerem… De, nagy levegő be, aztán ki… és az a helyzet, hogy csak azért, mert a másik hisztis/paraszt/idegbeteg/beképzelt/stb., attól nekem még nem kell annak lennem! Alapvetően kedves és aranyos csaj vagyok, és ezen egyetlen ismeretlen hülyeségei miatt sem fogok változtatni.

Mit teszek, ha megtalál egy idióta? Hát, köszönöm a lehetőséget. Kedves, hogy rám gondoltál. De nem élnék vele…

7. Vállald magad!

Utolsó pontnak nem tudtam ezt kihagyni! Annyian vannak, akik ott szúrják el, hogy másnak akarják mutatni magukat, mint amilyenek. Igaz ez úgy általánosságban is, de a kommunikációra is. Ez legtöbbször azért van, mert mindenféle tévképzetük van arról, hogy mit akar a másik oldal.

Mindenkinek más tetszik, más az ízlése, ezért mindenkinek van esélye! És ez nem csak a külsőre, de a belsőre is igaz. Éppen ezért nem kell azon görcsölnöd, hogy mire buknak a csajok/pasik.

Nem kell azon gondolkodnod, hogy mit kell mondanod, ahhoz, hogy pozitív benyomást kelts. Azt mond, amit tényleg gondolsz, ne azt, amit szerinted a másik hallani akar. Legyél őszinte és maradj önazonos, így keltheted a legpozitívabb benyomást. Akinek nem jössz be úgy ahogy vagy, azzal nem érdemes foglalkozni.

Szóval ne görcsölj rá, ha magadat adod, akkor nem tudsz hibázni. És ha mégis rosszat mondasz, akkor mi van? Semmi! Ha valakinek igazán szimpatikus vagy, ő is törekedni fog, hogy elsimítsátok a problémát.

A korábbi bejegyzésünkben arra adtunk tippeket, hogyan indítsd a beszélgetést, ezt a posztot itt találod: Mit írjak tinderen

Érdekel az online ismerkedés? Itt megtalálod a kapcsolódó bejegyzéseinket a tinderről és az online társkeresésről.

***

Tetszett a bejegyzés? Nézz szét az alsó ajánló sávban, hátha találsz még érdekes írásokat!

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük