Mit írj Tinderen? – Tippek pasiknak

Megvan a match, na de hogyan tovább? Mi kell a csajoknak? Mind szidja a sziamizu

Megvan a match, na de hogyan tovább? Mi kell a csajoknak? Mind szidja a sziamizu srácokat, de mégis mit kéne nekik írni? Ha ötleteket keresel, jó helyen jársz, összeszedtük tippjeiket!

Tartalom:
Hogy jobban el tudj igazodni, itt a bejegyzés tartalma pontokba szedve, arra az esetre, ha sietős kedvedben vagy, esetleg kifejezetten valamelyik érdekel.

 • Duma = első benyomás
 • Miért nem elég a „szia, mizu”?
 • Tippek az első üzenethez
 • Dobogós tinder üzenetek
 • További kapcsolódó bejegyzések (pl. Mit ne írj tinderen?)

Duma = első benyomás

Tudom, hogy nagyon sokan abban az illúzióban élnek, hogy tinderen (és egyéb online társkeresőkön) csak a külső alapján ítélünk, de saját és csacsogó barátnőim tapasztalatai sokkal inkább azt mutatják, hogy a kommunikáción több múlik.

Az, hogy megvolt a kölcsönös jobbra húzás csak egy dolog, ám ritka, mint a fehér holló, hogy valaki pusztán a képekkel lehet befutó. Hiába az impozáns külsőt bemutató galéria, az első benyomások tekintélyes részét az intellektuális hatások fogják alkotni.

A helyzet az, hogy az online térben iszonyú nagy előnyük van a jó intellektuális adottságokkal megáldottaknak, hiszen a külsőségekkel szemben ezt valóban tudja közvetíteni az online közeg. Ha a kommunikáció során megvan a közös hullámhossz, az már fél siker, és ezzel lehet felkelteni a másik érdeklődését is.

Két saját példát hoznék ennek alátámasztására:

 • A delikvens a képek alapján iszonyúan bejött, teljesen megbabonáztak a gyönyörű kék szemei. Az még hagyján, hogy egy „Szia! Milyen napod volt?” című üzenettel indított, de a továbbiakban sem tudtam szellemesebb színvonalra vezetni a beszélgetést. Pedig a végén szinte már könyörögtem pötyögés közben, hogy légyszi, csak egyetlen normális reakciót adj, ami túlmutat a sziamizun és a milyenapodvolton… Nem sikerült megugrani a lécet, így itt véget is ért a történet. Pedig a misztikus kék szemek sokáig kísértettek.
 • Egy másik alkalommal, amikor írt az illető, azt sem igazán értettem, hogy került a párjaim közé. Képek alapján nem az a típus volt, akire nagyon felkapom a fejem, de ha már így alakult, azért válaszoltam neki. Ám, a dumájával teljesen levett a lábamról! Néhány üzenetváltás után már remegve vártam, mikor hív el randira! 😀

Miért nem elég egy sima szia?

Éppenséggel elsőre egy „szia” is elegendő lehet, amire jó eséllyel egy ugyanilyen kaliberű szia lesz a válasz, és akkor már megint ott tartunk, hogy hogyan tovább. Viszont a „kezdő-szia” után mindenképpen kell valamit villantani intellektuálisan ahhoz, hogy ne menjen a lecsóba a match. De ettől a technikai részlettől eltekintve általános szabály, hogy a befektetett energiának (előbb-utóbb) lesz eredménye.

Itt két lehetséges út is áll előtted. Rámész a mennyiségre, és reménykedsz, hogy a nagy számok törvénye alapján összejön valami a sok sziából is, vagy fektetsz bele energiát, egy kevés kreativitást, még akkor is, ha sok a zsákutca. Mindegy melyik, de a melót bele kell tenni, ha eredményt akarsz.

És még egy dolog! Sablonüzenet = sablonsrác. A sablon pedig nem tűnik ki, legyen szó az utcai tömegről vagy akár a tinder felhasználók tucatjairól. Nem kell misztikus dologként gondolni az egyediségre, pusztán arról van szó, hogy meg kell mutatnod magadat, ehhez pedig nem elég egy sima szia, majd a sültgalamb várása.

Még ha nem is tudom konkrétan megmondani, mi legyen az első üzeneted, de így női oldalról adhatok pár tippet, mi az ami bejön nekünk! Néhány általános instrukció után az eddig kapott dobogós első üzeneteimet is megosztom veletek, hátha nálatok is megjön az ihlet! 😉

Tippek az első üzenethez:

 • Reagálj egy képére! – Ha van olyan képe, amin mondjuk a hobbijával foglalatoskodik, vagy valamilyen szempontból érdekes, esetleg csak eszedbe jut róla valami, érdemes azzal indítani. (Akár a sziára érkezett válasz után is, ha elsőre nem akarsz túl sokat beletenni.) Nekem például van egy jógás képem, ami sokszor volt már kiváló beszélgetésindító. Egy barátnőm idén már másodjára úszta át a Balatont, az ott készült kép szintén remek témával szolgál. Ez azért is jó, mert egyrészt eleve olyan témával fogtok indítani, ami érdekli őt, ráadásul nem a sokadik sziamizu-srác leszel. Mind a kettő hozzásegít a pozitívabb benyomáshoz, és a válasz megérkezéséhez. (A saját képeidről se feledkezz meg, az ehhez írt tippjeimet itt találod: Tippek a tinder képeidhez.)
 • Reagálj a bemutatkozó soraira! – Persze, ha van és van benne érdemleges, amire lehet reagálni. Nagyjából az előző pontban leírtak vonatkoznak ide is.
 • Viccelődj a nevével? – Az I have no idea Hungary YouTube csatorna hasonló témában készült videójára hivatkoznék ebben a pontban, amit >>itt<< találtok. Nem állítom, hogy ez a legjobb opció, mert még ha jó is a poén, és még ha jól is reagálja le a másik, akkor sem biztos, hogy abszolút pozitív lesz az első benyomása rólad. De azért van néhány jó tipp az összeállításban, inspirálódjatok és csemegézzetek belőle. 😉
 • Legyél kreatív! – Tudom, tudom, mindenki ezzel jön, pedig pont az a lényeg, hogy ez nem megy. De nem kell rágörcsölni, csak lazán! Női oldalról csak annyit tudok mondani, hogy megéri kiötleni valamit legalább kezdésnek, hiszen fényévekkel előzik a sziamizu srácokat azok, akik még ha olykor bénán is, de egyedit találnak ki.
 • Ha nem vagy túl kreatív legyen néhány egyedi sablon szöveged! -Ez most egy kis segítség az előző ponthoz! 😉 Gyakornokként folyton kitűntem a kreatív hirdetés szövegeimmel, pedig csak egy jó trükköt használtam: volt néhány jól bevált sablonom, amit a legtöbb kampánynál fel tudtam használni. Azt az egy-két kreatív ötletet, ami tényleg kellett jóval egyszerűbb volt összehozni, úgy hogy megvolt a kaptafa. Szóval akár az is elég, ha kitalálsz két-három saját szöveget, esetleg egy-két nem szokványos kérdést, ami passzol a stílusodhoz és azokat használod. A visszajelzések alapján pedig még tökéletesíteni is tudod őket. ;D

Dobogós tinder üzenetek

Amikor nekiültem a bejegyzésnek megírásának, úgy terveztem, összeszedem a legjobb nyitó üzeneteket, amiket eddig kaptam. Viszont szembesülnöm kellett vele, hogy az esetek nagy részében a profilomon szereplő kreatív másfél soromra reagáltak valami találót, esetleg az említett jógás képemre, ezek viszont a kontextusból kiragadva értelmetlenek.

A dolgomat pedig nehezítette a keresés során, hogy egy csomó beszélgetés már kikerült a listámból, így azokat már nem tudtam újra átnézni kreatív nyitányok után. Végül arra jutottam, hogy a favoritokat osztom itt meg veletek, mert ezek is jól mutatják, hogy egyik sem valami iszonyú különleges, inkább csak spontán ötleten alapulnak. Szóval nem kell annyit görcsölni ezen. Csak vegyétek lazán, lökjétek a sódert és lesz, ami lesz! 😉

A legeslegelső üzenet, amit tinderen kaptam máig az egyik kedvencem. Egy belga srác volt, és olyan kedvesen és humorosan tudtunk cseverészni, hogy nem volt kérdés: élőben is meg akartam ismerni.

Mivel lehet nyitni a csevegést tinderen?

Már egy ideje csak sziamizuban volt részem, amikor ez a szellemes üzenet megérkezett. Azóta is beszélgetünk, és nem csak online. ;P

Mit írjak tinderen?

A következő nyitóüzenet is az előző emberkéhez tartozik, ugyanis elárulta, hogy sokszor ezzel indítja a beszélgetéseket, bár elég vegyes reakciókat szokott kapni rá. De hát tudjátok, nem elég a kreatív üzenet, arra reagálni is tudni kell. 😉

Vedd lazára az ismerkedést online is.

Bár először valahogy elkerülte a figyelmem a többi üzenet között, de ez is egy elég emlékezetes beszélgetés kezdete volt, ami végül a virtualitásból kilépve személyes csekkoláshoz vezetett.

Szellemes nyitóüzenet tinderen

Remélem hasznosnak találtátok és tudtatok egy-két jó ötletet meríteni ebből a nagy karakterhalmazból! 🙂 Ha egymást segítve néhány jó ötletet még szívesen hozzátennétek, írjatok hozzászólást, vagy egyéb elérhetőségeinkre is eljuttathatjátok a kedvenceiteket.

Mivel több bejegyzés is készült már ebben a témában itt további tippeket is olvashattok:

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz még olyat, ami tetszik!

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

7 thoughts on “Mit írj Tinderen? – Tippek pasiknak

 1. szia mizu ?
  najo csak hülyültem
  szal nagyon jo humoros a cikked és iránytü a „dzsungelben” ??☝?
  ———-
  vmelyik társtaláloi siden irtam a hegymászos nagyon aktiv csininek pontosan ugy ahogy javasoltad…..
  szal h respektálom a bátorságát …h nekem tériszonyom van
  ö csekolt le elöxör és aszem szimpizett velem /1 csomo helyen vok ,igy már konkrétan nem emléxem ?
  soha nem kérdezek v mizu ,hvagyozok rather velük kapcsolatos témát dobok be
  nem vok Adonis de nem is Qazimondo ?
  tinderen volt h paszintott minket a szerver ,ráirtam ,de nuku reakcio!

  1. Kijfejezetten fájdalmas volt ezt végigolvasni, már amennyit sikerült belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük