milyen képeket tegyek fel tinderre

Tippek a Tinder képeid összeválogatásához

Nap nap után Tinder felhasználók tömegeit húzzák balra csak azért, mert rossz képeket választottak a

Nap nap után Tinder felhasználók tömegeit húzzák balra csak azért, mert rossz képeket választottak a profiljukhoz. Néhányan saját maguk is elkövetik a hibákat, amikért másokat balra húzással sújtanak, míg vannak, akik egyszerűen bele sem gondolnak, miért nem megfelelőek a képeik. Összegyűjtöttem a legtipikusabb bakikat, amiket nem szeretünk és amiről a legtöbbet panaszkodunk, mert ezeket érdemes elkerülni. A bejegyzés végén pedig néhány tippet is adok arról, hogyan állítsd össze a galériádat.

Match-gyilkos hibák:

 • Csoportképek: Jó, de melyik vagy Te? Szóval a legnagyobb baj, hogy viszonylag ritkán van egyértelműen jelezve (nyilacskával?) mégis melyik szereplő gyűjtené a párokat. Elhiszem, hogy nagyon társasági lény vagy, de ezen a ponton senkit nem érdekelnek a barátaid, kizárólag rád kíváncsi a másik.
 • Csak az arc látszik: Oké, hogy tök jó arc vagy, de a többi részedre is kíváncsi vagyok. Ha csak az arcodról van kép, nagyon sokan élnek a gyanúperrel, hogy egyébként nem nézel ki jól, inkább nem kockáztatnak. Ellenben az őszinteség erény és még mindig jobb, ha kevesebb párod lesz, mert vállalod magad, mint búsan hazasétálni egy randiról, ami kínos volt, mert nem jöttél be a másiknak.
 • Távoli képek és kis emberek: Azért nézelődünk Tinderen, mert kíváncsiak vagyunk, de ha nem látlak, azzal nem fogsz megfogni.
 • Túlöltözött: A nagykabátos, nagypulcsis képek nem túl ideálisak, hiszen nyilvánvalóan az alakodra is kíváncsiak a Tinder kukkolói. Ha csak olyan kép van fent rólad, amin takargatod magad, az nem kelt jó benyomást. Erre az esetre ugyanaz vonatkozik, mint ha csak az arcodról vannak képek.
 • Nem téged ábrázoló képek: Persze ezek is sokat elárulhatnak, de még egyszer mondom, rád vagyok kíváncsi!
 • Photoshop és filterek: Klasszul mutatnak a Facebook oldaladon meg az instádon a kreatív, filteres képek, de ezek ismerkedésre alkalmatlanok. A valóságot meg nem lehet photoshoppolni, szóval felesleges. Sokkal pozitívabb benyomást fogsz kelteni, ha vállalod magad, úgy ahogy vagy.
 • Napszemüveg: Állati jól áll, tényleg! Csak az a gond, hogy nem látlak tőle Téged. Tényleg rád vagyok kíváncsi, szóval ne legyél minden egyes képen napszemüvegben.

Mielőtt tovább megyünk még egy gondolatot szeretnék beszúrni. Tudom, hogy a legtöbben abban a tévképzetben élnek, hogy csak a külső számít, és különösen online van ez így. Pedig nem ez a helyzet, valójából a látott képekből a külsőségeken túl rengetek plusz információ leszűrhető, bár ez sokszor nem tudatos, és csak benyomások formájában érzékelhető. Ezek sokszor meghatározóbbak, mint hogy kinek mennyire esnek közel az aranymetszéshez a vonásai. Ezért is fontos, hogy sokféle képed legyen, hiszen a különböző kontextusú képek jóval több információval szolgálnak rólad, a személyedről.

Ugyanakkor a kezdő online keresgélők sokszor valóban hajlamosak felszínesen válogatni, de a magam részéről azt tapasztalom, hogy az első lépések után a legtöbben hamar megtanulnak jól válogatni és ha nem is feltétlenül tudatosan, de odafigyelnek a részletekre és nem csak a felszín alapján döntenek.

Erre figyelj a Tinder képeid összeválogatásánál

 • Hát, úgy alapvetően legyenek képeid! – Ne csak egy vagy kettő, használd ki a lehetőségeket és tölts fel négy-öt jó képet. Egy-két kép, főleg ha alig látszik valami, rontja az esélyeidet, mert nagyon keveset lehet belőle megtudni.
 • Különböző jellegű képeid legyenek! – Hiszen a profilodnak a lehetőségekhez mérten a legteljeskörűbben kell bemutatnia téged, ezért válogass össze különböző kontextusú képeket. Legyen amin az arcod látszik, legyen egész alakos, legyen hobbizós,  legyen ilyen is-olyan is. Mutasd meg több oldaladat is, hogy teljesebb képet kaphassanak rólad a szembejövők.
 • Ügyelj a (jó) minőségre – Elfogadható (minél jobb) minőségű képeket válassz, amin nem a pixelek, hanem a részletek látszódnak.
 • Legyen olyan, amin jól látszik az arcod, kivehetőek a vonásaid – Ennek hiányában a találkozás és egymás fel nem ismerése is elég kínos lehet… Megjegyzem erre a szekcióra – bármennyire is jól áll – a napszemüveges kép nem minősül megfelelőnek.
 • Legyen olyan, amin kivehető az alakod – Nem számít, ha nem vagy tökéletes, az meg pláne, ha nem vagy vékony (még a mai világban is vannak olyanok, akik a teltebbeket szeretik). Megjegyzés: Nagykabátos, nagypulcsis kép nem a legjobb. A lényeg, hogy nagyvonalakban látszódjon az alakod, mindegy milyen is legyen.
 • Látszódjon a stílusod! – A legtöbb képen úgy mutatkozz, mint ami a hétköznapokban jellemző rád. Értem, hogy abban az esküvőn készült öltönyös képen tiszta James Bond vagy, de legfeljebb egyetlen ilyet tölts fel, a többi legyen hétköznapi, mert az jobban jellemez téged.
 • Jó, ha van egy olyan, ami olyan nagyon tipikusan te vagy. – Ez nem túl egzakt tanács, de kifejtem. 😉 Mondjuk, ha sokat bohóckodsz akkor olyan, amin éppen ezt teszed. Ha társasági ember vagy, akkor esetleg egy (de egyetlen egy!) csoportkép is elfér. Ha természetbarát vagy, tehetsz fel túrázás közben készült képet, stb. Itt jöhetnek a hobbis képek, a lényeg, hogy jellemző legyen rád.
 • Ha valamiben különösen jó vagy azt mutasd meg! – Hiszen ezzel igazán ki tudsz tűnni, és egyből adsz beszédtémát is, ami nagyon megkönnyíti a kezdeti lépéseket. Ha táncos vagy, csempéssz fel egy fotót erről. Ha kézműveskedsz, akkor arról (de te is legyél a képen, ne csak a munkáid). Ha szenvedélyed az edzés… hát persze, hogy szívesen megnézzük a kidolgozott izmaidat. 😀

Összességében örök érvényű bölcsesség, hogy magadat add, ne próbálj más színben feltűnni, mint amilyen valójában vagy. Ennek szellemében online ismerkedésnél igyekezz minél sokrétűbben és reálisan bemutatkozni a képeid segítségével.

Ha van bármi, amit hozzátennél, akár idegesítő képtípusok, akár tippek, vagy pozitív/negatív tapasztalatok a témával kapcsolatban, azt ne tartsd magadban, oszd meg velünk hozzászólásban! 😉

Jól jönne néhány további tipp is a párkereséshez? Nézz be a Pár-Találó kategóriába, vagy ha kifejezetten társkeresős tippekre vágysz, akkor a tinder részlegen nézz körül.

***

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

1 thought on “Tippek a Tinder képeid összeválogatásához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük