motor és a csajok

A pasiknak a motorok olyanok, mint a csajok

A mai bejegyzést egy kellemes délután beszélgetése eredményezte, amikor is a srácok elmesélték nekem, hogy a pasiknak a motor, olyan mint a csajok… Ezen állítást pedig komoly felelősségtudattal ki is fejtettek szerény (e tekintetben tudatlan) nőies személyemnek. Én meg sutyiban le is jegyzeteltem a szavaikat, hogy megoszthassam veletek.

Szóval most egy ilyen, megmosolyogtató szösszenet következik, amit vegyetek száguldóan komolyan! Mert bizony a pasik rendkívül hasonló módon viszonyulnak a motorokhoz, mint a nőkhöz. Ezt pedig négy sarkalatos kijelentéssel foglalták össze számomra. Nézzük is részletesen, mit váltanak ki a pasikból a motorok… és a nők.

Első kijelentés – Lenyűgöző kínálat

“Az összeset akarod. Mind kéne. Mindbe szerelmes tudsz lenni.”

A férfiak már csak ilyen szép lelkű lények, hogy képesek meglátni és értékelni az egyedi adottságok előnyeit. Sőt, képesek szenvedélyesen szeretni azt, ami megtetszett nekik. Majd ugyanilyen szenvedéllyel képesek szeretni egy másikat is. Majd egy még újabbat. A férfiak felfedezővágya pedig a kínálat csodálatosságának megtapasztalására ösztönzi őket. És hát az is igaz, ha meglátják a szépet, azt bizony megszerezni és birtokolni is vágyja a lelkük…

motor és csajozás

Második kijelentés – A korlátok belátása

“Csak mindet tartani túlságosan problémás és költséges. Ráadásul bizonyos típusokhoz se elég pénzed, se elég tehetséged.”

A bölcs férfi ismérve, hogy a vágyai mellett a saját lehetőségeit és korlátait is reálisan képes felmérni. Bármennyire is vágyik az összesre, bármennyire is képes mindbe szerelmes lenni, a hétköznapok kemény valósága az, hogy még a legklasszabb férfiak is korlátokba ütköznek. Ám ahhoz, hogy a boldog megelédegettség roboghassa át az életét, fel kell ismernie saját korlátait. Éppen ezért egy ponton számot kell vetnie és békét kell kötnie a saját lehetőségeivel, adottságaival, és a rendelkezésére álló erőforrásokkal.

Harmadik kijelentés – A valóság tökéletlensége

“De egy sem tökéletes. Kevés olyan motor van, ami mindenre jó. Leginkább nincs is ilyen. Ha az egyik kategóriában nagyon jó, egy másikban nem lesz az. Okosan kell választani.”

Szintén a férfiak javára írandó a világ racionalitásának lényegre törő meglátása. Ha eszüket is veszi a túláradó szerelem vágyaik tárgya(i) iránt, mégis tisztában vannak vele: bármennyire is magasztalják, attól még nem tökéletes. Bár mindegyikre képesek imádattal tekinteni, de mivel mégsem birtokolhatják az összeset, így a saját igényeik, priorizált preferenciáik alapján szükségszerű, hogy okosan válasszanak. Kényelmes robogás vagy szenvedélyes száguldás? Ahhoz, hogy végül a tökéletlenek közül kiválaszthassák a számukra mégis tökéleteset, szükségszerű, hogy minél több tapasztalatot és ismeretet szerezzenek, hogy megtalálhassák a számukra legfontosabb preferenciákat.

motoros pasi és a csajok

Negyedik kijelentés – A legmegfelelőbb kiválasztása

“Időnként egyel-egyel hosszabb ideig is eljátszanál. Ha abban jó, ami neked fontos, és amiben kevésbé erős, az számodra nem annyira fontos preferencia. Mondhatni egészen jól kielégíti a vágyaidat, ezért erősen hajlasz a nagy döntés meghozására. Ez lesz az a motor, amit végül megveszel és a fenti (erőforrás és lehetőség alapú) kontextusból kiindulva ezen döntéssel a többi birtoklásáról – legalábbis egy időre – lemondasz.”

Az érett férfi azzal, hogy széles körű ismeretekre és tapasztalatokra tett szert, megismeri a saját vágyait és preferenciáit, felmérte a saját lehetőségeit és korlátait, végül képessé válik felelősen meghozni a megfelelő döntést, és kiválasztani egy olyan motort, amit végül magáévá tesz és boldogan száguldó kapcsolatba bonyolódik vele.

És mit mondanak a nők?

És hogy nőként mi a véleményünk erről? Nos, inkább az egyik tánctanárnőmet idézném, aki amikor elmesélte, hogy éppen a motoros jogsiját csinálja, így fogalmazott:

“Szuper jó érzés, hogy egy nagy és erős dolog van a lábad között.”

motoros csajok

Végezetül feltették nekem a kérdést: “És mit szeretnél még tudni a motorokról? Hogy jobbak-e, mint a nők? Igen.” – Ezt gyorsan, fapofával és rezzzenéstelen arccal kaptam meg. Végülis a motorok előnyére szól, hogy motorból többet is lehet tartani, sőt bérelni is lehet, ráadásul mindezt anélkül, hogy a többi motorodban ez érzelmi konfliktust generálna. Arról már nem is beszélve, hogy a motorok viszonylag ritkán akarnak az érzéseikről társalogni velük…

Nos, a srácok néha egészen furmányos és humoros módon engednek bepillantást a férfi lét rejtelmeibe. Vicces az összehasonlítás, vagy véresen komoly? Hát, azt döntsétek el Ti! 😉 Szóval, mit gondoltok, megállja a helyét a hasonlat?

***

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

További olvasnivalók:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük