A Badoo bugyraiban tapasztalgattam… de minek?

Néhány hónapig tengődtem Badoo felhasználóként, és mivel szeretitek az online keresgélés témáját, ezúttal az ott szerzett tapasztalataimat osztanám […]

Néhány hónapig tengődtem Badoo felhasználóként, és mivel szeretitek az online keresgélés témáját, ezúttal az ott szerzett tapasztalataimat osztanám meg. A háttérsztoriról és az indíttatásaimról annyit, hogy női oldalról fogalmazom meg a tapasztalataimat, valamint én amolyan “normális kapcsolat” párti lányként, ilyen céllal ismerkedtem (volna).

A bejegyzés alapjául szolgáló időszak úgy másfél-két éve volt, azóta már lehet némileg változott a helyzet, de én erről tudok beszámolni. Szóval vágjunk is bele  a “mit tapasztalt az egyszeri leány a Badoo bugyraiban” történetbe!

Felhasználóbázis

Az a gyanúm, hogy elég kétes módon bővíthette a felhasználói táborát a Badoo. Nem feltétlenül sumákolásra és kamuprofilokra gondolok (én nem találkoztam ilyennel, bár hallottam gyanúkat), hanem a még nem regisztrált emberek tekintetében, mintha kissé agresszívan és néha alattomosan mászott volna rá a lehetőségekre.

Többektől hallottam, hogy egyszer csak kaptak egy e-mailt, hogy regisztráljanak – és persze ki tudja, honnan és hogyan szerezték meg azt az e-mail címet. Nesze neked adatvédelem!

Az ex felkérése…

Nekem konkrétan Facebookon érkezett egy értesítés azzal, hogy regisztrált náluk az exem, és ajánlgatta magát az app, hogy kövessem a példáját és regisztráljak én is…

Egyáltalán nem gondolom, hogy az egykori kedvesem szándékosan küldött volna nekem felkérést. Nem vagyunk rossz viszonyban, de azért kínos az ilyesmi. Másrészt eleve nem olyan típus, aki mindenre engedélyt adna az alkalmazásoknak, szóval gyanús, hogy valami alattomos módon dobta szét az ismerősei között a felkérést a rendszer.

Alattomos értesítések?

Egy barátnőmmel beszélgetve kiderült, ő is hasonlóan érdekes módon – és érdekes ismerőstől – kapott Facebook értesítést, amiben a Badoo-n való regisztrálásra ösztönözték.

Ez már csak azért is gáz, mert sokan nem szeretik, ha mások tudják, hogy társkeresőznek, illetve azért Facebookon kifejezetten lehetnek olyan ismerőseink, akiknek nem akarjuk az ilyesmit az orrára kötni. Én ugyan nem akadtam fent rajta, de adott esetben elég kellemetlen tud lenni, ha az ember az exétől kap ilyen értesítőt.

Nos, a diszkrécióról ennyit…

Regisztráció és első lépések

Maga a felület használható böngészőből, de van applikáció telefonra is. Mivel első körben elég gyanús módon értesültem a Badoo létezéséről, ezért amikor pár hónappal később, egy barátnőm ösztönzésére végül mégis regisztráltam, igyekeztem minél körültekintőbben eljárni.

Számítógépről regisztráltam, és feltett szándékom volt kizárólag ilyen formában használni. Hát, ez nem jött be. Ugyanis többféle megerősítést kért a rendszer az aktivációhoz, ami miatt végül leszedtem az appot telóra. Bár a szükséges lépések megtétele után elég gyorsan töröltem is, mert első benyomásra nem volt szimpatikus.

Belépési szupererők

Nem tudom, hogy ez még most is így van-e, de női felhasználóként az első 30 napban különféle, egyébként fizetős lehetőségeket is elérhetővé tettek, amit szupererőnek neveznek. Ez a beetetős része ugye, bár azt nem tudom, hogy ezt a férfi oldal is megkapja-e. Viszont, aki aktívabban szeretné használni, annak előbb vagy utóbb muszáj lesz fizetnie, bármely nemhez tartozik is.

Hallottam olyat, aki a regisztráció után csak 3 napig kapott szupererőt, nem tudom ez most hogy van. A szupererő lényege, hogy láthatod kik tetszikeltek, kik szavaztak rád, kik nézték meg az adatlapodat, meg ilyesmi.

Böngészési lehetőségek

Többféle lehetőség is van a keresgélésre. Van a tinderhez hasonló tetszik-nem tetszik része. Emellett fizetős szolgáltatásként elérhető az az opció, ahol megnézheted kinek tetszettél. (Most már a tinderen is van ilyen, bár nem tudom, ott mennyire népszerű.) Mivel egyébként is akkor tudod normálisan használni a rendszert, ha fizetsz, szerintem elég sokan élnek is ezzel a funkcióval. Ezt csak azért emelem ki, mert a tapasztalataim alapján az a gyanúm, hogy ez picit nehezíti az ember dolgát, de erről lentebb még írok.

Emellett van olyan funkció, hogy “emberek a közelben”, valamint érdeklődési kör alapján keresni is lehet. Illetve vannak ilyen szavazgatós dolgok, de ezeket nem nagyon használtam és már nem is igen emlékszem rájuk. A lényeg, hogy többféle lehetőséget is kínál a “találásra” a rendszer.

A rendszerben van valami jelvényes dolog is, hogy ki népszerű, meg csevegős, de bevallom ezekkel nem nagyon foglalkoztam, így erre szintén nem nagyon emlékszem.

Ha megvan a match…

Kölcsönös szimpátia esetén – vagyis, ha mind a ketten “tetszikeltétek” egymást – automatikusan engedi az üzenetváltást a rendszer. Viszont akkor is kezdeményezhetsz kapcsolatfelvételt, ha nincs “match”, de ebben az esetben a másik eldöntheti, engedélyezi-e , hogy felvedd vele a kapcsolatot vagy sem.

Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik a kölcsönös szimpátia megléte nélkül érkező üzeneteket is el lehet olvasni – vagy legalábbis egy részét – és utána lehet eldönteni, hogy engedélyezed-e vagy továbbra sem akarsz ismerkedni az illetővel.

Felhozatal

Nos, ebben a tekintetben nem vagyok túl jó véleménnyel. Legalábbis a párkeresősdis szándékaimat nem igazán elégítette ki. Jellemzően két nagy csoporttal találkoztam:

 • Az egyik a nem komolyan vehető, csak nézelődni és beszélgetni ide járó pasik.
 • Mellettük a másik nagy többséget a szexre hajtók adták. Belőlük is inkább a manipulálós- játszmázó- vadászós fajták, nem a nyíltan felvállalósok.

Értelemszerűen a normális ismerkedésre vágyó nő – ez lennék én – ebből egyik kategóriával sem lakott jól. Persze azért akadtak nem a fenti csoportokba tartozók is, de nagyon kis arányban találkoztam velük.

De aki csak időtöltésre használ ilyen felületeket, vagy nem akar komolyabb dolgot, annak tartogat lehetőségeket ez is. Az első csoporttal a csevegősök el tudják ütni az időt. Míg a másodikként említett csoportból kiválasztott egyedeknél… Hát, csak naivan hagynod kell magad, látványosan nem észrevenni mire megy ki a játék, majd kerek szemekkel meglepődni, hogy jujj, ágyba pottyantál. 😀

Akkor inkább a csajok?

Bevallom, egy kis online kalandozásra is vetemedtem, mert gondoltam egyet és lecsekkoltam a konkurenciát. Túl sok energiát nem áldoztam rá, szóval nem teljes körű a felmérés. Az első benyomásom az volt, hogy nem irigylem a pasikat.

Voltak szépek, meg kevésbé előnyös külsejűek is, de nem is adottságokon, hanem inkább a képek milyenségén meresztettem párszor a szememet. Néhány csajszinál tényleg elgondolkodtam, mégis mit akar ilyen képekkel… Az egy dolog, hogy tök jól mutat valami az insta-feedben, de egy társkeresőn?! Persze nyilván nőként másra mondom azt, hogy ez igen, ha pasi lennék, ezt bepróbálnám, szóval talán a véleményem sem annyira releváns.

Végül némi pörgetés után csak találtam olyan leányzót, aki képek alapján “szimpi volna ha”… szóval értitek. 😉 De még mielőtt örült volna az elképzelt pasi alteregóm, a lány adatlapjáról kiderült: bár a fiúkat sem veti meg, inkább a lányokat preferálja… Hát, nem mondom, hogy nem gondolkodtam el… 😀

Kéretlenségek

A magam részéről mindig hadilábon állok az olyan felületekkel, ahol bárki írhat üzenetet. Persze itt azért van egy szűrő, és nem muszáj engedélyt adni a levelezésre, ami némi védelmet azért jelent. De csak azért, mert nem adok engedélyt, attól a másik még írhat, ami ott fog tetszelegni a virtuális postaládámban. Sőt, ha nem érkezik reakció, sokszor jön a nem túl barátságos stílusban megírt kiosztás.

Sosem tudom, mit is kezdjek ezekkel, mert egyrészt a nem az nem, másrészt megértem, ha néha nehéz az online társkereséssel járó mellékhatásokat kezelni.

A Badoo felületén is volt rá példa, hogy próbára tétetett, mit vagyok képes tolerálni. Pedig tudom, hogy sok ilyen üzenet inkább frusztráció-levezetés és gőz-kiengedés, de azért bosszantó tud lenni, amikor úgy csinálnak, mintha mindig mindenkinek szabad utat kéne adni.

Pedig amellett, hogy ez nem életszerű, még véletlenül sem olyasmi, amit ők maguk egyébként megtennének. (A “szingli mami meg a negyvenes nő hagyjon már lógva” tipikus esete ugyebár…)

Ha már kéretlenségek, akkor ha egy részletesebb eszmefuttatásra is kíváncsiak vagytok a témáról, ebben a bejegyzésben tovább olvasgathattok: Szemelvény a társkeresős levelek söpredékéből

Szóval, bár a Badoo rendszerében engedélyezni kell a szimpátia nélküli csevegéseket, azért benne van a pakliban, hogy a frusztráció hajtotta, szélsőséges megnyilvánulások megtalálnak. Ha valaki ezt nem bírja tolerálni, inkább válasszon olyan felületet az online ismerkedésre, ahol csak akkor tudnak írni neki, ha kölcsönös a szimpátia.

Randi-mérleg

Nem igazán sikerült nekem az ismerkedés ezen a felületen, két hónap alatt összesen egyetlen randi jött össze erről az oldalról. Nem vagyok a “pörgessük ezerrel a randikat” híve, de ez még nekem is nagyon szegényes. Más felületeken azért sokkal gördülékenyebben boldogulok.

Persze lehet, csupán arról van szó, hogy a Badoo-n lévő csajok sokkal jobban néznek ki nálam, így a versenyben esélyem se volt a normális pasiknál. 😀 Máshol mindenesetre jobban tetszettem a közönségnek, szóval inkább ott próbálkoztam.

Egyetlen randi

Az az egy illető, akivel mégis összejött a randi tök normális srác volt, de nagyon nem volt meg köztünk az összhang. Elég más mentalitásúak voltunk, közös pontok se nagyon voltak. Végül egyikünk sem erőltette a folytatást.

Majdnem randi

Egyébként volt egy másik srác is, akivel majdnem eljutottunk a randiig, de kicsit nehéz eset volt az illető. Volt ott hiszti, lemondott találkozó, telefonon keresztüli toporzékolás, játszmázás, meg közvetlenül randi előtt bekeverés. Mindez részéről, miközben a türelmem erősen próbára tétetett a kisfiús viselkedésétől.

Amikor már nem először állok az ajtóban, a kedvéért kirittyentve magam, indulásra készen, és közvetlenül a megbeszélt időpont előtt kapok egy hívást, hogy ugyan tegyük már arrébb egy órával, mert még be akar ugrani valami táskáért a bevásárlóközpontba…

Nos, az ilyen húzásai végül annyira lelomboztak, hogy elment a kedvem az egésztől.

Szóval erősen mínuszosak a tapasztalataim. Bár nem is annyira a randik miatt, hanem leginkább azért, mert nagyon sokakat nem lehetett komolyan venni, már a csevegés során sem. Mert…

Csak fényezni akarták a micsodájukat…

… és nem azt a micsodájukat…

Sokan csak egó-tuningolni akartak és semmi valódi ismerkedési szándék nem volt bennük. Pusztán arra vágytak, hogy valaki egy kicsit hízelegjen nekik és sütkérezhessenek a női figyelemben. Mások meg használták ugyan a felületet, rendszeresen beléptek, de elég passzívak voltak. Néha kifejezetten az volt az érzésem, csak várják a sült galambot.

A “sült galamb” esetek

Az egyik fő problémám mégis az volt, hogy csak úgy működött az egész ismerkedés-keresgélés téma – így is kevés sikerrel – amikor arról az oldalról válogattam, ahol azt láttam, kiknek tetszettem eddig. Ha csak itt nézelődtem, még nagyjából normális mederben, legalább elindultak a beszélgetések. Még be is értem volna ezzel, de így elég kicsi volt a merítés, ami nehezítette a pályát. Nyilván ez hozzátett ahhoz, hogy csak egy randi valósult meg innen.

Érdekesség, hogy amikor csak a tinderről ismerős tetszik-nem tetszik húzkodásokat nyomtam, esetleg a felhasználók között keresgéltem, még ha volt is kölcsönös szimpátia, mégsem lett belőle sok minden. Jellemzően még értelmes csevegés sem.

Persze más felületeken sem lesz minden “match” sikeres, de ezen az oldalon tényleg nagyon alacsony arányokat tudtam összehozni. Egyébként ugyanazokat a képeket tettem fel ide is, mint kicsit később például tinderre, és ott egészen más eredményeket tapasztaltam…

Nekik tetszettél…

Ahogy említettem, szerintem sokan használják a “nekik tetszettél” oldalt. Legalábbis nekem ez volt a gyanúm. Leginkább akkor haladtak normális keretek között a szimpátia-csevegés-stb. folyamatok, amikor a pasi tetszikelt először, majd később konstatálta, hogy ez kölcsönös. Amikor csak úsztam az árral és használtam a lehetőségeket, olyankor jöttek az arány-tolódások a csökkenő eredményekkel.

Az volt a benyomásom, ha egy pasi látja, hogy “betetszikeltem”, úgy már teljesen máshogy áll hozzám, máshogy kezel, mint amikor ő nyomna rá először a tetszik gombra. Kvázi elkönyveli, hogy…

ez a csaj tiszta sor, úgyis bejövök neki, akkor nem kell tennem semmit, kezdeményezzen csak ő, sőt csábítson el ő engem, ha már annyira bejövök neki

Pedig azért – tinderes terminussal élve – az, hogy “jobbra húzom”, még nem azt jelenti, hogy a lábai előtt heverek…

Petrezselymet áruló pasik

De általánosságban is azt éreztem a Badoo közegben, a pasik arra várnak, hogy megkörnyékezzem őket, és ha elég nagylelkűek, esetleg hajlandóak elfogadni a közeledésemet. Viszont rengetegszer tapasztaltam, hogy az adott egyén semmiféle energiát nem volt hajlandó beletenni a folyamatba.

Ebbe a kiskirálylányos hozzáállásba Badoon durván sokszor futottam bele. Ennél még a nőcsábász is jobb, legalább férfias viselkedésmintákat alkalmaz…

Hol a kölcsönösség?

Bárki is teszi meg az első lépést, azért elvárható, hogy a másik oldalról is tegyenek a dologba. Lehet, hogy ez manapság nem divat, de én azért törekszem, hogy partner legyek a folyamatban. Még ha ez adott esetben “csupán” azt jelenti, hogy igyekszem normális választ írni. Plusz pont ha szellemes is, de lehessen rá reagálni, mert azzal is segítek a másiknak tovább vinni a beszélgetés fonalát.

Szerintem ez a normális, persze könnyen lehet, hogy már megint én vagyok a fura lány…

Egy kapcsolatba mind a két félnek bele kell tennie a magáét, szerintem ez nincs máshogy akkor sem, ha online történnek az első lépések. Szóval női és férfi kiskirálylányok, javasolnám az önfejlesztő kurzusokat. 😛

Kezdeményezőkészség

Nem vagyok egy nagy kezdeményező, nem is annyira elvből, mint inkább, mert általában nincs rá szükségem. Itt viszont párszor bepróbálkoztam az első lépések megtételével, mégse rajtam múljon, de hiába is törtem magam…

Nem tudom, hogy azért, mert a pasik nem szeretik, ha a nő kezdeményez, vagy csak nem voltam szimpi, de nem hozott eredményt ez a taktika sem. Abba is hagytam, és nagyjából itt volt az a pont, hogy jó, nekem ebből ennyi elég volt. Ami nem megy, azt ne erőltessük, ugyebár. 🙂

Összességében

Nekem nem voltak túl jók a tapasztalataim, legalábbis eredményesek egyértelműen nem. De azért ez ne riasszon meg senkit, nincs kizárva, hogy csak nekem nem jött be, vagy én bénáztam el valahol. Persze az is lehet, csak nem akarom elfogadni, hogy nem vagyok elég jó nő. Bár akkor nem tudom, máshol miért nagyobb az érdeklődés. 😀

Összehasonlítva a tinderen sokkal vegyesebb a felhozatal, szándékok tekintetében is, én onnan jobban tudtam meríteni. Ugyanakkor az is tény, hogy a felhasználók bőségessége miatt Budapesten sokkal egyszerűbb tinderezni, mint vidéken.

Azt tudom, hogy a Badoo vidéken is népszerű, és talán még kedveltebb is néhol, szóval ezt sem árt figyelembe venni. Nem annyira leegyszerűsített a felülete, több féle lehetőséget kínál, és talán nyitottabbak az opciók, aminek megvannak az előnyei is.

Egyébként nem gondolom teljesen reménytelennek a felületet, még ha nekem akkoriban nem is volt eredményes. Egy próbát mindenképpen megér annak, aki keresgélni szeretne. 😉

Ha árnyalnátok a képet és a saját tapasztalataitokat is megosztanátok, egyrészt ne habozzatok, használjátok a hozzászólás funkciót bátran. Másrészt meg is köszönöm, hiszen ez itt csak egyetlen vélemény, és nem megkérdőjelezhetetlen, szóval tegyétek hozzá a magatokét nyugodtan! 😉

***

Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, vagy nézz körül a Pár-Találó kategóriában, ahol további társkeresős bejegyzéseket is találsz!

Kapcsolódó írások:

Kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!21 Comments

Add Yours
 1. 1
  Attila

  Halihó ! Végigolvastam az írásod és eléggé meglepődtem, hogy női oldalról is ilyen problémák merülnek fel. Én abba a pici férficsoportba tartoznék, aki komoly kapcsolatot keres, de úgy látom, ez a Badoo-n esélytelen. Egyrészt visszahúzni szinte alig húznak, üzenetekre nem válaszolnak, írhat az ember bármit. Akivel pedig kialakul közös kapcsolat és beszélgetés, az teljesen közömbös, pár nap alatt eltűnik, nem tud írni. Aztán volt aki pl randira nem jött el…
  Szóval Badoo nem jött be, viszont a Tinder igen. Itt több találat volt, beszélgetések is, ilyen is olyan is. Sok rosszat hallottam róla, de szerintem ezekbe a dolgokba bárhol bele lehet futni. Volt talim olyannal, aki csalt a képeivel, de voltak teljesen normális talik is, csak nem alakult aztán mégse tovább, ha nincs meg a “katt”, akkor hiába vannak közös pontok. Először magamban kerestem a hibát, biztos elrontottam, de aztán eszembe jutott, ahogy én is, ők is többekkel találkozhattak és volt szimpatikusabb is nálam… Aztán persze volt olyan tali is, ami komolynak indult és “komolytalan” lett a vége…

  • 2
   Lucimacsek

   Szia!
   Köszönöm szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk. 🙂 A magam részéről azt tapasztalom, hogy nincs olyan nagy különbség férfi és női oldalról a tapasztalt tendenciákban, és ez igaz a Badoo esetében is. Keveset beszélgetünk és általában csak az egyik oldalt látjuk, ezért úgy tűnhet, hogy a mi oldalunk egyedül van a problémával.
   Azt, hogy a szimpátiából lesz-e kapcsolat, szerintem nem az határozza meg, hogy többekkel ismerkedünk-e. Ahogy mondtad is, fontos a “katt”, ezt meg nem az határozza meg, hogy mások szimpatikusabbak-e. Szerintem néha egyszerűen csak nincs meg a “kölcsönös katt”.

  • 3
   Barta Anett

   Hat nekem nem a vilagom egyiksem, szerintem irrealisan magasak az elvarasok az ilyen feluleteken. Attol mert nem vagyok egy topmodell attol meg elvarnam a tiszteletet de gyakorlatilag 5 emberbol 1 ha megadja. Igy nincs sok kedve az ember lanyanak itt bongeszgetni. Neha erosen elgondolkodom rajta a ferfiak tenyleg part keresnek e vagy csak egy boxzsakot akin frusztraciot vezethetnek le. Vagy csak szimplan nem az en tarsasagom az akik ilyen helyeken lebzselnek. Felevente egyszer 2-3 nap alatt letudom a tarskeresoket, mindig remenykedve allok nekik de folyamatosan csak egyre rosszabbak a tapasztalatok. Nem a ferfiakat hibaztatom en vagyok tul naiv, arra jo volt hogy raeszmeljek hol a helyem nokent a tarsadalomban de a ferfiaktol inkabb csak eltavolitott az alkalmazas mint kozelebb hozott volna hozzajuk..

 2. 4
  Péter

  Az első mondataidnál késztetést éreztem a pontosításra, Lucimacsek, de végigolvasva egyetlen szóvá zsugorodott a benyomásom: korrekt!

  Szorosan nem tartozik a lényeghez, de amíg operatív voltam a tevékenységeim megválasztásában, évtizedek alatt női környezetet teremtettem magam köré, mert egyszerűen, nők között érzem jól magam. Nyugdíjas éveimet a Badooval oldottam meg, így számomra mindenfajta személyiség feltűnése a képernyőmön, teljesen természetes, életszerű, de legfőképpen szórakoztató, és, miután ez hatalmas merítési lehetőséget is jelent, a sok-sok kisebb, nagyobb, kellemes, kellemetlen, színvonalas és kultúrálatlan beszélgetés mellett számtalan randavút is megélhettem változatos végkifejletekkel, és szinte mindegyiknél emberszabású utóélettel. Ezek közül számos hosszabb ideig tartó, sőt, élettársi kapcsolat is kerekedett.

  Péter
  (hatvanas, kopasz, pocakos, huncut törpe)

 3. 5
  Kovács Gábor

  Sziasztok! Nálam ez pont aktuális probléma. 20 év házasság után, válás. Valamit tenni kell! Nagy községben élek, itt mindent jobban tudnak rólad, mint saját magad. Munka reggeltől estig, hétvégéken is folyamatosan. Esélytelen eljárni szórakozni, bulizni, már csak a 40 feletti korom és a velem élő gyerekem miatt sem. Derült égből, villámcsapás! Itt az internet! Mindenhol dobálja az ostoba reklámfelületeket, hogy Milf keres 1.2 kilométerről, unatkozó nagymama rád vár a közelből, tini csipa rólad álmodozik, stb. Ha a milf engem keres, akár el is gyalogolhat, hiszen ő akar tőlem valamit, nem fordítva. Nagymama…Mivel nem szándékozom befőttet elrakni, vagy lekvárt főzni, mert ugye lehet tőlük tanulni, esetleg ha nagyon muszály, a sötétben a négy fal és zárt nyílászárók közt, titokban, ha minden kötél szakad, mert ki tudja mi lakozik a nylon otthonka takarásában, lehet olyanban részesülnék, amiben még senkitől soha…Tini csipákról inkább ne is beszéljünk! Tisztelet a kivételnek, de rólunk is azt mondták mikor serdültünk, bezzeg a mi időnkben! Inkább csendben maradnék! Nos, Badoo. Nekem ami tetszett: A nők írásait olvasgatva, lehet mérgelődni, meglepődni, csodálkozni, vágyakozni, vagy hahotázni az ostobaságon, illetve, sírva nevetni a férfi oldalnak szánt teljesen jogos fricskáiktól! Egy példa ami megmaradt ” Ne fényképezkedj fürdőgatyába egy hallal! Fúúj! Dobd vissza a vízbe szegényt, mert oda való, nem a társkeresőre!” A többi csak ékesség, nem szexre vágyom, nem akarok ismerkedni, nem akarok tartósat, nem akarok elköteleződni senki mellett, nem akarok átjáróházat, nem vagyok az anyád, erről van is egy jó kis dal 🙂 Ilyenkor azért összezavarodik egy még valamennyire normálisnak látszó, sokat megélt ember is. Akkor mit akarsz? Miért regisztrálsz egy ilyen oldalra? Magad sem tudod ki vagy, kit szeretnél, mit szeretnél, meddig szeretnél, hol szeretnél. A mi korosztályunk, tehát negyven felettiekről beszélek, lelkileg sérültek gyülekezete sajnos! Válások, boldogtalan, megalázó kapcsolatban, anyagi érdekek miatt sínylődők, fekete, árnyékos múltat hordozók, zombik csoportjában találjuk magunkat. Ez sajnos tény! Biztos akadnak üde kivételek, de ők pikk-pakk bevonzzák maguknak a normális társat, legyen az férfi, vagy női kereső! Nem tudsz senkinek üzenetet küldeni ha nem invesztálsz bele pénzt…Értem én hogy valamiből élni kell mindenkinek, de ezért a pénzért, konkrétan nem kapsz semmit! Fontos a netes társkeresés, mert ha valakivel felveszed a fonalat, eljutsz vele egyet sétálni a sötétben, ne adj ég, meg meri a kezedet is fogni, onnét már láthatod az események folyamatának, lehetséges kimenetelét! Mire a séta végére érsz, mindkét fél liheg a testi-lelki izgalomtól és akkor bármi lehetséges a folytatásban, még ásó-kapa-nagykanál is! Lájkok, szívecskék, bizalom pontok…Ezek mind lelki szegénységre vallanak, ha ettől bárki, valakinek érezné magát! Egy érintés, simogatás, pillantás, csók, testbeszéd, ezek kellenek a boldogsághoz! Jó volna már, ha valaki csinálna egy tök ingyenes, teljesenen a valósságnak megfelelő társkeresőt már, ahol nem transzvesztitákat dobálnak fel az ember képe elé, mert azokkal a nagyközségem utcáin sétálva, hát…Amíg egy oldal elfogadja profilképnek az autóm első lámpáját és meg is jeleníti, ( nem Badoo ) addig szerintem nincs miről beszélni ezen a téren! Ha valakire ráírsz, jó volna ha megtisztelne és vissza írna, kifütyülne, stb. mert ez egy normális emberi vonás, pl. bocs, de már találtam mást, te meg úgy nézel ki mint ET! Nemrég még nevettünk Stallone filmjén, mikor Sandra azt mondta, hagyományos mód szerint szexelni??? Testnedveket cserélni? Aztán felrakott valami izét a fejére és virtuálisan szexeltek…Ide fogunk jutni a Badoo és társaival, mert senki nem mert találkozni, mert fél, mert nem bízik önmagában, sem másokban!

 4. 6
  Zsolt

  Üdv. Badoo-n vagyok fent már nagyon régóta. Vidéki vagyok, megpróbálom tehát az itteni tapasztalataim leírni. Sajnos a nők nagy része komolytalan, nem társkeresési céllal van fent. Inkább csak azért, mert unatkoznak. 100 nőből 1-el sikerült összehozni egy randit, az is az egyik barátom testvére volt, tehát bárhol ráírhattam volna. 100 Nőből 4 olyan válaszolt akiknek hiányzik egy kapcsolat, de mégse kezdenek bele, mert csalódtak. 4-5 kedvelést kaptam olyan nőktől akik igazából nem jöttek be, vagy nagyon messzire laknak. 1 írt rám akinek nem válaszoltam, nem jött be. Társkeresésem időszakában 1 nő volt aki válaszolt, hogy tetszik neki a profilom, de már beszélget valakivel, de az nem Badoo-n történt. Komoly párkapcsolatra vágytam, szinte görcsösen. Sose írtam olyat társkeresőbe egy nőnek ami kiosztás lenne, vagy ilyesmi. Nincs gondom a társkeresőkkel, csak már kegyetlen unalmassá vált mindegyik. Folyamatosan írni, próbálkozni. Mára már eljutottam arra a szintre, hogy csak copizom a beköszönő üzeneteim és ha nem válaszol nagy ívben sza… rá. Ha eljutok odáig, hogy egyáltalán jön válasz és egy darabig ír, majd megunja az írást, szintén… Nincs bajom a nőkkel, de amit látok az életben is, az kissé megingat abban a hitben, hogy tényleg szükségem lenne rájuk…

 5. 7
  James Bond

  Nem vagyok James, nem vagyok Bond, nem vagyok túl nagy szám.
  2012 és 2016 között egy hosszabb (2.5év), 2 rövidebb kapcsolatom volt a badooról.
  Az volt a tapasztalatom, hogy türelmesnek kell lenni, volt hogy hetekig semmi nem volt, se egy levél, vagy találat.
  2~3 randi volt amiből nem lett semmi. Volt akivel hetekig csak leveleztem, égnek állt már tőle a nemletező hajam ?. Akkor megfogattam, hogy az alap dolgok amire kíváncsi az ember pár levélváltásból kiderül, többet nem szánok rá. Úgy is a személyes találkozó dönti el, hogy van e szikra meg kémia. Sajnos az benne van a pakliban, hogy ilyen oldalon sokan nem igazán párt keresnek. Ezzel nem lehet mit csinálni. Kitartani az elveiink mellett, hűnek lenni önmagunkhoz. Azt tapasztaltam, hogy olyan nők, lányok akik a nemletező skálán passzolnának itt le sem tójtak. Valószínű megnőtt az önbizalmuk a rengeteg pozitív impulzustol amit kaptak. Magasabbra került a léc. Üresjárat alatt írtam olyan bemutatkozó szöveget, hogy szakadttunk rajta. Volt,hogy beírtma a yachtomra keresek utitársaktat a yardaszigetekei utamhoz ?. Jelentkeztek rá ???
  Felrakram egy olyan fotót amin egy kövér pasi alatt majd el süllyedt egy ladik?Meg sem nézték. Pár értelmesebb csajszi jót nevettek amikor megirtam, hogy mennyien jelentkeztek ??. Volt mikor megirtam őszíntén, hogy önzésre hajlamos szociópata vagyok de már dolgozom rajta… Mindegy sokan el se olvassák. Szóval kitartás mindenkinek. Lehet a badoon találtok egymásra. Van rá esély ezért én nem zárnám ki egyik online társkeresőt sem.

 6. 8
  zsolt1017

  Kb Kovács Gáborral, az egyik előző hozzászólóval értek egyet. Annyi különbséggel, hogy én, 44 évesen aki szeretne saját gyereket is még, az ugye legalább 35-40 között keresgél. Kb 45 alatti hölgyek szóba sem állnak velem. Esélytelen. Hiába vagyok normális kinézetű, rendezett életű, nem vagyok aberrált, és még egy “hozott” gyereket is elfogadnék. Ja, és ez is vicc, de 180cm vagyok…. Nnna. Ez mind nulla érték. A badoo, tinder egyformán nulla eredmény számomra, vagy akinek hasonló céljai vannak. Más társkeresőkön néha-néha egy egy válaszlevél jön, de aztán semmi. Már az igazán nagy siker, ha legalább 30 elküldött levélre jön 2-3 ‘bocsi, nem téged kereslek’.
  A fizetős keresőkről az a véleményem, hogy nem a pénzt sajnálom, hanem a totál értelmetlenséget. Tényleg egyszerűbb már a boltban leszólítani valakit, legfeljebb rögtön leppantínt, de legalább történt valami.
  Társkeresésben és párkapcsolatokban is önző (majdnem) mindenki, csak azt nézi, mit kaphat a másiktól, “pozitív” e a mérlege. Ha nem, akkor lép, és eldobja a másikat mint egy darab …izét… Már ne is haragudjon senki, de az is milyen már, hogy “statisztikailag” 50 randi kell egy tartós kapcsolathoz. Az nem társkeresés, hanem kalandozás. Mindenki érdeklődhet a környezetéből, hogy a min. 5 évig tartó kapcsolatainak a párját hogyan találta meg…
  Az online társkeresők a legrosszabb aránnyal bírnak, a legjobbak sem lépik túl a 4-5%-ot, amit úgy is nézhetünk, hogy 95%-ban kudarc.

 7. 9
  Edina

  Szia mint nő ugyan ezt tapasztalom és nagyon szépen megfogalmaztad írásod csak annyi ,hogy neked sikerült törölnöd magad de úgy látszik én” kuka” vagyok ,mivel én nem tudom magam. Úgy gondolom érdekes világot élünk ,mindenki párt keres de senki nem találja , pedig szerintem nem önzőnek kéne lenünk hanem toleránsnak, én sem vagyok hibátlan senki sem az próbálom a jót keresni és mindenkiben előtérbe helyezni a jót ,de szerintem ez a jóléti társadalom nagyon egoista és kényelmes lett. Áldozatot senki nem akar , mer hozni.

 8. 10
  Anita

  Válásom után 40 évesen itt találtam meg a páromat!Ennek már több mint 8 éve!Türelem kell hozzá és nem szabad görcsösen akarni.Én ajánlom és sok sikert kívánok másoknak is egy jó társhoz!

 9. 11
  Marica

  78 éves nő vagyok. Keresgélek itt a Badoon és vannak is hozzám illő, idős férfiak, csak éppen ők nem az ilyen öreg nőket keresik. Aki engem tetszikel, az rendszerint igen szánalmas külsővel, alacsony termettel, elhízva, szóval nekem nem jönnek be. Volt 2 alkalommal, hogy levelezés után már a randit is megbeszéltük, az illető úr az időpontban telefonál, hogy jaj, ő még csak Budán jár és el is felejtettem, milyen utcában laksz? Szóval az első randin eleve fél óra késéssel indul otthonról. Persze, szétmegyek a méregtől, már itt állok sminkben “megfürödve” sajnos elküldöm őt a fenébe, szép magyar szavakkal. Ilyen volt egymás után 2 alkalommal. Nem is értem… tetszikelt, írt, nagyon szeretne randizni, kéri a telefonszámomat. Jó , pár levél után megadtam, fel is hívott, jól elbeszélgettünk….. aztán nem jön el a randira! Mi ez? Miért csinálja, hiszen még nem is látott, azt sem lehet mondani, hogy csalódott, mert a fotóimon jobban nézek ki. Ezek nem fiatal, szélhámoskodó srácok, hanem 70-78 éves, idős urak.

 10. 13
  Eszter

  Így van pontosan ez történik illetve vannak divathullámok mindig más agyrémet találnak ki közös megegyezéssel a felhasználók 😀 és már jó pár éve használom és mindig visszatérek és már csak a beszélgetés maradt. Sajnos én egy társasági lény vagyok és sajnos sokat tanultam az emberekről, de ez nem csak itt van így hanem ha eladóként dolgozol valahol akkor is nézd meg a koronavírus járvány alatt mit művelnek és ez egy akkora szám, hogy csak akkor fogod fel ha benne vagy.
  A badoo ügyfélszolgálatának kb. 3x írtam, egyik alkalommal sem válaszol, sőt ezeket az oldalakat szokták jelenteni a fogyasztóvédőknek…Akármilyen célt is szolgál ez az oldal, ma mindenki nagyon nehezen talál már társat magának, mivel az életet nagyon sokan nem szolgálják, de igazából nem értjük, hogy milyen bekattanás történt ezeknek az embereknek az agyában.

 11. 14
  My name

  Akár kinis vazy aki megirta ezt a veleményt,sajnos férfi szemszögböl is megfelelöen le vezethető amit írtál.Nagyon kevesen méltóztatnak illedelmesen reagálni. Meg ugy ki mazolják magukat hogy neha szakadok a nevetéstől ameikrölncsillog a e kg vakolat a vakutól, kiteszi a 4 kilogrammos melleit meg filctollal rajzol magának szemöldököt mint az ovodában a ki gyerek a rajzain a madarat ábrázolják, megis mit várnak kik fognak rájuk irni, biztis nem akik komoly kapcsolatot keresnek ? Az egyszerü termeszetesennis szép nők fognak meg velkük a találkozókra is altalában ertelmes csevegés után azért sort lehet keeiteni. De ha nem ket szavas bemutatkozót irsz es neormalosan közlöm vele a gondolataimat azért 10 esetböl legalább 3 4 alkalommal erkezik valami reakció is de altalaban hosszú idő telik el mire valoban akad olyan lány is aki nem csak internet hős es megis mer jelenni a talalkozóra. Párszor volt benne részem ah higy esetleg nem rtettük meg egymást, vagy személyesen elmult a varázslat persze van olyan,ds legalább kepes volt szemelyes kontaktra. A gond az etzel higy sokan vaganykodnak es amikor meg kellene jelenni hopp hirtrlen törlik magukat…vagy elfelejteneknirni teha csak szorakozasbol u alombol jönnek fel..az ilyeneket viszint ensem szeretem ?

 12. 15
  My name

  Bocs a helyesirási hibákért nehézgepkezelő vagyok es most utas vagyok aztan pattogok itt mint a nikkel bolha ?

 13. 16
  Karl

  Esetleg badoo!???

  Sziasztok!
  Én még regisztráltam a fenn említett társkereső oldalra! Viszont más társkeresőn “szerepelek”,és valóban sokszor azt érzem,mint előttem írt sorstársam Zsolt1017,hogy egyedül szerepelek!
  Úgy érzem, én is 43éves,magas,tanult, értelmes férfiként,mintha nemaz ideális kategóriába tartoznék!
  Külsőleg is olyan Zidanen Zidane-s vagyok, aki ismer,aki lát,azt mondja,hamar találsz párt magadnak,és mégse…
  A beszélgetés kellene,hogy indítsa a kapcsolatépítést,valódi,mély beszélgetés!
  Megrökönyödtem,amikor előbb említett középkorú sorstársam írja, hogy 44 évesen,a 35-40közötti nők nem potenciális “érdeklődők! Miért nem? A férfi néhány évvel idősebb,igy dukál,igy ésszerűbb!
  Oké,rám is írt 50 éves hölgy,de azért tudjátok ti is,hogy ő alig fiatalabb anyámtól!
  Szóval,hölgyek,úrak!!! Végre itt a 21.században,amikor nem kell szomszédolni,a kerítésen át stirölni,a szomszédlányt,legyünk már ELFOGADÓBBAK!!

 14. 17
  Anett

  Kedves Hozzászólók ! Érdekes volt végigolvasni az írásaitokat. Én a második férjemet ismertem meg egy társkereső segítségével. A legcsodálatosabb ember,akivel valaha is összehozott a sors. Mindent megtett értem és ez értetik szó szerint. Bármikor, bármiben számíthattam rá. Soha nem hagyott cserben. Mindennek már 10 éve. Szerettünk volna közös gyereket, de nem jött össze. Aztán váratlanul mégiscsak megfogant. Most 6 éves és egy tündér. Viszont több, mint 3 éve csak ketten vagyunk. Ketten maradtunk, mert az égiek úgy döntöttek, hogy ennek így kell lennie. Egy azonnali halállal végződő szívrohammal nem tudtam mit kezdeni. Itt állok 46 évesen egy pici gyerekkel és abszolút esélytelennek érzem, hogy találjak valakit. Pedig iszonyatosan hiányzik egy társ, akivel mindent együtt, akivel végig, ami még visszavan. Biztos ez olyan elcsépelten hangzik. Már túl vagyok egy beregisztráltam és elegem lett, töröltem magam részen,de utálok egyedül lenni. Gondolkodom, hogy hol is keressek és hogyan. Teljes mértékben értem a hozzászólókban a dilemmát. Jó lenne valaki,de nem mindegy, hogy ki. Kitartást és sok szerencsét mindenkinek !

 15. 18
  krumplifőzelékorrú zsolti

  Maga az alap felvetés, miszerint a társkereső egy hatalmas rakás gőzölgő fekália, igaz. A funkciói döntő többsége adathalászatra és pénzlehúzásra megy. A cikk viszont nagyon egyoldalú és részrehajló a nők felé, szóval kb. a háromnegyedével nem értek egyet a legkevésbé sem. Ezzel NEM azt állítom, hogy hazudna a szerző, csupán azt, hogy mindent a saját szemszögéből vizsgál és ítél meg. Hja, kérem, minden szentnek maga felé hajlik a keze…
  Az kevés, hogy ír 3-4 paragrafust arról, hogy a férfiak így-úgy-amúgy, aztán a végére odavág egy orr alatt elmotyogott, vakarózva odavetett “hát igen, azért a nők is…” záróakkordot. Ha kritizál, akkor talán egyenlő módon kéne megítélnie mindkét oldalt, nemde? Mert ebből így csak brutál kettősmércézés lett.
  “csak nézelődni és beszélgetni ide járó pasik” – nem tudom, ezzel mi a gond, nem kutyakötelessége senkinek se kizárólag randicéllal regisztrálni. Mi van, ha az adott pasi annyira bizalmatlan és óvatos, hogy inkább először csak nézelődne és beszélgetne? Pláne, hogy a női regisztrációk fele kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot?
  “Mellettük a másik nagy többséget a szexre hajtók adták” – mit gondoltál, rablórömizni mész társkeresőre? Most komolyan…a társkeresés, párkapcsolat végén MINDIG a szex van. Lehet köríteni hozzá nyálas rózsaszálas romantikázást, meg Disney-mesedélután, de a dolgok legmélyén akkor is a szex van. Akinek derogál szexelni, minek megy fel társkeresőre!?
  “A magam részéről mindig hadilábon állok az olyan felületekkel, ahol bárki írhat üzenetet” – anélkül mi értelme lenne a társkeresőnek? Ha csak bizonyos emberek írhatnának, az ganéjság lenne a többiekkel szemben, ha meg senki nem írhatna, akkor meg kb. le is húzhatná a rolót.
  “Sőt, ha nem érkezik reakció, sokszor jön a nem túl barátságos stílusban megírt kiosztás.” – hát figyuka, akinek szarsz a fejére egy nagyot, az teljesen jogosan kezd el savazni utána. You do the time, you do the crime.
  “bosszantó tud lenni, amikor úgy csinálnak, mintha mindig mindenkinek szabad utat kéne adni” – nem mindenkinek, csak pont hogy nem a jóképű Pumped Gabóknak, meg azoknak akiknek a bőre alatt is pénz van. N csodálkozz, ha az átlag pasasban felmegy a pumpa.
  “Pedig amellett, hogy ez nem életszerű, még véletlenül sem olyasmi, amit ők maguk egyébként megtennének” – Az átlag pasasnak feleannyi igénye nincs, mint nektek. Sokuk már kínjában inkább összejön valami legalja ragyás koszlidérccel is. Rólatok ez elmondható? Nem éppen. Huszonéves sráchoz meg szerinted olyan nő illik aki a nagyanyja lehetne? Te összejönnél ötvenöt éves papócával? Őszinte választ pls!
  “azért benne van a pakliban, hogy a frusztráció hajtotta, szélsőséges megnyilvánulások megtalálnak.” – Kapaszkodj meg jól, ez MINDEN társkeresőn így van, ugyanis minden társkeresőn vannak átlag férfiak. Ja, és a jogos kritikát meg ne akard már egyéni frusztrációnak eladni.
  “Pusztán arra vágytak, hogy valaki egy kicsit hízelegjen nekik és sütkérezhessenek a női figyelemben.” – Na ez pont hogy rátok, nőkre jellemző vastagon, szóval az ujjal mutogatással leállhatsz.
  “a pasik arra várnak, hogy megkörnyékezzem őket, és ha elég nagylelkűek, esetleg hajlandóak elfogadni a közeledésemet.” – Te figyukaaa, egyenjogúság van, nemde? Eljött a 21. század, tessék, lehet örülni! Az egyenjogúsággal pedig az is együtt jár, hogy kezdeményezel, udvarolsz a férfinak, nem pedig csak leficcensz a trónszékre, oszt csináljon mindent a pasi. Ezeknek az időknek vége. Vagy az egyenjogúság csak addig kell, amíg hasznotok van belőle? Igazam van?
  “Nem vagyok egy nagy kezdeményező, nem is annyira elvből, mint inkább, mert általában nincs rá szükségem.” – Na többek közt ezért is hiteltelen amit itt előadtál. A kocka annak szép ugye, aki hatost dobott…

 16. 20
  Badari Szabolcs

  Teljesen támogatom a szerzőt…mi tőbb en is megosztanék egy erdemességet…
  Az elmúlt időszakban 3x regisztráltam a badoora mivel a regisztracióimat illetve a fiokomat a lathatatlan adminosztratorok blokkolták olyan indokkal hogy….termésuetesen rá ket napra hogy kifizettem a probaképpen a heti prémium tagságert az 1550ft-ot
  ….Blokkoltuk a fiókodat, mert bejelentéseket kaptunk, hogy a Badoo felületét a közösségimédia-fiókjaid népszerűsítésére használod….
  Lényegeben a kölcsönösen tetszikelő hölgynek elküldtem.egy olyan elerhetőséget ahol folytathatjuk az ismerkedest szemelyesebb szferában….telefonszám.es a facebook oldal..na mam most ha a facebook oldalam nem osuthatom meg akkor minek használja a badoo a facebookot ?? Es ki fogja visszafizetni a fel nem használt szolgaltatásert befizetett összeget….
  Botranyos hogy az adminok ennyire szabadkezet kapnak ilyenbe es meg csak ki se kell vizsgalniuk a dolgot…vagy épp diszkriminativan pofára mennek és utaznak az emberre..

 17. 21
  Nagy Lajos

  Szia !
  Értem az oldalt ahonnan nézed a dolgokat.
  Viszont…
  2011-ben Badoo-n ismertem meg a páromat, akivel BOLDOG kapcsolatban voltam 2020-ig. Sajnos a Covid elválasztott minket ( Meghalt) .
  Idén 2021-ben valahogy jött a hátsó gondolat.. Badoo…
  Felléptem, normális és udvarias bemutatkozás után szintén normális hangnemben ráírok a “hölgyikére”, hogy tartós kapcsolat, és nem alkalmi kapcsolat a tervem. Válasza volt az ami kiborított.. Neki olyan pasi kell akinek MINIMUM 2 autója, és lakása van…
  Rendben.
  Lezártam a beszélgetést, és egy foglalkozással összekötöttem a stilusát… Aranybányász…
  Ilyenből kb 6-7 alkalommal találkoztam. Már amikor le akartam zárni, és törölni a regisztrációmat, rámírt egy értelmes nő ! Kihangsúllyozom: NŐ. Nem pénz, és autó kell neki..
  Sajnos a mai regisztrált nők vagy bányászok, vagy plázacicák.. De PÉNZES pasi kell, vagy semmilyen. Ráfáztak. Sajnos nem 2, hanem 3 autó van a tulajdonomban, és sajnos csak egy lakásom van… igaz 210 négyzetméter… Hála az égnek hogy párt keresek, és nem …… vagyis utcalányt…
  Lehet hogy rossz az oldal. De ha “hülyék”, hülyén használják, sajnos csak rosszabb állapotot szül.
  Jó lenne… csak a fejlesztőnek is odakellene figyelni az ötletekre, és reagálni a panaszokra…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük